PureVPN Review | Netflix veilig

PureVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

Met een eenvoudige interface vol met geavanceerde opties, geweldige verbindingssnelheden en gunstige prijzen, springt PureVPN eruit. Apps voor alle besturingssystemen en Netflix VS ondersteuning zijn een pluspunt. Helaas is hun privacy beleid misleidend en zijn hun logs door de FBI gebruikt om arrestaties te verrichten inzake cybercriminaliteit. Niet aangeraden voor privacygevoelige taken en torrent downloads.

3.6

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

PureVPN is onderdeel van GZ Systems en gevestigd op de Britse Maagdeneilanden (Virgin Islands) en ze hoeven dus volgens de lokale wetgeving geen logs bij te houden, (lees verder om te zien of ze dit inderdaad ook niet doen).

Ze hebben meer dan tien jaar ervaring als VPN-provider en behoren tot de bekendste. Met een indrukwekkend aantal razendsnelle servers over de hele wereld, heb je goede verbindingssnelheden.

Wil je meer weten, kijk dan op de “about PureVPN” pagina op hun website.

Prijzen/ Pakketten

Alle pakketten bevatten de volgende functies:

 • Meer dan 6,500 VPN-servers in meer dan 78+ landen
 • 10 gelijktijdige verbindingen
 • Antivirus/ Anti Malware service
 • Ad-blokkering
 • URL en App filters
 • Split Tunneling
 • Dedicated IP
 • Port forwarding (voorheen Nat Firewall)
 • Onbeperkte gegevensoverdracht
 • WireGuard, OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP, SSTP en SSL-protocol opties
 • 256-bit “military grade” encryptie
 • 24/7/365 live chat customer support

Een paswoord manager (PureKeep), een datalek scanner (PurePrivacy) en een versleutelde cloud opslag (PureEncrypt) kun je er los bijkopen.

Bestelproces

PureVPN heeft een handig en standaard bestelproces. Kies eenvoudig jouw gewenste prijspakket, vul je naam in, je e mailadres en betalingsmethode. Als je de laatste actie voltooit hebt (betaald), krijg je een paar e mails met inloggegevens en kun je van de uitgebreide mogelijkheden van het abonnement (PureVPN subscription) gebruik maken.

Betalingsopties

Momenteel kun je PureVPN betalen met:

 • De belangrijkste creditcards
 • Coin betalingen
 • PayPal
 • AliPay
 • Google Pay
 • PaymentWall
 • Cashu
 • De belangrijkste cadeaukaarten

PureVPN biedt momenteel drie prijspakketten (PureVPN subscription options) en een 31-dagen geld-terug-garantie!

 • 1 Maand: $10.95/maand
 • 1 Jaar: $4.95/maand
 • 2 Jaar: $2.45/per maand *Speciale Aanbieding*
 • 1 Maand: $10.95
 • 1 Jaar: €131.40 – €35.88 – €2.99 per maand
 • 2 Jaar: €262.80 – €49.12 – €2.05 per maand in de 1e twee jaar ($69.95 – $5.83 per maand daarna)

Rond de $2 per maand is niet erg prijzig en er zijn maar weinig VPN’s die goedkoper zijn.

Ze liggen hiermee qua prijs goed in de markt. Bijvoorbeeld, met onze ExpressVPN korting, liggen de prijzen van een halfjarig PureVPN pakket nog onder het niveau van een 2-jarig ExpressVPN pakket.

Software en Connectiviteit

PureVPN ondersteunde apparaten

PureVPN biedt op dit moment interfaces voor Windows, Mac OS, Android en Linux, (werkt wel met Open Elec, maar niet met Libre Elec). Zij hebben ook browseruitbreidingen voor Chrome en Firefox, Router VPN en media streaming VPN voor Android TV en Amazon Fire TV Stick, enz.

Gebaseerd op onze testervaringen zijn deze interfaces goed ontworpen en zij bieden een breed scala aan geavanceerde instellingen (advanced features) om aan al je VPN-behoeften te voldoen. Een van de vele functies is split tunneling, wat handig is als je maar een deel van je apps via de VPN wilt laten lopen.

De PureVPN optie, port forwarding, werkt goed en is handig voor torrenting en online gamen. De geld terug garantie van 31 dagen geeft je ook een stukje zekerheid, dat je op tijd kunt opzeggen als het je niet bevalt (of als je de app gewoon wilt proberen).

Werkt PureVPN met Netflix?

We hebben PureVPN getest met de Amerikaanse Netflix, die prima werkt. En met PureVPN kun je ook Amazon Prime Video en BBC iPlayer kijken. Andere Netflix landen werkten helaas niet.

Voor een betere Netflix of BBC iPlayer ervaring raden we NordVPN aan. Pure is niet de beste Netflix VPN.

Werkt PureVPN met Torrents & Kodi?

Ja, torrenting (P2P) met PureVPN werkt prima, en je kunt ermee Kodi en Popcorn Time kijken. Ze hebben geen SOCKS5 proxy maar wel het supersnelle WireGuard protocol.

Windows Interface

De geteste interface (v5.19.4) functioneerde goed in deze PureVPN review, die overigens op een aantal apparaten is uitgevoerd. Van download tot login is de gebruikersinterface goed gestroomlijnd en gemakkelijk te begrijpen.

Na het selecteren van de gewenste VPN-verbindingsmodus, kom je bij de hoofdpagina, waar je verbinding kunt maken met een van de vele Virtual Private Network servers. Je kunt de serverlijst ook op P2P servers filteren.

Van de 78 landen met servers van PureVPN, hebben 21 landen virtuele servers (ongeveer 1750 virtuele servers). De rest van de landen heeft fysieke servers, op locatie. Je kunt in de Windows app alleen niet zien welke virtueel zijn en welke niet, zoals in de Android app.

De serverselectie is eenvoudig en er kan op land of stad gefilterd worden. Hierdoor heb je een instelbare VPN-verbinding, waarbij het maar tien seconden duurt voor je verbonden bent met een specifieke server en beveiligd bent.

Enkele noemenswaardige opties en add ons zijn een automatische kill switch, split tunneling, IPV6 lekbescherming, antivirus en ad-blokkering, “Launch bij systeem opstart” en de keuze van de VPN-verbindingsmodus waardoor je de VPN-verbinding kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Deze verbindingsmodus keuze is een fantastische functie die we bij geen andere aanbieder zijn tegengekomen. Hierdoor kan een gebruiker die bijvoorbeeld een hoog-risico website wil bekijken, de modus “Veiligheid/Privacy” kiezen om beter tegen cyberaanvallen beschermd te zijn.

Over het algemeen werkt de Windowsinterface zeer goed en biedt veel technische mogelijkheden waarmee je je VPN-gebruik naar eigen wens kunt aanpassen. Ondanks dat de gebruikersinterface misschien op een paar punten nog verbeterd kan worden, laat het toch niet veel te wensen over.

De verbindingssnelheden waren altijd zeer goed en de serververbindingen waren nooit een probleem.

Mac OS Interface

De geteste mobiele app v5.9.1. van iOS was snel en zonder problemen gedownload en geïnstalleerd. De interface is bijna identiek aan de Windowsinterface met dezelfde mogelijkheden en gebruikersinterface, inclusief kill switch, split tunneling enz.

Bij het opstarten van het programma wordt er een icoontje in de Mac menubalk geplaatst. Hierdoor kun je verschillende verbinding statistieken aanpassen zonder dat je zelfs het programma hoeft te openen.

Tijdens de verschillende testdagen ondervonden we geen softwareproblemen of verbindingsstoringen. Het programma draaide zoals verwacht mag worden en zorgde voor een uitstekende VPN-verbinding met hoge snelheden tijdens de gehele testperiode.

PureVPN combineert de eenvoudigheid van een geweldige VPN-interface met de mogelijkheid van geavanceerde gebruikersinstellingen. Maar de beste VPN voor MacBook is NordVPN.

Android App

De geteste versie v5.9.1 was een aangename afwisseling van de standaard VPN-apps voor mobiele apparaten, maar toonde helaas ook enige minpunten. Ondanks dat de PureVPN app prima werkte als VPN-dienst en de verbindingssnelheden altijd geweldig waren (ook op public wi fi), zouden bepaalde designkeuzes, zoals de plaatsing van belangrijke functies, verbeterd kunnen worden.

De gebruikersinterface is niet duidelijk gelabeld en veel van het scherm wordt in beslag genomen door willekeurig decor zonder enige functie. Laten we hopen dat de ontwikkelaars de volgende keer hiermee rekening houden bij een update.

Je zult in het begin echt even moeten wennen aan het ontwerp als je de app nog niet eerder gebruikt hebt. Ondanks dat heeft de app veel functies om uit te kiezen (zoals de kill switch) en geweldige verbindingssnelheden.

Ondanks dat de gebruikersinterface van deze app wat ongelukkige ontwerpelementen heeft, is de VPN dienst app op zichzelf een van de beste die we tot nu toe getest hebben (Best VPN app).

 iOS App

De geteste app v5.7.0 lijkt veel op de geteste Android app, met een klein verschil op de modus selectie pagina, bij het openen van de app voor de eerste keer. Behalve dat heeft deze app dezelfde gebruikersinterface en VPN-service als de Android app.

Ondanks de al hierboven genoemde ongelukkige ontwerpelementen heeft deze app zeer goede verbindingssnelheden (ook via wifi) en we hebben geen één keer een verbroken verbinding gehad tijdens de testperiode. Niet met stip de beste ervaring qua design, dus voor uitermate mooi ontworpen apps, kijk eens naar onze Hide.me review.

Connectiviteit Opties

PureVPN biedt de volgende verbindingsmogelijkheden: OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, and SSL-protocollen. Check ook onze OpenVPN review.

In vergelijking tot andere VPN-diensten is dit een vrij standaard pakket aan verbindingsmogelijkheden, geschikt voor bijna alle gebruikers.

Snelheid

Alle snelheidstesten worden uitgevoerd met Speedtest, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers (server locations) wereldwijd.

Snelheidstesten

De test werd met een 180 / 60 Mbps draadloze verbinding (internet connection) aan de oostkust van de Verenigde Staten uitgevoerd.

Resultaten zonder VPN in de VS

 • Server UNC- Chapel Hill
 • Ping 3 ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 55 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 122 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 131 Mbit/s

Resultaten VPN – VS

 • Server US- Virginia
 • Ping 22 ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 46 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 105 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 116 Mbit/s

Wij waren onder de indruk door deze resultaten en door het grote aantal servers en locaties is te verwachten dat je overal goede snelheden zult kunnen halen omdat je altijd een server bij jou in de buurt kunt kiezen.

Als je deze snelheden vergelijkt met onze CyberGhost ervaring dan zie je dat PureVPN qua snelheid goed presteert. Ook in de Windscribe VPN reviews zijn de snelheden een stuk minder.

Daarentegen maten we in onze PrivadoVPN reviews de hoogste snelheid ooit. Private Internet Access is een dochterondernemig van Kape Technologies PLC (een kwaadwillende speler die achter de persoonlijke gegevens van mensen aanzit).

We volgen strikte beoordelingsnormen in al onze reviews. Een beoordeling gebaseerd op dergelijke normen garandeert het eerlijke onderzoek dat mensen van ons verwachten. Het zorgt er bovendien voor dat de kwaliteit van de reviews hoog is en je de verschillende VPN providers goed kunt vergelijken, zoals dat bij een professioneel onderzoek hoort.

Servers

PureVPN heeft op dit moment meer dan 6,500 servers in 78 landen, waaronder the US, the UK en zelfs Nieuw Zeeland. In vergelijking tot andere VPN-services is dit een groot aantal servers om uit te kiezen. Deze uitgebreide keuze aan servers verzekerd goede download en uploadsnelheden die niet gecompromitteerd worden door grote afstanden, omdat je altijd een server redelijk in de buurt kunt vinden, zelf in Hong Kong.

PureVPN Servers

Betrouwbaarheid

De verbindingssnelheid van PureVPN was continu snel en stabiel. We hebben geen gebroken verbinding gehad tijdens de uitgebreide testen met alle apparaten, waardoor gebruikers er zeker van kunnen zijn altijd beveiligd te zijn. De combinatie van uitstekende server snelheden en stabiliteit zijn de grote pluspunten van PureVPN.

Privacy

PureVPN beweert dat ze geen enkele van je activiteiten (your browsing activities) logt wanneer je verbonden bent met één van hun servers. Dit is een bewering die als industriestandaard door alle VPN-diensten gebruikt wordt, waarbij de VPN-gebruiker erop moet vertrouwen dat er daadwerkelijk geen logs zijn en daardoor niet aan de autoriteiten kunnen worden overhandigd.

In het geval van PureVPN, zou je echter ervan kunnen uitgaan dat dit een grote misleidende leugen is. Onlangs heeft PureVPN activiteiten logs overhandigd aan de FBI zodat deze een arrestatie konden verrichten. Volg de link om het artikel hierover te lezen. Welk doel heeft dan de kill switch, als je gegevens ieder moment over gedragen kunnen worden?

Daarom kunnen we stellen dat PureVPN niet de privacy van de gebruiker als prioriteit stelt en de “no exception policy” niet gehandhaafd wordt. Dit doet afbreuk aan de aard van VPN-service, waar ze voor staan en wat het doel ervan is.

Door doelbewust misleidende informatie te verstrekken op hun website m.b.t. privacy (slechte ethische normen), geeft PureVPN zichzelf het stempel van een onbetrouwbare naam in de VPN-industrie. In onze IPVanish review kun je ook lezen dat zelfs deze grote naam met, tot dan toe, de beste VPN verbinding, log-gegevens van klanten (connection logs) aan de Amerikaanse autoriteiten heeft overgedragen. En dit ondanks dat ze beweren niet te loggen.

Dergelijke normen vereisen voorzichtigheid en doen de commerciële waarde van VPN providers geen goed, hoewel dit in de afgelopen jaren sterk verbeterd schijnt te zijn. Je kunt je privacy verhogen door een anoniem e mailadres te gebruiken en te betalen met bitcoin of andere cryptovaluta.

Pas dus op welke VPN je kiest en ik zou voor privé gevoelige informatie geen PureVPN gebruiken. Door aandachtig de gebruiksvoorwaarden (Terms of Usage) en de Privacy Policy te lezen, die helaas alleen in het Engels op hun site staan, kun je de werkelijke aard van hun “Zero Logging Beleid” ontdekken, inclusief ethische normen:

PureVPN Privacy

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van een persoonlijk IP-adres getest met https://ipleak.net.  Pure VPN heeft geen enkel IP adres gelekt via WebRTC en IPv6. We hebben verschillende servers getest die allemaal transparant waren en geen DNS of ISP lekten. Dit is consistent met PureVPN’s beweringen omtrent het lekken van IP-adressen ondanks dat andere gebruikers DNS-lekken gerapporteerd hebben tijdens het gebruik van PureVPN.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De ondersteuning van PureVPN is zeer hulpvaardig, via de 24/7 live chat, die ervoor zorgt dat de klant altijd geholpen wordt, maar je kan ook een e mail sturen.  Mocht je ooit tegen een probleem aanlopen met jouw PureVPN, is er altijd een ondersteuningsmedewerker beschikbaar. Wij stelden een vraag over hun prijsstructuur en kregen binnen 30 seconden antwoord.

Je kunt ook een melding (a support ticket) openen vanuit de app, wat heel handig is.

Hoewel het volgende punt door sommige als zeer nuttig ervaren kan worden, komt er een aanbieding iedere keer naar voren (popup window) als je een nieuwe pagina van de PureVPN website opent. Het lijkt erop dat ze je ertoe willen dwingen om hun service te kopen voordat je de gelegenheid hebt gehad om de informatie op hun website te lezen.

Om deze PureVPN review in één zin samen te vatten: PureVPN zou een prima VPN service zijn als je op hun privacy claim zou kunnen vertrouwen.

Veelgestelde vragen

Wat is PureVPN?

PureVPN is een voordelige VPN met een dubieuze reputatie wat betreft privacy.

Wie gebruikt PureVPN?

PureVPN wordt gebruikt door de basis internetgebruiker die VPN niet gebruikt vanwege privacy maar bijvoorbeeld geo-blokkeringen willen omzeilen. Of door mensen die niet op de hoogte zijn van de slechte reputatie van PureVPN.

Werkt PureVPN in China?

PureVPN werkt niet in China.

PureVPN

Prijs: 2.05

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, Mac OS, Android, iOS, Linux

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
3.6

Voordelen

 • Geweldige verbindingssnelheden
 • Gunstige prijs bij jaarlijkse betaling
 • Beschikbare apps voor apparaten
 • Netflix VS werkt

Nadelen

 • Niet best voor je privacy
 • Mobiele interface
 • Torrent & Kodi onvriendelijk

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie