Avast SecureLine VPN Review

Avast SecureLine VPN
 • Editor Rating
 • Rated 1 stars
4.44 to 8.99
 • 20%

 • Avast SecureLine VPN
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: april 3, 2019
 • Prijzen / Pakketten
  Editor: 70%
 • Software
  Editor: 50%
 • Snelheid
  Editor: 20%
 • Servers
  Editor: 10%
 • Betrouwbaarheid
  Editor: 70%
 • Privacy Niveau
  Editor: 3%
 • Ondersteuning
  Editor: 10%

Het nieuwe product van de anti-virus gigant Avast, SecureLine VPN. Ondanks de grote beloftes, kwamen ze echter wat betreft snelheid, serveraantal en privacyniveau bedroevend slecht uit de test.

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Avast is gevestigd in Tsjechië en is bij velen bekend door hun antivirussoftware. Wereldwijd hebben ze meer dan 400 miljoen gebruikers, hoofdzakelijk van de gratis antivirusproducten. Naast anti-virus hebben ze nu ook een VPN-dienst gelanceerd: Avast SecureLine VPN.

Avast SecureLine VPN’s eigen omschrijving:

Avast is een van de grootste veiligheidsbedrijven ter wereld die gebruik maken van volgende-generatietechnologieën om te vechten tegen cyberaanvallen terwijl ze plaatsvinden. Wij onderscheiden ons van andere volgende-generatiebedrijven doordat we een immense cloud-based zelflerende machine hebben die, wordt gevoed door een constante datastroom van onze meer dan 400 miljoen gebruikers, waardoor het mogelijk wordt om te leren met ongeëvenaarde snelheden en onze kunstmatige intelligentiemachine sneller en slimmer wordt dan alle andere.

Prijzen / Pakketten

Pakketsamenstelling

Alle pakketten bieden momenteel de volgende functies:

 • Slechts 29 VPN-servers in 19 landen
 • Meerdere logins (vijf) bij het duurdere pakket
 • IPSec en OpenVPN protocollen
 • 256-bit AES-encryptie
 • P2P ondersteuning
 • 7-dagen GRATIS proefperiode
 • Customer Support

Er zijn echter andere VPN-aanbieders die voor hetzelfde geld of minder, meer mogelijkheden bieden. Lees daarom hier over andere goedkope maar goede VPN-providers.

Bestellingsprocedure

Het bestellingsproces is erg verwarrend, vooral wat betreft het kiezen van de pakketten. Voor je aan het bestellingsproces begint is het onmogelijk op de site van Avast SecureLine VPN een overzicht van de pakketten te krijgen. Het lijkt er zelfs een beetje op dat Avast bewust bepaalde keuzemogelijkheden moeilijk toegankelijk maakt.

Ook is het ontbreken van halfjaar- of kwartaalpakketten jammer. Veel concurrenten zoals IPVanish, ExpressVPN en PrivateVPN,  maken het voor instappers gemakkelijk om VPN aan te schaffen door kortere pakketten aan te bieden.

Betalingsmogelijkheden

Avast SecureLine VPN kun je betalen met de drie belangrijkste creditcards, PayPal en in Nederland ook met iDeal. Helaas kun je niet anoniem betalen zoals bijvoorbeeld met bitcoin.

Pakketten

5 apparaten:

 • 1 Maand: $8,99
 • 1 Jaar: $79,99 – $6,67 / maand
 • 2 Jaar: $149,99 – $6,24 / maand
 • 3 Jaar: $219,99 – $6,11 / maand

Van te voren zie je alleen het 1 jaar pakket. Pas tijdens het bestelproces zie je dat je ook uit een maand en een 2 en 3 jaar pakket kunt kiezen. De standaard onder de concurrenten zoals IPVanish, VyprVPN en CyberGhost is dat je met een abonnement tot vijf verschillende apparaten kunt inloggen, bij de beste  zelfs met zes zoals NordVPN en PrivateVPN.

Enkel apparaat – 1 jaar pakket:

 • PC jaarplan: $4,99 per maand ($59,99 / jr) – Ook 3, 5 en 10 PC’s / 2 en 3 jaar pakketten.
 • Mac jaarplan: $4,99 per maand ($59,99 / jr) – Ook 2 en 3 jaar pakketten.
 • Android jaarplan: $1,64 / maand ($19,99 / jr) – Ook 1 maand pakketten.
 • iOS jaarplan: $1,64 / maand ($19,99 / jr) – Ook 1 maand pakketten.
Avast SecureLine VPN pakketten
Avast SecureLine VPN pakketten

Software en Connectiviteit

Avast SecureLine VPN kan op Windows, Mac, Android en iOS geïnstalleerd worden. Er zijn geen browseruitbreidingen en ook geen routerversies. De interface is eenvoudig en daardoor niet moeilijk in het gebruik.

Avast SecureLine VPN platformen
Avast SecureLine VPN platformen

Windowsinterface

De installatie van de geteste interface verliep snel en zonder problemen. Hij was zeer eenvoudig te gebruiken en het testen verliep zoals we dat verwacht hadden.

Na het installeren kun je het programma opstarten en op connect klikken. Hierna kun je kiezen uit automatisch server kiezen, waardoor de dichtstbijzijnde server gekozen wordt, of handmatig zelf een locatie uit de lijst kiezen. Eigenlijk is dat de enige gebruikersinstelling van het hele programma.

Als je VPN-verbinding niet aanstaat en je probeert op een onbeveiligde wifi hotspot in te loggen, krijg je eerst een SecureLine-pop-up met de vraag of je beschermd moet worden. Dit is erg handig omdat je het anders gemakkelijk kunt vergeten.

Een van de grote voordelen is dat het programma je niet belemmert bij het werken op de computer. Het loopt ongemerkt op de achtergrond en doet bescheiden zijn werk. Bij normaal internetverkeer vertraagt het je computer niet merkbaar.

Verbindingsmogelijkheden

Avast SecureLine VPN biedt maar twee verbindingsmogelijkheden: IPSec en OpenVPN protocollen. Wij raden OpenVPN aan omdat dat het snelste protocol is.

Snelheid

De snelheid van Avast SecureLine VPN is niet slecht maar zeker niet bliksemsnel zoals ze claimen. Onze testen toonden dat er maar liefst 16 milliseconden aan de latency toegevoegd werd met Avast ingeschakeld. De bandbreedte ging omlaag van bijna 320 Mbps naar iets boven de 24 Mbps. Bedroevend laag.

Mocht je snelheid belangrijk vinden, check dan de IPVanish snelheids test.

Servers

Met slechts 55 servers in 34 landen is Avast onder de bekende VPN-diensten degene met de minste servers. Maar ondanks dat het er maar weinig zijn is de verspreiding over de wereld toch goed. In de VS hebben ze 16 servers, in het Verenigd Koninkrijk 3, in vier landen twee en in verreweg de meeste landen maar één.

Het aantal servers komt bijna overeen met PrivateVPN. Ook de prijs is ongeveer op hetzelfde niveau, maar in onze complete PrivateVPN review kun je lezen dat PrivateVPN veel meer biedt, zoals bijvoorbeeld een ‘Kill Switch’.

Serverlocaties

LandServer LocatiesLandServer Locaties
Australië1Nieuw Zeeland1
België1Noorwegen1
Brazilië1Oostenrijk1
Canada2Polen1
China1Poortugal1
Denemarken1Rusland2
Duitsland2Singapore1
Finland1Spanje2
Frankrijk1Taiwan1
Hongarije1Tsjechië1
Israël1Turkije1
Italië1Verenigd Koninkrijk3
Japan1Verenigde Staten16
Luxemburg1Zuid Afrika1
Maleisië1Zuid Korea1
Mexico1Zweden1
Nederland1Zwitserland1

Betrouwbaarheid

De verbindingen lijken betrouwbaar want we hebben geen afgebroken verbindingen ondervonden ondanks uitgebreid testen.

Privacy Niveau

Hoewel Avast claimt dat hun SecureLine VPN geen logs bijhoudt, spreken ze zichzelf op hun eigen website tegen. Op de ‘Acceptabel gebruik’ pagina geven ze aan dat indien ze van de autoriteiten een klacht krijgen, ze je internetverkeer zullen onderzoeken en maatregelen zullen nemen.

acceptabel gebruik policy Avast
acceptabel gebruik policy Avast

Natuurlijk is het zo dat VPN niet als vrijbrief voor crimineel gedrag online gebruikt dient te worden. Het is eerder andersom, een bescherming tegen ongeoorloofd gedrag van instanties en veiligheidsdiensten, die de laatste jaren onbeschaamd de mensenrechten, maar ook de vele landswetten, aan hun laars lappen.

Het is niet aan te raden met een dergelijk privacy beleid ook daadwerkelijk Secureline VPN te gebruiken voor torrenten of Popcorn Time kijken. BREIN kan zo een klacht indienen bij Avast, die je volgens hun policy direct verlinken. Voor dergelijke doeleinden en zeker voor torrenten zijn echt betere torrent-VPN’s.

Dit privacy-niveau doet ons denken aan de gratis VPN-aanbieders, die we onlangs getest hebben.

Dit is dus met stip het grootste minpunt van Avast SecureLine VPN. We kunnen zondermeer stellen dat het privacyniveau van deze service helaas zeer laag is. Als je echt een veilige VPN-service zoekt en privacy daarbij is, lees dan ons NordVPN reviewverslag.  Dit is een van de veiligste VPN-diensten die we tot nu toe getest hebben.

Het is niet verbazingwekkend dat het privacyproduct van Avast niet serieus waarde hecht aan privacy. Onlangs bleek dat Avast een met malware besmette CCleaner versie heeft verspreid waarbij 2,27 miljoen systemen van klanten geïnfecteerd waren.

Ondersteuning

Avast heeft geen aparte ondersteuning voor het VPN-product. Op hun klantenondersteuningspagina kun je alleen uit de vele antivirusproducten kiezen.  Ze proberen om zoveel mogelijk van de ondersteuningsvragen van klanten naar hun forums te sluizen. Maar ook op de forums gaat alles over anitvirus en bijna niets over VPN.

Wel hebben ze telefoonondersteuning als je die tenminste kunt vinden op hun site. Voor gebruikers die een goede ondersteuning willen levert bijvoorbeeld ExpressVPN een uitstekende ondersteuning. Alles hierover vindt je in de complete ExpressVPN beoordeling.

Houd je er niet van om in het Engels contact op te nemen met de klantenondersteuning, lees dan hier over GooseVPN,  een Nederlandse VPN-service met Nederlandstalige ondersteuning.

Pros

 • Bekend bedrijf
 • Ondersteunt de belangrijkste besturingssystemen

Cons

 • Ondanks de marketing claims, geen privacy
 • Tegenvallende snelheid
 • Uitermate weinig servers
 • Te weinig configuratiemogelijkheden
 • Slechte VPN-ondersteuning

Top 3 VPNs

NordVPN
IPVanish
ExpressVPN
[wprs-shortcodes post_id="843" meta="criteria_editor"][wprs-shortcodes post_id="766" meta="criteria_editor"][wprs-shortcodes post_id="738" meta="criteria_editor"]
[wprs-shortcodes post_id="843" meta="progressbar_editor"][wprs-shortcodes post_id="843" meta="link"]
[wprs-shortcodes post_id="766" meta="progressbar_editor"][wprs-shortcodes post_id="766" meta="link"]
[wprs-shortcodes post_id="738" meta="progressbar_editor"][wprs-shortcodes post_id="738" meta="link"]
Bespaar geld en kies wat bij jou past. Momenteel is op #4 VyprVPN #5 Windscribe #6 SpyOFF #7 PrivateVPN #8 Proxy.sh.

Suggesties, vragen etc. zijn altijd welkom..

avatar
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link