PrivateVPN Reviews

PrivateVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

PrivateVPN levert een eenvoudige interface en het is gemakkelijk om met een VPN-server verbinding te maken. Het staat torrenten toe en heeft veilige P2P verbindingen. Bovendien wordt er niets opgeslagen (zero logging), waardoor het een veilige VPN is om anoniem te browsen. De snelheden buiten Europa waren echter op het moment van testen langzaam, wat niet overeenkomt met de claims van het bedrijf.

4

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

PrivateVPN’s eigen omschrijving:

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten bevatten op dit moment de volgende functies:

 • 200+ VPN-servers in 63 landen
 • 10 gelijktijdige verbindingen op meerdere apparaten
 • Geen logging van verbindingen
 • HQN (High Quality Network) capaciteit
 • OpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP, en IKEv2 protocollen
 • 256-bit AES-encryptie met 2048-bit DH versleuteling
 • Anoniem torrenten met SOCKS5 en HTTP Proxy
 • Poort doorschakeling
 • 24/7 ‘live’ klantensupport
 • 30-Dagen geld-teruggarantie

Bestelproces

PrivateVPN heeft een eenvoudig bestelproces waarbij je alleen een prijspakket hoeft te kiezen, een gebruikersnaam en paswoord moet creëren door gebruik te maken van een e-mailadres, en een betalingsmethode moet kiezen uit een van de aangegeven mogelijkheden. Na het VPN kopen, bevestigen van de bestelling en het aanvaarden van de betaling is je login actief.

Betalingsopties

PrivateVPN biedt momenteel de volgende betalingsmogelijkheden aan:

 • Belangrijkste kredietkaarten
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Probeercode/ Promotiecode
Betalingsmogelijkheden

PrivateVPN heeft op dit moment drie prijspakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie:

 • 1 Maand: €8.40
 • 3 Maanden: €25.20 – €16.30 – €5.43 per maand
 • 2 Jaar: €201.60 – €53.50 – €2.23 per maand

PrivateVPN staat in de top vier van de goedkope VPN aanbieders, lees hier op welke plaats ze staan. Onze laatste Cyberghost ervaringen zijn trouwens ook de moeite waard om te bekijken.

Er zijn zeer veel VPN diensten, maar bij vele hebben we serieuze minpunten ontdekt. Of er zijn problemen met de privacy, of met de snelheid of stabiliteit. Maar de beste VPN service presteert op alle gebieden goed.

Software en connectiviteit

PrivateVPN ondersteunt Windows, Mac OS X, iOS en Android systemen. Je kunt PrivateVPN dus ook gebruiken als Android TV VPN app, hoewel het er niet speciaal voor aangepast is.

De interfaces zijn gebruikersvriendelijk en een verbinding kan binnen een minuut gemaakt worden. De mogelijkheid om snel te switchen tussen VPN-servers is een extra voordeel en werkt enorm snel.

Werkt PrivateVPN met Netflix?

Onze testen toonden dat PrivateVPN werkt met de Netflix bibliotheken van verschillende landen, inclusief de Verenigde Staten. Je kunt niet met elke VPN Netflix kijken. Bijvoorbeeld, is met IPVanish Netflix toegang geblokkeerd.

Windowsinterface

De geteste interface v2.0.2.0 is een echt goed ontworpen desktopprogramma. Het is gericht op eenvoud, iets dat op alle PrivateVPN platformen van toepassing lijkt te zijn.

De mogelijkheid om van protocol te wisselen is eenvoudig en gemakkelijk voor gebruikers die zichzelf niet als whizzkid beschrijven, maar die hun internetverkeer willen beschermen. De mogelijkheid om te kunnen kiezen tussen “Eenvoudig” en “Geavanceerd” m.b.t. de lay-out van het programma, maakt het programma geschikt voor alle gebruikers. Je kunt echter geen specifieke server kiezen, want het wordt allemaal voor jou gedaan.

De “Noodstop”, ook wel “Kill Switch” genoemd, van de verbindingsbeveiliging is ook een erg bruikbare functie. Deze breekt je internetverbinding af bij het wegvallen of niet verbonden zijn van de VPN. Het is bedoeld om een veilig en anoniem internetgebruik voor de gebruiker te waarborgen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om specifieke programma’s aan de “Noodstop” te koppelen in plaats van de internetcommunicatie van de hele computer te blokkeren.

Bovendien heeft het programma een eenvoudig en intuïtief instellingsmenu met knoppen, dat de gebruiker vele instellingsmogelijkheden biedt. Het programma is tijdens onze grondige testsessies, waarbij we alle onderdelen van het programma compleet getest hebben, niet vastgelopen en er hebben zich geen problemen voorgedaan. De Windowsinterface biedt, op het moment van publiceren, veel meer instellingsmogelijkheden dan de Mac OS X interface.

Mac OS interface

De geteste Mac interface, v1.1 is netjes, intuïtief en stabiel. Wij hebben bij het testen van het programma op een Mac OS Sierra geen enkel verbindingsprobleem ondervonden. De interface evenaart de eenvoud van het Mac OS-systeem en vereist geen technische kennis om te gebruiken.

De Mac OS-interface is duidelijk een nieuwe uitgave, want de enige instellingsmogelijkheid op het moment van publiceren is de mogelijkheid voor het kiezen van een server uit een dropdown-lijst.  Ondanks het feit dat het een nieuwe versie van de Mac OS-interface is, is het toch vreemd dat je bijvoorbeeld niet eens het VPN-protocol kunt veranderen.

Android app

We testten de PrivateVPN Android app op een Samsung Galaxy S7 met Android 7.0 en heeft geen verbindingsproblemen getoond. Er was geen instelling om te wisselen tussen de IKEv2 en IPsec protocollen en de app loopt vast bij het sluiten en heropenen.

Het is dus niet de beste VPN-app voor Android, maar desondanks is de navigatie door de app gemakkelijk en eenvoudig. Voor het VPN-beschemd Kodi kijken is de app echter goed te gebuiken.

Voor streamen heb je echter ook stabiele snelheid nodig. Onze Surfshark Disney+ test verliep daardoor uitstekend.

iOS app

De PrivateVPN iOS app is getest op een iPhone 7 met iOS 10.3.1 en heeft geen verbindingsproblemen getoond. Er zijn twee protocollen beschikbaar: IKEv2 en IPsec. Navigatie door de app verloopt vloeiend en gladjes en biedt bijvoorbeeld een gebruikersvriendelijke serverlocatielijst en opties.

Connectiviteit Opties

PrivateVPN biedt de volgende verbindingsmogelijkheden: OpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP, en IKEv2. PrivateVPN raadt het gebruik aan van OpenVPN UDP, in het bijzonder voor webservices die op real-time contact gebaseerd zijn. En inderdaad zal dit protocol bijna altijd een snellere verbinding hebben dan welk ander.

Torrent via VPN voor een probleemloze en veilige P2P filesharing (bestandsuitwisseling) met PrivateVPN’s SOCKS5 proxyconfiguratie. Maar ondanks dat er dergelijke goede torrent VPN’s zijn, zijn er nog altijd mensen die een gratis VPN gebruiken.

Snelheid

Alle snelheidstesten worden uitgevoerd met Speedtest, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

In de tab(s) kun je zien uit welke land (fysiek) de test is uitgevoerd. Bij deze WireGuard VPN provider gebruikten we natuurlijk dit snelste VPN protocol.

Snelheidstesten

De test wordt met een 300/30 Mbps kabelverbinding in de omgeving van Amsterdam uitgevoerd.

Resultaten zonder VPN in Nederland

 • Server Ziggo
 • Ping 10
 • Gemiddelde uploadsnelheid 31 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 314 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 321 Mbit/s

Resultaten VPN – Nederland

 • Server Nederland, Locatie 1
 • Ping 12
 • Gemiddelde uploadsnelheid 21 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 140 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 154 Mbit/s

De test is gedaan met een 300 / 30 Mbps draadloze verbinding aan de Oostkust van de Verenigde Staten.

Resultaten zonder VPN in Durham, NC

 • Server Duke University
 • Ping 20ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 23 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 236 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 240 Mbit/s

Resultaten VPN – New York

 • Server Verenigde Staten – New York
 • Ping 34ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 21 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 41 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 43 Mbit/s

Servers

PrivateVPN biedt op dit moment 200+ servers in 63 landen aan. Het zijn er niet veel maar ze zijn wel over de hele aardbol verspreid en ze zouden daarom aan alle gebruikers veel relatief nabijgelegen mogelijkheden moeten bieden.

Maar vergelijk dit aantal met de 1800 servers uit onze Hide me VPN reviews. Op het moment van uitgave waren de volgende locaties beschikbaar.
De servers geven je de mogelijkheid om bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix content te bekijken.

Serverlocaties

PrivateVPN Servers

Betrouwbaarheid

Alle met PrivateVPN gemaakte verbindingen schijnen snel, betrouwbaar en stabiel te zijn. Na uitgebreid testen hebben we geen enkele keer een verbroken verbinding gehad. PrivateVPN levert snelle verbindingen die verbonden blijven en niet haperen.

Via de PrivateVPN interface zijn er geen gegevens over de serverbelasting beschikbaar. Maar we kunnen aannemen dat ze nog niet aan hun volle capaciteit zitten, omdat we altijd met elke server zonder problemen verbinding konden maken. Downloadsnelheden waren echter inconsistent en vaak langzaam.

Privacy

Private VPN heeft een “zero logging” beleid. Dit betekent dat zij nooit IP-adressen van gebruikers, websites en gegevens over het internetverkeer of klanteninformatie opslaan. De dienst versleutelt de internetgegevens bovendien, wat betekent dat een hacker of iemand die toegang zou weten te krijgen tot jouw verbinding, alleen maar een inconsistente stroom van letters, nummers en symbolen te zien krijgt.

Als contrast hierop onze Avast Secureline VPN review, waar we de anti-privacy clausule onder de loep nemen.

PrivateVPN “Zero logging” beleid

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. PrivateVPN heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Jammer genoeg lekte het DNS-adres van onze ISP. Dit komt niet overeen met wat het bedrijf beweert.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

Private VPN heeft een veelgestelde vragen pagina en ze biedt de mogelijkheid om hen een bericht te sturen voor het aanvragen ondersteuning.

Terwijl PrivateVPN beweert LiveSupport aan te bieden, blijkt uit onze testen dat dit incorrect is. De Live Supportdienst liet het berichtje “Online Support is momenteel niet beschikbaar. Please leave a message.”zien. We kregen dit bericht op elk tijdstip van de dag. Of dit nu betekent dat PrivateVPN deze dienst aan het updaten is of dat hij gewoon tijdelijk buitengebruik was, kunnen we niet met zekerheid zeggen.

We hebben een e-mailtje gestuurd met het verzoek voor support, maar we kregen een ‘minder dan vriendelijk’ antwoord na 16 uur. Bovendien bevatte hun reactie maar antwoord op één van de twee vragen, zonder dat er verder op de tweede vraag werd ingegaan.

PrivateVPN

Prijs: 2.23

Prijs valuta:

Besturingssysteem: Windows, Mac OS X, iOS, Android

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
4

Voordelen

 • Eenvoudige en intuïtieve interface
 • Stabiele verbindingen
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • Beperkt aantal servers
 • Langzame en inconsistente snelheden buiten Europa
 • Afwezigheid van protocol keuze bij Mac OS X

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie