PrivateVPN Reviews

Product Name: PrivateVPN

Offer price: 3.82

Currency: $

[ Meer ]

 • Pakketten
 • Software
 • Snelheid
 • Servers
 • Betrouwbaarheid
 • Privacy
 • Ondersteuning
4

Samenvatting

PrivateVPN levert een eenvoudige interface en het is gemakkelijk om met een VPN-server verbinding te maken. Het staat torrenten toe en heeft veilige P2P verbindingen. Bovendien wordt er niets opgeslagen (zero logging), waardoor het een veilige VPN is om anoniem te browsen. De snelheden buiten Europa waren echter op het moment van testen langzaam, wat niet overeenkomt met de claims van het bedrijf.

Pros

 • Eenvoudige en intuïtieve interface
 • Stabiele verbindingen
 • Gunstig geprijsd

Cons

 • Beperkt aantal servers
 • Langzame en inconsistente overdrachtsnelheden buiten Europa
 • Afwezigheid van protocol keuze bij Mac OS X

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

PrivateVPN’s eigen omschrijving:

PrivateVPN is een Zweedse VPN-aanbieder die naast de hoogste veiligheids- en gegevensbeschermingslevels ook stabiele verbindingen van overal op de wereld en een onderbrekingsvrije VPN-dienst het klokje rond (24 uur per dag) garandeert. En dit alles bieden wij onze klanten voor een betaalbare prijs aan!

PrivateVPN, een van de snelste VPN-dienstverleners, heeft zijn wereldwijde netwerk op snelheid ontworpen om zijn gebruikers de grootst mogelijke VPN-snelheden aan te bieden. Waar u zich ook bevindt, in Noord-Amerika, Europa of Azië, wij bekommeren ons om ultrasnelle serververbindingen, met geringe wachttijden en hogere snelheden voor al uw apparaten. Iedereen wil graag een snelle internetverbinding om informatie met snelheden waarvan niemand ooit had kunnen dromen, te downloaden, uploaden of streamen!

Naast onze eersteklas dienst profiteren Private-VPN-klanten van een support die zijn betere nog moet vinden! Wij ondersteunen onze klanten per Live-Chat, e-mail en ondersteuning op afstand via TeamViewer. Wij zijn ervoor om u op elke denkbare wijze te helpen.

Prijzen / Pakketten

Pakketsamenstelling

PrivateVPN biedt op dit moment drie prijspakketten aan.

 • 1 maand: $8.95
 • 3 maanden: $21.95 – $7.31 per maand
 • 12 maanden: $71.40 – $5.95 per maand
Prijzen

Alle pakketten bevatten op dit moment de volgende functies:

 • 34 VPN-servers in 21 landen
 • 6 gelijktijdige verbindingen op meerdere apparaten
 • Geen logging van verbindingen
 • HQN (High Quality Network) capaciteit
 • OpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP, en IKEv2 protocollen
 • 256-bit AES-encryptie met 2048-bit DH versleuteling
 • Anoniem torrenten met SOCKS5 en HTTP Proxy
 • Poort doorschakeling
 • 24/7 ‘live’ klantensupport
 • 7-Dagen geld-teruggarantie

PrivateVPN staat in de top vier van de goedkope VPN aanbieders, lees hier op welke plaats ze staan. De laatste Cyberghost aanbieding is trouwens ook de moeite waard om te bekijken.

Er zijn zeer veel VPN diensten, maar bij vele hebben we serieuze minpunten ontdekt. Of er zijn problemen met de privacy, of met de snelheid of stabiliteit. Maar de beste VPN service presteert op alle gebieden goed.

Betalingsmogelijkheden

PrivateVPN biedt momenteel de volgende betalingsmogelijkheden aan:

 • Belangrijkste credit cards
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Probeercode/ Promotiecode
Betalingsmogelijkheden

Bestelproces

PrivateVPN heeft een eenvoudig bestelproces waarbij je alleen een prijspakket hoeft te kiezen, een gebruikersnaam en paswoord moet creëren door gebruik te maken van een e-mailadres, en een betalingsmethode moet kiezen uit een van de aangegeven mogelijkheden. Na het VPN kopen, bevestigen van de bestelling en het aanvaarden van de betaling is je login actief.

Software en connectiviteit

PrivateVPN ondersteunt Windows, Mac OS X, iOS en Android systemen.  De interfaces zijn gebruikersvriendelijk en een verbinding kan binnen een minuut gemaakt worden. De mogelijkheid om snel te switchen tussen VPN-servers is een extra voordeel en werkt enorm snel.

Windowsinterface

De geteste interface v2.0.2.0 is een echt goed ontworpen desktopprogramma. Het is gericht op eenvoud, iets dat op alle PrivateVPN platformen van toepassing lijkt te zijn.

De mogelijkheid om van protocol te wisselen is eenvoudig en gemakkelijk voor gebruikers die zichzelf niet als whizzkid beschrijven, maar die hun internetverkeer willen beschermen. De mogelijkheid om te kunnen kiezen tussen “Eenvoudig” en “Geavanceerd” m.b.t. de lay-out van het programma, maakt het programma geschikt voor alle gebruikers. Je kunt echter geen specifieke server kiezen, want het wordt allemaal voor jou gedaan.

De “Noodstop”, ook wel “Kill Switch” genoemd, van de verbindingsbeveiliging is ook een erg bruikbare functie. Deze breekt je internetverbinding af bij het wegvallen of niet verbonden zijn van de VPN. Het is bedoeld om een veilig en anoniem internetgebruik voor de gebruiker te waarborgen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om specifieke programma’s aan de “Noodstop” te koppelen in plaats van de internetcommunicatie van de hele computer te blokkeren.

Bovendien heeft het programma een eenvoudig en intuïtief instellingsmenu met knoppen, dat de gebruiker vele instellingsmogelijkheden biedt. Het programma is tijdens onze grondige testsessies, waarbij we alle onderdelen van het programma compleet getest hebben, niet vastgelopen en er hebben zich geen problemen voorgedaan. De Windowsinterface biedt, op het moment van publiceren, veel meer instellingsmogelijkheden dan de Mac OS X interface.

Mac OS interface

De geteste Mac interface, v1.1 is netjes, intuïtief en stabiel. Wij hebben bij het testen van het programma op een Mac OS Sierra geen enkel verbindingsprobleem ondervonden. De interface evenaart de eenvoud van het Mac OS-systeem en vereist geen technische kennis om te gebruiken.

De Mac OS-interface is duidelijk een nieuwe uitgave, want de enige instellingsmogelijkheid op het moment van publiceren is de mogelijkheid voor het kiezen van een server uit een dropdown-lijst.  Ondanks het feit dat het een nieuwe versie van de Mac OS-interface is, is het toch vreemd dat je bijvoorbeeld niet eens het VPN-protocol kunt veranderen.

Android app

We testten de PrivateVPN Android app op een Samsung Galaxy S7 met Android 7.0 en heeft geen verbindingsproblemen getoond. Er was geen instelling om te wisselen tussen de IKEv2 en IPsec protocollen en de app loopt vast bij het sluiten en heropenen.

Het is dus niet de beste VPN-app voor Android, maar desondanks is de navigatie door de app gemakkelijk en eenvoudig. Voor het VPN-beschemd Kodi kijken is de app echter goed te gebuiken.

Voor streamen heb je echter ook stabiele snelheid nodig. Onze Surfshark Disney+ test verliep daardoor uitstekend.

iOS app

De PrivateVPN iOS app is getest op een iPhone 7 met iOS 10.3.1 en heeft geen verbindingsproblemen getoond. Er zijn twee protocollen beschikbaar: IKEv2 en IPsec. Navigatie door de app verloopt vloeiend en gladjes en biedt bijvoorbeeld een gebruikersvriendelijke serverlocatielijst en opties.

Verbindingsmogelijkheden

PrivateVPN biedt de volgende verbindingsmogelijkheden: OpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP, en IKEv2. PrivateVPN raadt het gebruik aan van OpenVPN UDP, in het bijzonder voor webservices die op real-time contact gebaseerd zijn. En inderdaad zal dit protocol bijna altijd een snellere verbinding hebben dan welk ander.

Voor torrenten biedt PrivateVPN de SOCKS5 proxyconfiguratie, wat een probleemloos en veilig P2P filesharing (bestandsuitwisseling) mogelijk maakt. Een echte VPN voor torrenten dus. Maar ondanks dat er dergelijke goede torrent VPN’s zijn, zijn er nog altijd mensen die een gratis VPN voor torrent-toepassingen gebruiken, of het in ieder geval proberen.

Snelheid

Onze standaard en meest betrouwbare testmethode werkt als volgt: We downloaden de dichtstbijzijnde en snelste HTTP- of FTP-link gedurende 60 seconden en meten de gemiddelde en maximale transfersnelheid. Upload- en ping-testen worden gedaan m.b.v. de dichtstbijzijnde beta.speedtest.netserver, wat de meest betrouwbare HTML5 snelheidstest is, dankzij meer dan 3000 servers wereldwijd.

Snelheidstesten

Resultaten vanuit NederlandResultaten vanuit de Verenigde Staten (Oostkust)

De test wordt met een 300/30 Mbps kabelverbinding in de omgeving van Amsterdam uitgevoerd. Voor de download-speedtest is een Ubuntu ISO-file gedownload van de Universiteit van Twente in Nederland. Houd er erg in dat de gemiddelde upload-snelheid maar 30Mbps is, wat betekent dat de VPN sneller zou kunnen zijn dan voorspeld, afhankelijk van de bandbreedte van het internet.

Gebruikte downloadlink: http://ftp.snt.utwente.nl/pub/os/linux/ubuntu-releases/16.10/ubuntu-16.10-desktop-amd64.iso

Resultaten zonder VPN

 • Server Ziggo
 • Ping 10
 • Gemiddelde uploadsnelheid 31 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 314 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 321 Mbit/s

Resultaten met PrivateVPN

 • Server Nederland, Locatie 1
 • Ping 12
 • Gemiddelde uploadsnelheid 21 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 140 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 154 Mbit/s

De bovenstaande resultaten zijn behaald me het OpenVPN (UDP) protocol. Andere protocollen hadden veel lagere snelheden in onze testen. Gemiddeld lagen de meeste Europese servers rond de 100-140 Mbps, afhankelijk van de gekozen server. De snelheid is over het algemeen stabiel.

Resultaten PrivateVPN SOCKS5 Proxy

SOCKS5 testresultaten zullen later toegevoegd worden.

De SOCKS5 proxy is aanbevolen voor het downloaden/uploaden van torrents of http-verkeer met een maximale snelheid. Je hebt echter een browserextensie zoals FoxyProxy of Firefox/Chrome nodig om SOCKS5 tijdens het browsen te gebruiken. Ondanks dat SOCKS5 niet versleuteld is, verhult het wel je IP-adres tijdens het maken van P2P- en VoIP-verbindingen. Dit maakt het mogelijk om veilig te downloaden zonder je IP-adres bloot te geven terwijl je een minimale snelheidsbeperking hebt.

De test is gedaan met een 300 / 30 Mbps draadloze verbinding aan de Oostkust van de Verenigde Staten. De snelheidstesten zonder VPN zijn uitgevoerd via server “Duke University” in Durham, NC”. Snelheidstesten met PrivateVPN zijn uitgevoerd via server “United States- New York” in New York, NY. Houd er erg in dat de gemiddelde upload-snelheid maar 30Mbps is, wat betekent dat de VPN sneller zou kunnen zijn dan voorspeld, afhankelijk van de bandbreedte van het internet.

Gebruikte downloadlink: http://mirror.math.princeton.edu/pub/ubuntu-iso/yakkety/ubuntu-16.10-desktop-amd64.iso

Resultaten zonder VPN

 • Server Duke University
 • Ping 20ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 23 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 236 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 240 Mbit/s

Resultaten met PrivateVPN

 • Server Verenigde Staten – New York
 • Ping 34ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 21 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 41 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 43 Mbit/s

Het lijkt erop dat PrivateVPN een flinke impact heeft op downloadsnelheden en de mogelijkheden van het netwerk beperkt.  Na het verbinden met een dichtbijgelegen PrivateVPN server in de Verenigde Staten werd de downloadsnelheid gereduceerd tot 17% van de netwerkcapaciteit.

Het in elkaar storten van de downloadsnelheid (tenminste in de Verenigde Staten) komt niet overeen met de claims van PrivateVPN “een van de snelste VPN-diensten” te zijn. Voor diegenen die niet graag snelheid verliezen met hun VPN, hebben we hier een NordVPN coupon code die vanzelf verrrekend wordt als je de link in de review volgt.

Servers

PrivateVPN biedt op dit moment 34 servers in 21 landen aan. Het zijn er niet veel maar ze zijn wel over de hele aardbol verspreid en ze zouden daarom aan alle gebruikers veel relatief nabijgelegen mogelijkheden moeten bieden.

Maar vergelijk dit aantal met de 1800 servers uit onze Hide me VPN reviews. Op het moment van uitgave waren de volgende locaties beschikbaar.
De servers geven je de mogelijkheid om bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix content te bekijken.

Serverlocaties

[expand title=”Toon alle landen”]

LandAantal ServersLandAantal Servers
Australië1België1
Brazilië1Canada1
Denemarken1Duitsland2
Finland1Frankrijk1
Groot Brittannië2Hong Kong1
Hongarije1Italië1
Japan1Litouwen1
Luxemburg1Mexico1
Nederland2Noorwegen1
Oostenrijk1Polen1
Roemenië1Rusland1
Singapore1Spanje1
Tsjechië1Ukraine1
Verenigde Staten5Zuid Korea1
Zweden1Zwitserland1
[/expand]

Betrouwbaarheid

Alle met PrivateVPN gemaakte verbindingen schijnen snel, betrouwbaar en stabiel te zijn. Na uitgebreid testen hebben we geen enkele keer een verbroken verbinding gehad. PrivateVPN levert snelle verbindingen die verbonden blijven en niet haperen.

Via de PrivateVPN interface zijn er geen gegevens over de serverbelasting beschikbaar. Maar we kunnen aannemen dat ze nog niet aan hun volle capaciteit zitten, omdat we altijd met elke server zonder problemen verbinding konden maken. Downloadsnelheden waren echter inconsistent en vaak langzaam.

Privacy Niveau

Private VPN heeft een “zero logging” beleid. Dit betekent dat zij nooit IP-adressen van gebruikers, websites en gegevens over het internetverkeer of klanteninformatie opslaan. De dienst versleutelt de internetgegevens bovendien, wat betekent dat een hacker of iemand die toegang zou weten te krijgen tot jouw verbinding, alleen maar een inconsistente stroom van letters, nummers en symbolen te zien krijgt.

Als contrast hierop de new kid on the block in VPN land: Avast Secureline VPN, een VPN met anti-privacy clausule.

“Zero logging” beleid

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. PrivateVPN heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Jammer genoeg lekte het DNS-adres van onze ISP. Dit komt niet overeen met wat het bedrijf beweert.

IPv6: [icon name=”fa-check”]
DNS: [icon name=”fa-times”]
WebRTC: [icon name=”fa-check”]

Customer Support

Private VPN heeft een veelgestelde vragen pagina en ze biedt de mogelijkheid om hen een bericht te sturen voor het aanvragen ondersteuning.

Terwijl PrivateVPN beweert LiveSupport aan te bieden, blijkt uit onze testen dat dit incorrect is. De Live Supportdienst liet het berichtje “Online Support is momenteel niet beschikbaar. Please leave a message.”zien. We kregen dit bericht op elk tijdstip van de dag. Of dit nu betekent dat PrivateVPN deze dienst aan het updaten is of dat hij gewoon tijdelijk buitengebruik was, kunnen we niet met zekerheid zeggen.

We hebben een e-mailtje gestuurd met het verzoek voor support, maar we kregen een ‘minder dan vriendelijk’ antwoord na 16 uur. Bovendien bevatte hun reactie maar antwoord op één van de twee vragen, zonder dat er verder op de tweede vraag werd ingegaan.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link