VPN voor Android – Beste VPN apps getest en vergeleken

Tegenwoordig heb je bijna overal Wifi en we loggen dan ook steeds vaker in op openbare en vaak onbeveiligde netwerken. Zonder VPN voor Android brengt dit echter grote risico’s met zich mee, zoals je kunt lezen in ons artikel ‘Wat is een VPN-verbinding’.

VPN is de nieuwe toepassing van een al langer bestaande technologie die je tegen deze risico’s en zelfs door de overheden opgelegde blokkeringen kan beschermen.

Wat is VPN eigenlijk?

Uitgebreid kun je dat in het hierboven genoemde artikel lezen door de link te volgen, maar in het kort komt het op het volgende neer.

VPN versleutelt en daardoor anonimiseert je internetverkeer. Enkele VPN-aanbieders doen daar nog een stapje bovenop door de IP-adressen van hun gebruikers achter duizenden anonieme IP-adressen te verbergen. Hierdoor is het dus zo goed als onmogelijk om je internetverkeer te hacken en/of te traceren naar jouw computer.

VPN biedt je privacy, verhoogt je veiligheid en omzeilt locatie blokkeringen.

Het is heel eenvoudig om je Android met een VPN te verbinden. Je kunt gebruikmaken van de speciale VPN- app die de meeste VPN-diensten ontwikkeld hebben. Maar in het geval dat dat niet het geval is of wanneer je geen app wilt installeren kun je gebruik maken van de ingebouwde VPN-client van je Android.

In dit artikel bespreken we onze bevindingen van de beste VPN-apps voor Android die we voor dit doel getest hebben. Ook leggen we stap voor stap uit hoe je VPN kunt instellen zonder een speciale VPN app.

Verbinding maken met een VPN-service

Er zijn twee manieren om verbinding te maken:

 • Verbinding maken via de app van een VPN-aanbieder
 • De netwerkinstellingen van je Android maken het ook mogelijk verbinding te maken

Verbinding maken via een Android VPN app

Veel VPN-aanbieders hebben ook een speciale app die je op je Android telefoon of tablet kunt downloaden en waardoor het nog makkelijker is om de VPN-verbinding in of uit te schakelen, andere landen en servers te kiezen enz. Sommige hebben ook een kill-switch die bij verlies van de VPN-verbinding direct de browser of website sluit, zodat je niet alsnog gelogd wordt.

Ook hebben sommige apps ingebouwde adblockers die de vervelende advertenties, die je steeds meer tegenkomt, blokkeren. Behalve Android telefoons en tablets, heb je ook Android TV’s, waar je bijvoorbeeld Kodi op kunt kijken. Het is echter aan te raden om nooit zonder VPN Kodi te kijken.

 • Als je de app geïnstalleerd hebt kun je inloggen met je accountgegevens (login en password)
 • Daarna kun je over het algemeen voor ‘verbinding maken’ en ‘verbinding verbreken’ kiezen
 • Ook heb je de mogelijkheid om servers en landen te kiezen, ofwel door een drop-down menu of een interactieve wereldkaart of andere eenvoudige manieren.
 • Sommige apps, zoals die van NordVPN bijvoorbeeld, grijpen niet direct in op je Android Instellingen. Eerst moet je op je Android bevestigen dat je een verbinding, met bijvoorbeeld NordVPN, goedkeurt. Dit is een stukje extra veiligheid.
 • Met een teken aan de bovenkant van je scherm, dat meestal naast het wifi-signaal teken staat, wordt aangegeven dat je VPN-verbinding ingeschakeld is.

Verbinding maken via de netwerkinstellingen van Android

Wanneer je een VPN-aanbieder gekozen hebt die geen App heeft of wanneer je geen app wilt installeren, kun je nog altijd verbinding maken met jouw VPN-aanbieder.

 • Ga naar de instellingen van je Android telefoon of tablet.
 • Kies ‘Draadloos en Netwerken’ en daarna kies ‘Meer’.
 • Vervolgens kies je ‘VPN’.
 • Kies dan ‘VPN-profiel toevoegen’.
 • Vul daarna de gegevens in die je van je VPN-aanbieder gekregen hebt, zoals: protocol, serveradres, login en password.
 • Afhankelijk van het protocol kan het zijn dat je nog verdere gegevens in moet vullen, maar dat zijn allemaal gegevens die je van je aanbieder al gekregen zou moeten hebben.
 • Je kunt de bovenstaande instellingen opslaan.
 • Om VPN voor Android in- en uit te schakelen, hoef je in het vervolg alleen nog maar ‘Verbinding’ in de instellingen te kiezen.
 • Ook hier zul je een indicatie aan de bovenkant van je scherm zien dat je met VPN verbonden bent.

vpn voor android

Vergelijkingstest – 3 Beste VPN apps voor Android

Er zijn veel mensen die weinig bekend zijn met VPN of die door de bomen het bos niet meer zien vanwege het enorme aantal aanbieders. Daarom hebben wij van Gratis Nieuwsgroepen speciaal voor jullie de beste uitgezocht en op een rijtje gezet:

De VPN-dienst die we met stip het minste aanraden is de bekende naam Avast, nieuwkomer op VPN gebied, met een zeer teleurstellende Avast SecureLine review. Onlangs hebben we twee nieuwe reviews toegevoegd aan onze lange VPN review list. Check de Cyberghost VPN-review en de PureVPN Android review.

#1 – NordVPN

NordVPN heeft zich dankzij de scherpe prijs en vele verbeteringen in 2017 naar de top gewerkt. De snelheden van de servers verschillen maar over het algemeen zijn ze zeer goed.  Met een server in het Verenigd Koninkrijk (GB) bereikten we een snelheid van 198-221 Mbps wat zeer snel is.

NordVPN heeft een grote keuze aan servers: meer dan 3200 servers in meer dan 59 landen en ook kun je kiezen uit veel verschillende protocollen. Ze ondersteunen behalve de bekende besturingssystemen ook Linux en BlackBerry.

NordVPN is aan te raden voor torrenten en andere P2P toepassingen. Net als bij de andere in onze top drie, konden we geen DNS lek ontdekken.

Qua prijs zijn ze heel aantrekkelijk als je een 2-jaar plan met de Gratis Niewsgroepen coupon neemt. Wat betreft de prijs-kwaliteitsverhouding zijn ze dus beter dan IPVanish en ExpressVPN.

NordVPN App

NordVPN heeft een zeer gebruiksvriendelijke en kwalitatief goede VPN App voor Android. Wat bij deze app zeer interessant is voor torrent VPN-gebruikers dat er een speciale Tor-netwerk functie is. Ook kun je servers en landen kiezen via een mooie interactieve kaart.

Wil je echter op je computer snel en veel downloaden dan heb je ook de keuze tussen torrent vs usenet.

#2 – Surfshark

SurfShark is ook één van onze favoriete VPNs voor Android vanwege de hoge snelheid, de goede beveiliging en genoeg servers en protocollen. Je kunt dit uitgebreid lezen in onze SurfShark VPN review. Zelfs Netflix schijnt niet geblokkeerd te zijn. Met sommige andere VPN’s moet je uitkijken met gevoelige content. We raden niet aan met IPVanish of Cyberghost Netflix te kijken.

Als je dus de nieuwste Amerikaanse films op Netflix wilt kijken of downloaden, dan is Surfshark een goede keuze. Ook is het een ideale Popcorn Time VPN welke je ook op je smartphone of tablet kunt gebruiken.

Het mooiste is dat je een onbeperkt aantal apparaten kunt aansluiten, terwijl dit bij de meeste concurrenten maximaal vijf of zes is.

Je kunt Surfshark op de meeste bekende besturingssystemen gebruiken zoals: Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Ook hebben ze Chrome en Firefox uitbreidingen.

uTorrent instellen is net zo gemakkelijk als met IPVanish uTorrent SOCKS5 proxy en zo gebeurd. Met stabiele snelheden, komt Surfshark als een van de besten uit de test.

Ze beweren dat ze niet je internetverkeer opslaan (zero-logging). Nadat IPVanish hiermee tegen de lamp liep, houden we constant de vinger aan de pols om jullie op de hoogte te houden als er toch logs aan autoriteiten gegeven worden door No-log VPN services.

Maar omdat Surfshark op de Britse Maagdeneilanden gevestigd is, zijn ze niet wettelijk verplicht logs bij te houden.

Om locatie-onafhankelijk te surfen op het internet kun je kiezen uit meer dan 1700 servers in meer dan 63 landen. Keuze genoeg dus. Bovendien is Surfshark ook nog eens de goedkoopste van dit trio.

Met de aanbieding van minder dan $2 per maand heb je echt waar voor je geld. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom mensen dan toch nog gratis VPN gebruiken, met alle risico’s van dien.

De review is uit waarin we al onze ervaringen met Surfshark op een rijtje gezet hebben, inclusief onze ervaring met de Surfshark Android app.

Surfshark App

Deze goedkope VPN Android app van Surfshark is zeer gebruiksvriendelijk en lijkt veel op de desktop apps. Vaak zie je dat de mobiele apps minder functies hebben, maar bij Surfshark is dit niet het geval.

Natuurlijk hebben ze een “Kill Switch”en met Surfshark kun je gemakkelijk VPN blokkeringen omzeilen om te verhinderen dat er gedetecteerd wordt dat je via VPN verbinding wilt maken.

#3 – ExpressVPN

ExpressVPN komt ook heel goed uit de test, maar is met een snelheid van 84 Mbps iets langzamer dan NordVPN en IPVanish. Daar moet wel bij vermeld worden dat de snelheid nog altijd meer dan genoeg is om goed te kunnen streamen en downloaden en bovendien super stabiel is bij alle servers. Ook is een ExpressVPN download voor Android zeer gebruiksvriendelijk.

De keuze uit servers en landen is fenomenaal. Meer dan 1000 servers in meer dan 87 landen.  ExpressVPN kun je op alle bekende systemen gebruiken maar bovendien ook op Routers en Linux.

Voor alle drie de aanbieders in dit trio geldt dat ze een onbeperkte bandbreedte hebben en dat je onbeperkt van server kunt wisselen. Alle drie hebben ze een grote verscheidenheid aan betalingsmogelijkheden.

Met $12,95 per maand voor een maandelijkse betaling en $8,32 per maand voor een jaarabo is ExpressVPN iets duurder dan IPVanish maar nog altijd zeer de moeite waard voor wat ze bieden. Helaas is er geen kortingscode, maar ze hebben wel regelmatig een actie.

ExpressVPN App

De VPN app voor Android van ExpressVPN blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid.  Het kiezen van de verschillende servers gaat erg snel en gemakkelijk.  De kwaliteit van de app is gewoon goed en de snelheden zijn consistent.

Gratis VPN voor Android

Op dit moment zijn we de beste VPN service voor Android aan het testen. De meesten hebben apps voor verschillende besturingssystemen, maar onze ervaring is dat je beter een betaalde VPN met korting kunt nemen omdat gratis VPN’s te veel beperkingen hebben en/of onbetrouwbaar zijn.

Zou de beste gratis VPN app Android compatible zijn? Kijk hier of gratis VPN diensten wat voor jou zijn.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link