Avast SecureLine VPN Reviews

Avast Secureline VPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

Het nieuwe product van de antivirus gigant Avast is SecureLine VPN. Ondanks de grote beloftes, kwamen ze echter wat betreft snelheid, serveraantal en privacy niveau bedroevend slecht uit de test in deze Avast SecureLine VPN review.

1.5

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Avast Secureline VPN is gevestigd in Tsjechië en is bij velen bekend door hun antivirussoftware. Wereldwijd hebben ze meer dan 400 miljoen gebruikers, hoofdzakelijk de Avast free antivirus producten.

Naast Avast antivirus hebben ze nu ook een VPN-provider gelanceerd: Avast SecureLine VPN. Lees hier onze ervaringen.

Avast SecureLine VPN zegt:

Avast is een van de grootste veiligheidsbedrijven ter wereld die gebruik maken van volgende-generatietechnologieën om te vechten tegen cyberaanvallen terwijl ze plaatsvinden. Wij onderscheiden ons van andere volgende-generatiebedrijven doordat we een immense cloud-based zelflerende machine hebben die, wordt gevoed door een constante datastroom van onze meer dan 400 miljoen gebruikers, waardoor het mogelijk wordt om te leren met ongeëvenaarde snelheden en onze kunstmatige intelligentiemachine sneller en slimmer wordt dan alle andere.

Prijzen / Pakketten

Pakketsamenstelling

Alle pakketten bieden momenteel de volgende functies:

 • Slechts 58 VPN-serverlocaties in 36 landen
 • Meerdere logins (tien) bij het duurdere pakket
 • WireGuard en OpenVPN protocollen
 • Advanced encryption standard
 • P2P ondersteuning
 • 7-dagen GRATIS proefversie
 • Customer Support

Er zijn echter andere VPN-aanbieders die voor hetzelfde geld meer mogelijkheden bieden en betrouwbaarder zijn.

Bestel procedure

Het bestelproces is erg verwarrend, vooral wat betreft het kiezen van de abonnementen. Voor je aan het bestelproces begint is het onmogelijk op de site van Avast SecureLine VPN een overzicht van de pakketten te krijgen.

Het lijkt er zelfs een beetje op dat Avast SecureLine VPN bewust bepaalde abonnementen moeilijk toegankelijk maakt en je zo probeert te beïnvloeden om het duurste abonnement te kiezen.

Ook het ontbreken van halfjaar- of kwartaalpakketten is jammer. Veel concurrenten zoals IPVanish, ExpressVPN en PrivateVPN,  maken het voor instappers gemakkelijk om VPN aan te schaffen door kortere abonnementen aan te bieden.

Je hebt een e mail adres nodig om je aan te melden.

Betalingsmogelijkheden

Avast SecureLine VPN kun je betalen met de drie belangrijkste creditcards, PayPal en in Nederland ook met iDeal. Helaas kun je niet anoniem betalen zoals bijvoorbeeld met bitcoin.

Pakketten

10 apparaten:

 • 1 Jaar: €59,88 – €4,99 / maand
 • 2 Jaar: €95,76 – €3,99 / maand
 • 3 Jaar: €143,99 – €3,99 / maand

Tijdens onze vorige Avast SecureLine VPN review merkten we dat je van te voren alleen het 1 jaar abonnement ziet. Pas tijdens het bestelproces zag je dat je ook uit een maand abonnement en een 2 jaar abonnement en 3 jaar abonnement kunt kiezen.

Dit is nu niet meer het geval. Avast heeft nu 3 abo’s, zoals hierboven aangegeven, en er is geen verwarring meer.

Bij ieder abonnement krijg je een 30 dagen geld terug garantie, bovendien kun je 60 dagen lang met een gratis proefperiode Avast SecureLine VPN uitproberen (apart pakket).

Ook heeft Avast SecureLine afscheid geen abonnement meer voor één enkel apparaat, zoals eerst. Wie gebruikt er nu nog één apparaat, inderdaad.

Avast SecureLine VPN abonnement keuze

Software en Connectiviteit

Avast VPN kan op Windows, Mac, Android en iOS geïnstalleerd worden. Er zijn geen browseruitbreidingen en ook geen routerversies. De interfaces zijn eenvoudig en daardoor niet moeilijk in het gebruik. en ze zitten gratis bij je abonnement.

Avast SecureLine VPN platformen
Avast SecureLine VPN platformen

Werkt Avast SecureLine met Netflix?

Avast SecureLine werkt niet met Netflix. Probeer ook niet met gratis VPN Netflix of Kodi te kijken. Naar onze mening is het te onveilig, of je komt niet om de landenblokkering van Netflix heen, zoals bij Avast SecureLine VPN het geval is.

Onze Surfshark VPN reviews tonen dat Surfshark het beste teste voor Netflix.

Windowsinterface

De installatie van de geteste interface, voor deze Avast SecureLine VPN review, verliep snel en zonder problemen. Het was zeer eenvoudig te gebruiken en het testen verliep zoals we dat verwacht hadden.

Na het installeren kun je het programma opstarten en op connect (verbinding) klikken.

Maak automatisch verbinding en selecteer “automatisch server kiezen”, waardoor the service met de dichtstbijzijnde server locatie verbinding maakt (optimale server). Of kies zelf handmatig een locatie (server) uit de lijst.

De versleutelde verbinding instellen, waarmee je echte IP adres verborgen wordt, is dus niet moeilijk. Een VPN tunnel voorkomt dat je IP adres voor anderen zichtbaar is door het te vervangen voor één van de vele IP adressen van Avast SecureLine VPN.

Waar Avast SecureLine VPN goed functioneert is bij het werken op de computer. Het loopt ongemerkt op de achtergrond en doet bescheiden zijn werk.

Bij normaal internetverkeer vertraagt het je computer of wifi verbinding niet merkbaar.

Openbare wifi verbindingen

In loggen op openbare wifi netwerken zou geen probleem moeten zijn. Zolang je geen privé informatie via het internet verstuurt, is Avast SecureLine een VPN waarmee openbare wifi verbindingen mogelijk zijn.

Als je VPN-verbinding niet aanstaat en je wilt verbinding maken met een van de vele onbeveiligde openbare wifi netwerken, krijg je eerst een Avast SecureLine pop-up met de vraag of je beschermd wilt worden.

Dit is erg handig omdat je het anders gemakkelijk kunt vergeten en openbare wifi netwerken zijn nu eenmaal zeer onveilig. Avast SecureLine VPN gebruiken op openbare wifi netwerken zou veilig moeten zijn omdat je IP adres verborgen wordt.

Avast SecureLine zonder Kill switch

Avast Secureline heeft helaas geen Kill Switch. En juist een Kill switch verhoogt je privacy omdat het direct je internet verbinding verbreekt als je versleutelde verbinding van de VPN wegvalt. Dit voorkomt het lekken van je IP adres.

Deze extra beveiliging is dan ook tegenwoordig standaard op alle goede VPN diensten en nodig om je gevoelige informatie te beschermen.

MacOS interface

De macOS-applicatie van Avast SecureLine VPN is vrijwel identiek aan zijn Windows-tegenhanger: er zijn geen nieuwe of ontbrekende functies, en de gebruikersinterface ziet er hetzelfde uit.

Maak verbinding met het IPSec-tunnelingprotocol in plaats van OpenVPN omdat dat het enige protocol is voor Mac (het enige verschil met de Windows app).

Android app

Wij hebben ook de VPN getest met de Avast SecureLine VPN Android app om je mobiele data te beveiligen en je IP adres te verbergen. De Android-applicatie van Avast VPN ziet er geweldig uit en voelt gewoon goed aan.

Als je met de app verbinding maakt met één van de servers heb je direct beveiliging, bijvoorbeeld tegen gegevens diefstal via de internet verbinding. Het is ook de enige versie die de functie split tunneling biedt, die heel handig kan zijn als je wilt dat alleen bepaalde apps de VPN-verbinding gebruiken.

Verder lijkt het erg op de Windows-versie van Avast SecureLine VPN.

Avast Secureline interfaces

iOS app

Zoals gebruikelijk hebben bepaalde VPN apps minder functies en dit is de slechtste versie van de Avast SecureLine VPN apps. Het is eigenlijk een app die alleen verbinding maakt en je IP adres verbergt, want je kunt alleen je auto-connect instellingen wijzigen (maakt automatisch verbinding via een server die je zelf kunt kiezen).

Er is zelfs geen optie om het VPN-protocol te veranderen, want de enige keuze is IPSec. Qua vormgeving lijkt de applicatie sterk op de Android-app.

Verbindingsmogelijkheden

Avast SecureLine VPN biedt verschillende verbindingsmogelijkheden: 

 • WireGuard (alleen beschikbaar voor Windows en Android)
 • OpenVPN UDP (goede snelheden maar minder stabiel)
 • IPsec (alleen voor Mac en iOS)
 • Avast Mimic  (speciale servers)

Met Avast SecureLine kun je ook kiezen voor automatisch verbinden met een protocol naar keuze. Wij raden WireGuard en OpenVPN aan omdat dat de snelste protocollen zijn.

Avast SecureLine VPN voor torrenten

Het is niet aan te raden met een dergelijk privacy beleid ook daadwerkelijk met Secureline VPN torrents te downloaden met μTorrent of Popcorn Time te kijken.

Bescherm uzelf beter met NordVPN P2P voor torrenten, omdat het een van onze favoriete programma’s is (Cyberghost torrent is ook goed).

Snelheid

De snelheid die we tijdens deze Avast VPN review gemeten hebben is niet slecht maar zeker niet bliksemsnel zoals ze claimen. Onze testen toonden dat er maar liefst 16 milliseconden aan de latency toegevoegd werd met Avast SecureLine VPN ingeschakeld.

Maar de snelheid verschilt ook per server. De bandbreedte ging omlaag van bijna 320 Mbps naar iets boven de 24 Mbps. Bedroevend laag.

Servers

Met slechts 58 serverlocaties in 36 landen is Avast SecureLine VPN onder de bekende VPN-diensten degene met de minste servers. Maar ondanks dat het er maar weinig zijn is de wereldwijde dekking toch redelijk goed.

Op de meeste plekken op aarde kun je wel een server in de buurt vinden, bovendien is het makkelijk een andere locatie te kiezen.

Er komen ook niet veel nieuwe servers bij zoals bijvoorbeeld bij PrivadoVPN. In de VS heeft Avast SecureLine VPN 16 servers (onder andere, New York Miami Florida Seattle), in het Verenigd Koninkrijk drie, in verschillende landen twee en in verreweg de meeste landen maar één server, zoals Nieuw Zeeland en Zuid Afrika.

De beste VPN server is dus snel gevonden omdat dit meestal de dichtstbijzijnde is. Maar dit betekent niet dat de verbinding via VPN dan snel is. 

Om een Netflix bibliotheek van bijvoorbeeld de VS te openen heb je een virtueel privénetwerk nodig die voor Netflix het land veranderen kan (Amerikaans IP adres), bij Avast SecureLine VPN is dit mogelijk.

Hoewel er verschillende servers zijn om uit te kiezen kregen we desondanks geen toegang tot de Amerikaanse Netflix server. Dit betekent dat ieder alternatief IP adres dat Avast je geeft, bekend is bij Netflix.

Serverlocaties

Betrouwbaarheid

De verbindingen lijken betrouwbaar want we hebben geen afgebroken verbindingen ondervonden ondanks uitgebreid testen.

Privacy Niveau

Hoewel Avast SecureLine VPN claimt dat ze geen logs bijhouden, spreken ze zichzelf op hun eigen website tegen. Op de ‘Acceptable gebruik’ pagina geven ze aan dat indien ze van de autoriteiten een klacht krijgen, ze je internetverkeer zullen onderzoeken en maatregelen zullen nemen. Met Privado VPN is zoiets ondenkbaar. 

acceptabel gebruik policy Avast
acceptabel gebruik policy Avast SecureLine

Natuurlijk is het zo dat VPN niet als vrijbrief voor crimineel gedrag online gebruikt dient te worden. Het is eerder andersom, een bescherming tegen ongeoorloofd gedrag van instanties en veiligheidsdiensten, die de laatste jaren onbeschaamd de mensenrechten, maar ook de vele landswetten, aan hun laars lappen.

Avast Secureline houdt dus je gegevens bij in plaats dat het je gegevens beschermt (inclusief je aanmeldingsgegevens). Je internet verkeer versleutelen via Avast SecureLine VPN en verbinding maken met een versleutelde virtuele server, heeft dus niet veel zin als jouw gegevens en je echte IP adres gedeeld worden bij de eerste navraag van de autoriteiten.

BREIN kan zo een klacht indienen bij Avast, die je volgens hun policy direct verlinken. Dus eigenlijk heb je geen beveiliging en kun je ieder moment een e mail van het Brein verwachten.

Het Avast SecureLine VPN privacy-niveau doet ons denken aan de gratis VPN-aanbieders, die we onlangs getest hebben.

Dit is dus met stip het grootste minpunt van Avast SecureLine VPN. We kunnen zondermeer stellen dat het privacy niveau van deze service helaas zeer laag is.

Het verbaast ons niet dat het privacy product van Avast SecureLine VPN niet serieus waarde hecht aan privacy. Onlangs bleek dat Avast een met malware besmette CCleaner versie heeft verspreid, waarbij systemen van 2,27 miljoen mensen (klanten) geïnfecteerd waren. “Goede beveiliging”.

Ondersteuning

Helaas moesten we vaststellen dat ze bij Avast apart voor Avast SecureLine VPN geen ondersteuning bieden. Op de Avast klantenservicepagina kun je alleen uit de vele antivirusproducten kiezen.  

Als je problemen ondervindt met Avast SecureLine VPN proberen ze je zoveel mogelijk naar hun forums te sluizen. Maar ook op de forums gaat alles over antivirus en bijna niets over VPN.

Wel hebben ze telefoonondersteuning als je die tenminste kunt vinden op hun site. Voor gebruikers die een uitmuntende klantenservice willen, levert bijvoorbeeld ExpressVPN een uitstekende ondersteuning. Alles hierover vindt je in de complete ExpressVPN beoordeling.

Avast SecureLine VPN

Prijs: 3.99

Prijs valuta:

Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS, Android TV

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
1.5

Voordelen

 • Bekend bedrijf
 • Ondersteunt de belangrijkste besturingssystemen
 • Gratis proefperiode
 • Maak automatisch verbinding

Nadelen

 • Ondanks de marketing claims, geen privacy
 • Tegenvallende snelheid
 • Uitermate weinig servers
 • Te weinig configuratiemogelijkheden
 • Slechte VPN-ondersteuning
 • Weinig geavanceerde functies zoals kill switch
 • Geen premium security

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie