Avast SecureLine VPN Reviews

Product Name: Avast SecureLine VPN

Offer price: 4.89

Currency: $

[ Meer ]

1.4
1.4 of 5 stars 1 review
 • Pakketten
 • Software
 • Snelheid
 • Servers
 • Betrouwbaarheid
 • Privacy
 • Ondersteuning

Samenvatting

Het nieuwe product van de anti-virus gigant Avast, SecureLine VPN. Ondanks de grote beloftes, kwamen ze echter wat betreft snelheid, serveraantal en privacyniveau bedroevend slecht uit de test.

Pros

 • Bekend bedrijf
 • Ondersteunt de belangrijkste besturingssystemen

Cons

 • Ondanks de marketing claims, geen privacy
 • Tegenvallende snelheid
 • Uitermate weinig servers
 • Te weinig configuratiemogelijkheden
 • Slechte VPN-ondersteuning

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Avast is gevestigd in Tsjechië en is bij velen bekend door hun antivirussoftware. Wereldwijd hebben ze meer dan 400 miljoen gebruikers, hoofdzakelijk van de gratis antivirus producten. Naast anti-virus hebben ze nu ook een VPN-dienst gelanceerd: Avast SecureLine VPN. Lees hier onze ervaringen.

Avast SecureLine VPN’s eigen omschrijving:

Avast is een van de grootste veiligheidsbedrijven ter wereld die gebruik maken van volgende-generatietechnologieën om te vechten tegen cyberaanvallen terwijl ze plaatsvinden. Wij onderscheiden ons van andere volgende-generatiebedrijven doordat we een immense cloud-based zelflerende machine hebben die, wordt gevoed door een constante datastroom van onze meer dan 400 miljoen gebruikers, waardoor het mogelijk wordt om te leren met ongeëvenaarde snelheden en onze kunstmatige intelligentiemachine sneller en slimmer wordt dan alle andere.

Prijzen / Pakketten

Pakketsamenstelling

Alle pakketten bieden momenteel de volgende functies:

 • Slechts 29 VPN-servers in 19 landen
 • Meerdere logins (vijf) bij het duurdere pakket
 • IPSec en OpenVPN protocollen
 • 256-bit AES-encryptie
 • P2P ondersteuning
 • 7-dagen GRATIS proefperiode
 • Customer Support

Er zijn echter andere VPN-aanbieders die voor hetzelfde geld meer mogelijkheden bieden en betrouwbaarder zijn. Wil je een goedkope VPN downloaden, lees dan hier waar je op moet letten.

Bestellingsprocedure

Het bestellingsproces is erg verwarrend, vooral wat betreft het kiezen van de pakketten. Voor je aan het bestellingsproces begint is het onmogelijk op de site van Avast Secure Line VPN een overzicht van de pakketten te krijgen. Het lijkt er zelfs een beetje op dat Avast bewust bepaalde keuzemogelijkheden moeilijk toegankelijk maakt.

Ook is het ontbreken van halfjaar- of kwartaalpakketten jammer. Veel concurrenten zoals IPVanish, ExpressVPN en PrivateVPN,  maken het voor instappers gemakkelijk om VPN aan te schaffen door kortere pakketten aan te bieden.

Betalingsmogelijkheden

Avast SecureLine VPN kun je betalen met de drie belangrijkste creditcards, PayPal en in Nederland ook met iDeal. Helaas kun je niet anoniem betalen zoals bijvoorbeeld met bitcoin.

Pakketten

5 apparaten:

 • 1 Maand: $8,99
 • 1 Jaar: $79,99 – $6,67 / maand
 • 2 Jaar: $149,99 – $6,24 / maand
 • 3 Jaar: $219,99 – $6,11 / maand

Van te voren zie je alleen het 1 jaar pakket. Pas tijdens het bestelproces zie je dat je ook uit een maand en een 2 en 3 jaar pakket kunt kiezen.

De standaard onder de concurrenten is dat je met een abonnement mimimaal vijf verschillende apparaten kunt inloggen.Bij de beste VPN providers zelfs met zes of onbeperkt zoals NordVPN en PrivateVPN.

Enkel apparaat – 1 jaar pakket:

 • PC jaarplan: $4,99 per maand ($59,99 / jr) – Ook 3, 5 en 10 PC’s / 2 en 3 jaar pakketten.
 • Mac jaarplan: $4,99 per maand ($59,99 / jr) – Ook 2 en 3 jaar pakketten.
 • Android jaarplan: $1,64 / maand ($19,99 / jr) – Ook 1 maand pakketten.
 • iOS jaarplan: $1,64 / maand ($19,99 / jr) – Ook 1 maand pakketten.
Avast SecureLine VPN pakketten
Avast SecureLine VPN pakketten

Software en Connectiviteit

Avast SecureLine VPN kan op Windows, Mac, Android en iOS geïnstalleerd worden. Er zijn geen browseruitbreidingen en ook geen routerversies. De interface is eenvoudig en daardoor niet moeilijk in het gebruik.

Avast SecureLine VPN platformen
Avast SecureLine VPN platformen

Windowsinterface

De installatie van de geteste interface verliep snel en zonder problemen. Hij was zeer eenvoudig te gebruiken en het testen verliep zoals we dat verwacht hadden.

Na het installeren kun je het programma opstarten en op connect klikken. Hierna kun je kiezen uit automatisch server kiezen, waardoor de dichtstbijzijnde server gekozen wordt, of handmatig zelf een locatie uit de lijst kiezen. De VPN verbinding instellen is dus niet moeilijk.

Als je VPN-verbinding niet aanstaat en je probeert op een onbeveiligde wifi hotspot in te loggen, krijg je eerst een SecureLine-pop-up met de vraag of je beschermd moet worden. Dit is erg handig omdat je het anders gemakkelijk kunt vergeten.

Een van de grote voordelen is dat het programma je niet belemmert bij het werken op de computer. Het loopt ongemerkt op de achtergrond en doet bescheiden zijn werk. Bij normaal internetverkeer vertraagt het je computer niet merkbaar.

Ze hebben bovendien ook een VPN Android app, een iOS app en een Mac OS client.

Verbindingsmogelijkheden

Avast SecureLine VPN biedt maar twee verbindingsmogelijkheden: IPSec en OpenVPN protocollen. Wij raden OpenVPN aan omdat dat het snelste protocol is.

Voor informatie over het doorzoeken en downloaden via nieuwsgroepen, en Spotnet, volg de links. Ook hebben we voor jou de beste newsservers op een rijtje gezet. Je kunt niet Spotnet op Mac installeren, maar wel Spotlite.

Snelheid

De snelheid van Avast SecureLine VPN is niet slecht maar zeker niet bliksemsnel zoals ze claimen. Onze testen toonden dat er maar liefst 16 milliseconden aan de latency toegevoegd werd met Avast ingeschakeld. De bandbreedte ging omlaag van bijna 320 Mbps naar iets boven de 24 Mbps. Bedroevend laag.

Mocht je snelheid belangrijk vinden, check dan de VPN review van IPVanish. Wil je een combinatie van betrouwbaarheid en snelheid, dan is Hide me een betere keuze.

Servers

Met slechts 55 servers in 34 landen is Avast onder de bekende VPN-diensten degene met de minste servers. Maar ondanks dat het er maar weinig zijn is de verspreiding over de wereld toch goed.

In de VS hebben ze 16 servers, in het Verenigd Koninkrijk 3, in vier landen twee en in verreweg de meeste landen maar één. De beste VPN server is dus snel gevonden omdat dit meestal de dichtsbijzijnde is. Maar dit betekent niet dat de verbinding dan snel is. 

Om een Netflix bibliotheek van bijvoorbeeld de VS te openen heb je een VPN nodig die voor Netflix het land veranderen kan. Bij Avast is dit mogelijk, hoewel er erg weinig servers zijn om uit te kiezen, maar we kregen desondanks geen toegang tot de Amerikaanse Netflix server.

Serverlocaties

[expand title=”Toon alle landen”]

LandServer LocatiesLandServer Locaties
Australië1Nieuw Zeeland1
België1Noorwegen1
Brazilië1Oostenrijk1
Canada2Polen1
China1Poortugal1
Denemarken1Rusland2
Duitsland2Singapore1
Finland1Spanje2
Frankrijk1Taiwan1
Hongarije1Tsjechië1
Israël1Turkije1
Italië1Verenigd Koninkrijk3
Japan1Verenigde Staten16
Luxemburg1Zuid Afrika1
Maleisië1Zuid Korea1
Mexico1Zweden1
Nederland1Zwitserland1
[/expand]

Betrouwbaarheid

De verbindingen lijken betrouwbaar want we hebben geen afgebroken verbindingen ondervonden ondanks uitgebreid testen.

Privacy Niveau

Hoewel Avast claimt dat hun SecureLine VPN geen logs bijhoudt, spreken ze zichzelf op hun eigen website tegen. Op de ‘Acceptabel gebruik’ pagina geven ze aan dat indien ze van de autoriteiten een klacht krijgen, ze je internetverkeer zullen onderzoeken en maatregelen zullen nemen. Met Privado VPN is zoiets ondenkbaar. 

acceptabel gebruik policy Avast
acceptabel gebruik policy Avast

Natuurlijk is het zo dat VPN niet als vrijbrief voor crimineel gedrag online gebruikt dient te worden. Het is eerder andersom, een bescherming tegen ongeoorloofd gedrag van instanties en veiligheidsdiensten, die de laatste jaren onbeschaamd de mensenrechten, maar ook de vele landswetten, aan hun laars lappen.

Het is niet aan te raden met een dergelijk privacy beleid ook daadwerkelijk met Secureline VPN torrents te downloaden met μTorrent of Popcorn Time te kijken.

BREIN kan zo een klacht indienen bij Avast, die je volgens hun policy direct verlinken. Het is dus niet de beste VPN voor torrenten; er zijn echt betere torrent-VPN’s. Klik de link om de review van een echte Private VPN te lezen. 

Het Avast privacy-niveau doet ons denken aan de gratis VPN-aanbieders, die we onlangs getest hebben. Voor torrenten raden we daarom ook NordVPN P2P aan (Cyberghost torrent is ook goed).

Probeer ook niet met gratis VPN Netflix of Kodi te kijken. Naar onze mening is het te onveilig, of je komt niet om de landenblokkering van Netflix heen. Onze Surfshark VPN reviews tonen dat Surfshark het beste teste voor Netflix.

Dit is dus met stip het grootste minpunt van Avast SecureLine VPN. We kunnen zondermeer stellen dat het privacyniveau van deze service helaas zeer laag is. Als je echt een veilige VPN-service zoekt en privacy daarbij is, lees dan onze post over de NordVPN test.  Dit is een van de veiligste VPN-diensten die we tot nu toe getest hebben.

Het is niet verbazingwekkend dat het privacyproduct van Avast niet serieus waarde hecht aan privacy. Onlangs bleek dat Avast een met malware besmette CCleaner versie heeft verspreid waarbij 2,27 miljoen systemen van klanten geïnfecteerd waren.

Maar over privacy gesproken, kijk wat het beste WhatsApp alternatief is. En wil je anoniem zoeken op het internet, vermijd dan Google.

Ondersteuning

Avast heeft geen aparte ondersteuning voor het VPN-product. Op hun klantenondersteuningspagina kun je alleen uit de vele antivirusproducten kiezen.  Ze proberen om zoveel mogelijk van de ondersteuningsvragen van klanten naar hun forums te sluizen. Maar ook op de forums gaat alles over antivirus en bijna niets over VPN.

Wel hebben ze telefoonondersteuning als je die tenminste kunt vinden op hun site. Voor gebruikers die een goede ondersteuning willen levert bijvoorbeeld ExpressVPN een uitstekende ondersteuning. Alles hierover vindt je in de complete ExpressVPN beoordeling.

Houd je er niet van om in het Engels contact op te nemen met de klantenondersteuning, lees dan hier over GooseVPN,  een Nederlandse VPN-service met Nederlandstalige ondersteuning. Bovendien heeft Goose, de eerste VPN van Nederland, een Android app. 

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link