Goedkope VPN-diensten van 2019 – De beste vergeleken

Veiligheid, privacy en vrijheid op het internet

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen aandacht schenken aan hun veiligheid en VPN privacy op het internet. Sinds het ontstaan van het internet in de negentiger jaren is er heel wat veranderd.

In de beginjaren bood het internet nog de veiligheid en privacy die we gewend zijn van ons huis of appartement. Je kon er van alles bekijken, uploaden, downloaden, enz., zonder dat iemand zich daar mee bemoeide of meegluurde.

Dat is helaas al lang niet meer het geval. We weten door het werk van Wikileaks dat veiligheidsdiensten en regeringen, maar ook bedrijven en andere organisaties, zich bezighouden met het registreren en opslaan van onder andere het internetverkeer van burgers.

Vragen die veel mensen zich tegenwoordig stellen en daar geen bevredigende antwoorden op kunnen vinden, zijn: Waarom wordt dit gedaan? Wat willen ze ermee? Wie verzamelen deze gegevens? Enzovoort.

Juist omdat er hieromtrent zoveel vaagheid is en deze vragen volledig onbeantwoord blijven, maken veel mensen zich hierover zorgen en zoeken naar manieren om zich tegen eventuele kwade bedoelingen te beschermen.

Gratis publieke WiFi

Behalve deze onbekende dreiging zijn er ook concrete gevaren. Publieke wifi-netwerken rijzen als paddenstoelen de grond uit, terwijl we het eigenlijk niet eens in de gaten hebben. Het is toch heerlijk dat je tegenwoordig bijna overal kunt inloggen via een gratis publiek wifi-netwerk.

Maar zoals met alle nieuwe ontwikkelingen zijn er, behalve de enorme voordelen en comfort, ook nadelen aan verbonden:

ID-dieven en internet criminelen

Sinds de komst van deze publieke en veelal gratis wifi-netwerken zijn er ook criminelen op ingesprongen. Op de eerste plaats is het zo dat als je via een wifi-netwerk verbinding met het internet maakt, de provider gewoon met je internetverkeer mee kan kijken. Iedere kwaadwillende medewerker van dit bedrijf zou daardoor aan jouw vertrouwelijke gegevens kunnen komen, zoals bijvoorbeeld bankgegevens als je internetbankiert via zo’n netwerk.

Voor internetcriminelen en ID-dieven die niet toevallig bij een bedrijf of organisatie werken dat voor zijn klanten of bezoekers een publiek wifi-netwerk heeft opgezet, is het ook helemaal niet moeilijk om je internetverkeer te bekijken en op te slaan als je op een publiek wifi-net zit. Over het algemeen creëren ze daarvoor een hotspot met dezelfde naam als de publieke wifi en wachten tot er iemand argeloos via hun hotspot verbinding maakt.

Ze bevinden zich dus in jouw buurt zonder dat je daar erg in hebt en ze kunnen ook gemakkelijk aan je ID, logins en andere persoonlijke gegevens komen als je die invoert tijdens zo’n verbinding. Met alle gevolgen vandien.

De beste en goedkoopste VPNs

Voor de meeste mensen speelt de prijs-kwaliteitsverhouding een doorslaggevende rol bij een aankoop. Wij hebben daarom een rating gemaakt met VPN-diensten met de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen.

Je kunt deze sterren-ratings ook in de reviews terugvinden. Voor de downloaders onder jullie hebben we torrent vs usenet geanalyseerd. Als je denkt meer aan Usenet te hebben, lees dan onze Newshosting review waarin we een goede payserver vergelijken met andere.

We zijn daarbij uitgegaan van een aantal standaardfuncties die ieder van de geteste VPN-diensten in zijn pakket heeft:

  • Goede encryptie
  • Geen gegevens/logs opslaan (no logging)
  • OpenVPN-protocol
  • Geen datalimiet (onbeperkte bandbreedte)
  • Goede snelheid
  • Meer dan vijf gelijktijdige verbindingen
  • Goede ondersteuning
  • Apps
  • Jaarlijkse betaling (prijzen aangegeven per maand)

Als je puur voor kwaliteit gaat, lees dan het artikel over de beste VPN service op dit moment. Ben je geïnteresseerd in een goedkope Nederlandse VPN, dan is GooseVPN het overwegen waard.

Je kunt de tabel sorteren op prijs.

Als je een hele goede en stabiele snelheid wenst, lees dan over de ExpressVPN snelheid in onze review. ExpressVPN is echter geen goedkope VPN. En klik hier als je Zwitserse privacy bescherming wilt. 

[wprs-datatable type=”percentage” cat=”39″ summary=”no” cpt=”post” images=”yes ” width”130″ height=”30″ name=”no” rank=”yes” rating=”no”]

VPN is voor het internet wat de veiligheidsgordel voor de auto is

De auto is eind negentiende eeuw uitgevonden en was net als het internet een groot succes bij het publiek. Het duurde niet lang of bijna ieder gezin in het welvarende Westen had een auto. Maar met alle mogelijkheden en positieve emoties van de auto, liet ook de keerzijde van de medaille niet lang op zich wachten: verkeersslachtoffers.

Eind vijftiger jaren werd daarom de veiligheidsgordel uitgevonden die in het begin helemaal niet populair was. Waarom zou ik? Ik rij toch voorzichtig.

Evenals de autogordel is VPN in de hedendaagse toepassing ook ontstaan ter voorkoming of vermindering van slachtoffers: internet slachtoffers. En net als bij de autogordel is in het begin nog niet iedereen ervan overtuigd dat het zin heeft een VPN service te gebruiken, de nadelen die eraan verbonden zijn voor lief te nemen en er bovendien nog voor te betalen.

Er zullen eerst veel meer slachtoffers moeten vallen. Maar wil jij er daar één van zijn?

Betalen voor veiligheid, privacy en vrijheid op het internet

Als je aan het begin van de negentiende eeuw een T-Fordeigenaar voorgesteld zou hebben om een veiligheidsgordel te dragen, zou je een heleboel negatieve emotie over je heen gekregen hebben. Maar nu draagt iedereen een veiligheidsgordel en kun je niet eens meer een auto zonder veiligheidsgordels kopen.

Het betalen en gebruiken van een veiligheidsgordel is dus iets volkomen vanzelfsprekends geworden. Wij denken dat het met VPN net zo gaat.

Zoals we in ons artikel over de beste gratis VPN al vastgesteld hadden, is het niet echt aan te raden om een gratis dienst te gebruiken. Op de eerste plaats is het gevaarlijk, omdat je juist hierdoor een slachtoffer kunt worden. Maar kies je na veel research of na het lezen van ons artikel voor een betrouwbare gratis VPN dan zul je al gauw in de gaten hebben dat ze niet voor niets gratis zijn, doordat je tegen beperkingen of een hoop reclame aanloopt.

Als je inziet dat je voor privacy op het internet moet betalen, hoef je er alleen nog maar op te letten dat jouw VPN-dienst ook Privacy biedt. Ondanks de bekende naam “Avast”, ontbreekt de privacy volledig zoals blijkt uit onze Avast Secureline VPN review.

NordVPN

NordVPN heeft een interessante prijs en biedt er heel veel voor. Ze hebben net als de andere VPN-diensten in dit vergelijk een uitstekende encryptie en een extra positief puntje is dat ze buiten de EU- en US-jurisdicties gevestigd is. Ze hebben een nog uitgebreidere selectie aan protocollen, waaronder onder andere een voor torrenten.

Ze hebben 1044 servers in 57 landen, wat in dit vergelijk de grootste selectie is. Natuurlijk is de beste VPN torrent-vriendelijk en ook alle andere P2P toepassingen kun je veilig gebruiken. Bovendien kun je anoniem betalen met Bitcoin.

Je kunt zes apparaten tegelijk gebruiken met zeer mooie interfaces, waar onder andere ook een ‘kill switch’ in verwerkt is, die door jouw gespecificeerde programma’s direct sluit als de VPN-verbinding verbroken raakt, zodat je geen gegevens lekt.

Ze hebben zeer solide cross platform apps voor alle denkbare besturingssystemen. Bovendien worden streamingdiensten zoals Netflix met NordVPN goed ondersteund. Hoe ziet NordVPN vs ExpressVPN eruit? Kort gezegd: beter.

Pas op met het streamen en downloaden op services zoals Popcorn Time en Kodi. Zorg dat je een goede VPN hebt en gebruik de Kill-switch. Je kunt dus bijvoorbeeld veilig met PureVPN Popcorn Time kijken. 

Let bij NordVPN en de andere top merken op acties. Ze hebben regelmatig een hele goede seizoensaanbieding en in de reviews geven we korstingcodes.

Surfshark

Surfshark

Surfshark komt vlak achter NordVPN met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. We hebben in Nederland een snelheid van 400 Mbps via de NL Surfshark server gemeten. Dit is razendsnel en bovendien hebben ze een goede privacy omdat ze in de Britse Maagdeneilanden geregistreerd zijn.

We hadden danook geen DNS lekken tijdens onze testen. Surfshark is zelfverzekerd want ze hebben zich onlangs laten testen in een onafhankelijke audit. Dit is iets wat maar weinig VPN providers doen, maar Surfshark is er zeer goed uitgekomen.

Ze hebben een uitgebreid server netwerk, waardoor je overal ter wereld een snelle server kunt vinden. Ze blinken bovendien uit doordat ze zelfs in China goed werken, iets dat maar weinig concurenten kunnen zeggen.

Dit geldt trouwens ook voor Netflix en andere streaming sites. Netflix heeft zeer veel VPN diensten geblokkeerd maar met Surfshark kom je overal doorheen en kun je zelfs de allernieuwste Amerikaanse films kijken.

Natuurlijk hebben ze een Kill-switch en andere handige opties. De Surfshark clients zijn heel gebruiksvriendelijk en mooi vormgegeven.

VyprVPN

VyprVPN heeft een 256-bit AES-encryptie en bovendien nog eens 200.000 gedeelde IP-adressen waarachter je kunt schuilen en een firewall. Wat betreft veiligheid is VyprVPN dus echt heel goed. Behalve het populaire en snelle OpenVPN-protocol, bieden ze ook nog PPTP, L2TP en Chameleon protocollen aan.

De snelheid is zeer goed. In onze review behaalde VyprVPN 90% voor snelheid en kun je vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten. VyprVPN heeft ook een pakket dat maar $3,5 per maand kost, maar met dit pakket kun je maar drie apparaten tegelijk verbinden.

Wat ons tegenviel zijn de apps, voornamelijk Windows. Om je keuze te vergemakkelijken, lees ons artikel over de best VPN for Android.

Op moment van publicatie heeft VyprVPN 700 servers in 70 landen, wat voldoende is om in alle omstandigheden de juiste server te vinden. De ondersteuning die ze bieden is zeer goed en scoorde 90% in onze review.

PrivateVPN

PrivateVPN is de goedkoopste van dit vergelijk maar kwalitatief ook de minste, vandaar deze waardige vierde plaats. Private VPN heeft ook een 256-bit AES-encryptie, gedeelde IP-adressen en ook een ruime keuze aan protocollen. Ze zijn bittorrent- en P2P-vriendelijk en je kunt ook zes apparaten tegelijkertijd verbinden en gebruiken.

Op het moment van publicatie heeft PrivateVPN meer dan 80 servers in 55 landen, wat een veel beperktere keuze is dan bij de anderen. Maar veel gebruikers hebben niet de noodzaak om veel tussen servers en landen de switchen en kiezen een server in een land waarop ze dan langdurig werken. Dit hoeft dus niet voor iedereen een groot nadeel te betekenen.

Bij PrivateVPN kun je ook veilig torrenten met VPN en staan ze P2P toe. De snelheid is echter buiten Europa vrij laag en instabiel. Iemand die veel Amerikaanse sites via Amerikaanse servers bezoekt, zal hoogstwaarschijnlijk snelheidsproblemen krijgen. Maar als je hoofdzakelijk in de EU surft dan is PrivateVPN een goede en voordelige keuze.

Onze recente Hide.me ervaringen mogen ook niet over het hoofd gezien worden. En wat dacht je van de vergelijking van NordVPN vs Cyberghost?

IPVanish

Met de IPVanish coupon code van iDWeeds heb je 20% korting en is het een goede VPN voor algemeen internet gebruik. Als je privacy erg belangrijk is, dan raden we IPVanish niet aan omdat ze loggen en al gegevens met de autoriteiten gedeeld hebben.

Ze hebben een uitstekende encryptie, 40.000 gedeelde IP-adressen voor extra veiligheid en verschillende protocollen. Ook staan ze torrenten en P2P toe (zie uTorrent VPN instellingen) en kun je anoniem betalen via Bitcoin.

Ze hebben 850 servers in 60 landen en een uitstekende klantenondersteuning. Je kunt ook vijf apparaten tegelijkertijd verbinden en gebruiken. Lees ook ons verslag over het kijken van Kodi met IPVanishVPN.

Waar IPVanish echt in uitblinkt is de snelheid. In onze review scoorden ze dan ook 100%. Onze ervaring is dat de snelheden niet alleen ongekend hoog zijn (100-200Mbps) maar bovendien zeer stabiel bij alle servers.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link