IPVanish Review & Coupon

IPVanish VPN

Product Name: IPVanish

Offer price: 5.19

Currency: $

[ Meer ]

 • Pakketten
 • Software
 • Snelheid
 • Servers
 • Betrouwbaarheid
 • Privacy
 • Ondersteuning
3.9

Samenvatting

IPVanish bewijst met zijn top snelheid, betrouwbaarheid en waarde waarom het de beste VPN dienst is. Aantal servers wereldwijd groeit constant, terwijl er geen logs worden gehouden. Ideaal voor torrent gebruikers.

Pros

 • Geen logs
 • Super snelheid en stabiliteit
 • Groot aantal servers wereldwijd

Cons

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

IPVanish’s woorden:

IPVanish is begin 2012 officieel gelanceerd. Het internationale team achter IPVanish werkt echter al ruim 15 jaar samen en bevat een aantal van de allerbeste netwerk- en beveiligingsexperts in de gehele wereld. Gedurende die periode hebben ze enorme prestaties volbracht op het gebied van netwerken, veiligheid en leveren van media content. Daarnaast heeft het team meer dan 2.200 Gbps aan gemiddeld aanhoudend verkeer gebouwd en beheerd.

Dit is een zeer goed geïnformeerde en gepassioneerde groep mensen die hoge prestaties levert en zich vandaag uitsluitend richt op het leveren van een snelle, veilige en betrouwbare VPN-service, meer dan elke andere provider. Uit geavanceerde derde partij testen blijkt dat IPVanish de snelste VPN encryptie doorvoersnelheden (vele malen sneller in meerdere gevallen) levert van alle aanbieders binnen de industrie.

De missie van IPVanish is het beschermen van de rechten van personen op online vrijheid en online anonimiteit, door middel van het leveren van de beste VPN-dienst in de wereld tegen de meest aantrekkelijke prijs, altijd en overal. Ze zijn overigens gevestigd in de VS.

Prijzen / Pakketten

Pakket Opties

Ieder pakket bevat sowieso het onderstaande.

 • Werelds snelste VPN netwerk
 • Torrent vriendelijke SOCKS5 proxy
 • Verberg achter 40,000+ gedeelde IPs
 • 1000+ servers in 75+ locaties
 • 256-bit AES encryption
 • Geen logs
 • OpenVPN, PPTP en L2TP/IPsec VPN protocolen
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen op meerdere apparaten
 • 24/7 Klantenservice via telefoon, live chat, email
 • 7-dagen Geld Terug Garantie

Bestelproces

Volgens IPVanish:

Om hun bewering te testen, bestelden we een pakket met Paypal. In dit geval hebben ze alleen gevraagd om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in te voeren. Na het aanleveren van deze informatie en de betaling, verscheen de VPN-toegangsinformatie in mijn inbox.

IPVanish Kerstaanbieding 2020

Betalingsopties

IPVanish accepteert verschillende creditkaarten: (VISA, Mastercard, American Express…), iDeal, giropay, Paypal, Boleto, Bitcoin.

 • 1 maand: $10
 • 3 maanden: $26.99 – $8.99 per maand
 • 12 maanden: $77.99 – $6.49$2.91 per maand (Cyber-maand actie aanbieding)

Gratis Nieuwsgroepen geeft jou speciaal 20% korting op alle pakketten. Zo betaal je nog maar $5.19/m voor een jaarabonnement ($7.19 bij 3 maanden en $8 bij 1 maand). Bij Gratis Nieuwsgroepen hebben we voor bijna iedere VPN die we reviewen een kortingscode.

Je IPVanish coupon code: INCOGNITOLINE.

Software en Connectiviteit

IPVanish biedt momenteel Windows, Mac OS X, iOS en Android clients. De VPN-clients maken het verbindingsproces zeer eenvoudig, omdat je niet veel hoeft te configureren. Maar het grootste voordeel is dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen servers.

Je kunt IPVanish ook op je Android TV installeren, een must voor bijvoorbeeld  Kodi kijken. De setup daarvan is  heel eenvoudig, wat ook geldt voor de IPVanish VPN utorrent configuratie.

Als je een minder bekend besturingssysteem hebt zoals bijvoorbeeld Linux of Raspberry Pi dan is Cyberghost een alternatief omdat die veel systemen ondersteunen.

Windows Software

De geteste Windows client v3.0.6 is stabiel en gaf geen problemen op Windows 10 x64. Zodra je de client opent, wordt je gevraagd om je login en wachtwoord in te voeren. De lijst van servers wordt via een heldere en gemakkelijk te gebruiken interface weergegeven.

Je kunt filteren op de stad, land, protocol en latency (ping). Als je verbinding wilt maken met een server in London, typ je gewoon “london” om alle servers in London te zien, in plaats van te moeten zoeken en scrollen door de lijst. Daarna hoef je alleen nog maar te dubbelklikken op de locatie en de verbinding te bevestigen.

Als er meerdere servers beschikbaar zijn in een stad, klik je op de cirkel met een getal erin om de zoekopdracht uit te breiden en alle servers afzonderlijk binnen dit gebied te bekijken. Eenmaal aangesloten, wordt de stad getoond, het land en het IP-adres. Je kunt kiezen tussen een OpenVPN (TCP), OpenVPN (UDP), L2TP en PPTP-protocol.

Je kunt het verbindingslog checken en je huidige IP-adres op de kaart controleren. Er bestaan onder andere mogelijkheden om automatisch verbinding te maken met de laatst gebruikte server, de dichtstbijzijnde server via netwerk latency of een server van eigen keuze met het gewenste protocol wanneer IPVanish opstart. Met de rechtermuisknop klikken op het pictogram in de taakbalk resulteert in de opties “Verbinding verbreken”, “Verbinden”, “Status”, “Huidig IP-adres”, “Wijzig IP”, “Toon in scherm” en “Afsluiten”.

Mac OS X Software

Niet getest vanwege het ontbreken van een OS X apparaat. Uit ervaring weten we dat de interface en het gebruik vrijwel hetzelfde is als die van Windows, dankzij de gestroomlijnde gebruikerservaring op alle besturingssystemen.

Android App

VPN voor Android instellen is niet moeilijk. Wij gebruikten voor de test de IPVanish Android VPN-app v3.0.13.987 is getest op Android 6.0 zonder enige problemen. Je kunt het OpenVPN TCP/UDP-protocol kiezen. Er is een “Scramble” binnen OpenVPN waardoor het in staat wordt gesteld om sensoren binnen het netwerkverkeer te omzeilen, die tot doel hebben het gebruik van een VPN te detecteren en blokkeren. Je kunt hierbij kiezen tussen poort 443 en 1194, terwijl je ook nog eens de mogelijkheid hebt om elke 45, 60 of 90 minuten automatisch je IP-adres te wijzigen.

De lijst met servers kan worden gesorteerd op land, stad, server en ping. Wanneer je verbonden bent, wordt je huidige download/upload snelheid weergegeven in een grafiek, naast de verbindingsinfo van de server. De snelheid wordt ook getoond in het systeemvak.

iOS App

De IPVanish iOS-app v3.0 is ook getest op een iPhone met iOS 6 10.1 zonder problemen. Je kunt in dit geval kiezen tussen het IPSec en IKEv2 protocol. Al het andere is vrijwel identiek aan de Android-app, met uitzondering van het ontbreken van OpenVPN. Vanwege de beperkte omvang van iOS zijn er minder configuratie mogelijkheden in vergelijking tot Android.

Connectiviteit Opties

Men biedt PPTP, L2TP, en OpenVPN. OpenVPN heeft UDP en TCP-opties op de poorten 443 en 1194 met de eerder genoemde “Scramble” optie. Bij het gebruik van applicaties zoals BitTorrent, die veel verbindingen maken, wordt het gebruik van het OpenVPN UDP-protocol aanbevolen. Het TCP-protocol heeft een verbindingslimiet, hierdoor kan je VPN-verbinding worden geschrapt als er te veel verbindingen actief zijn.

Wat eigenlijk nog sneller is dan torrents via VPN, is het gebruiken van de meegeleverde IPVanish SOCKS5 proxy. Je verliest bijna geen snelheid en je IP wordt alsnog verborgen maar er vindt geen versleuteling plaats. Houd daar rekening mee als je VPN shoppen gaat.

Aangezien er een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig kunnen worden aangesloten, zijn ze hiermee de industrieleider op dit moment. Wij hebben danook een Android-telefoon en desktop computer geheel probleemloos tegelijkertijd kunnen aansluiten.

Snelheid

Onze standaard, de meest betrouwbare testmethode die we zelf hebben ontwikkeld, bestaat uit het downloaden vanaf de dichtstbijzijnde en snelste HTTP of FTP-link gedurende 60 seconden.  We meten dan de gemiddelde en maximale overdrachtssnelheid. Upload en ping-tests worden uitgevoerd door de dichtstbijzijnde beta.speedtest.net server, de meest accurate HTML5 snelheidstest dankzij het bestaan van ruim 3000 servers wereldwijd.

Snelheidstests

De testen zijn uitgevoerd met een 300/30 Mbps Ziggo verbinding in Amsterdam.

Resultaten uit Nederland

Resultaten zonder VPN

 • Server Ziggo
 • Ping 10
 • Gemiddelde upload 31 Mbit/s
 • Gemiddelde download 314 Mbit/s
 • Maximum download 321 Mbit/s

Resultaten met IPVanish

 • Server Netherlands, ams-a02
 • Ping 12
 • Gemiddelde upload 30 Mbit/s
 • Gemiddelde download 190 Mbit/s
 • Maximum download 202 Mbit/s

Bovenstaande resultaten zijn behaald met het OpenVPN (UDP) protocol. Andere protocollen bereikten veel lagere snelheden tijdens onze testen. Onze ervaringen zijn dat gemiddeld de meeste servers op ongeveer 100-200 Mbps uitkomen, afhankelijk van de belasting van de server. De snelheid is doorgaans stabiel.

Resultaten met IPVanish SOCKS5 Proxy

 • Server ams.socks.ipvanish.com
 • Ping 32
 • Gemiddelde upload 30 Mbit/s
 • Gemiddelde download 308 Mbit/s
 • Maximum download 309 Mbit/s

De SOCKS5 proxy wordt aanbevolen als je torrents of HTTP-verkeer met maximale snelheid wilt downloaden/uploaden. Je hebt wel een browser extensie als FoxyProxy nodig voor Firefox/Chrome om SOCKS5 te gebruiken tijdens het browsen. Hoewel deze niet versleuteld is, verbergt een SOCKS5 proxy je persoonlijke IP-adres terwijl je P2P en VoIP-verbindingen tot stand brengt.

Dit zorgt ervoor dat je kunt downloaden zonder dat je je IP-adres prijsgeeft, terwijl je snelheid minimaal wordt vertraagd.

Servers

40,000+ IPs op meer dan 1000+ servers in 60+ landen en er worden dagelijks servers toegevoegd. Hieronder kun je de ondersteunde landen zien op het moment van schrijven.

Serverlocaties

[expand title=”Toon alle landen”]

LandAantal ServersLandAantal Servers
Albanië1Argentinië1
België1Brazilië2
Bulgarije3Canada25
Costa Rica1Cyprus2
Denemarken8Duitsland42
Egypte1Estland1
Filipijnen2Finland4
Frankrijk13Griekenland2
Groot Brittannië62Hong Kong15
Hongarije3Ierland2
IJsland1India32
Israël2Italië8
Japan6Kirgizië1
Kroatië4Letland1
Litouwen1Luxemburg3
Maleisië1Mexico18
Nederland67Noorwegen6
Oostenrijk4Polen2
Portugal5Roemenië3
Saoedi Arabië1Servië5
Singapore18Slovenië1
Slowakije2Spanje10
Tsjechië5Turkije3
Ukraine3Verenigde Staten - Totaal339
Verenigde Staten - Arizona10Verenigde Staten - Californië58
Verenigde Staten - Georgia40Verenigde Staten - Illinois40
Verenigde Staten - Miami19Verenigde Staten - Nevada10
Verenigde Staten - New York51Verenigde Staten - Texas20
Verenigde Staten - Virginia50Verenigde Staten - Washington41
Vietnam1Zuid Afrika9
Zuid Korea3Zweden15
Zwitserland9
[/expand]

[expand title=”Toon alle continenten”]

ContinentAantal Servers
Afrika6
Azië77
Centraal en Zuid Amerika4
Europa290
Noord Amerika339
Oceanië72
[/expand]

Betrouwbaarheid

De verbindingen worden snel gemaakt en blijven stabiel. Wij hebben zelf geen enkele keer meegemaakt dat een verbinding uitviel. Het PPTP protocol verbindt het snelst, maar is minder veilig en heeft een lagere doorvoersnelheid.

Als je bent ingelogd in je IPVanish-account en klikt op “server lijst”, dan krijg je alle beschikbare servers en hun status (huidige serverbelasting) te zien.

Helaas heeft Netflix IPVanish geblokkeerd, net als enkele andere VPN’s. Onze laatste review toonde echter dat Surfshark Netflix-proof is en we geen enkele blokkering ondervonden.

Privacy Level

Volgens IPVanish:

IPVanish beweert niets te loggen wanneer je de VPN gebruikt. Daarnaast maakt IPVanish VPN gebruik van gedeelde IP-adressen. Dit betekent dat letterlijk 20 mensen gebruik kunnen maken van slechts 1 IP-adres, zonder daarbij afbreuk te doen aan je eigen snelheid en veiligheid.

Een gedeeld IP-adres maakt het bijna onmogelijk om web activiteiten van slechts één persoon te achterhalen. Maar ondanks dat, was IPVanish toch toch betrokken bij een logging schandaal, nadat ze logs van klanten met de Amerikaanse overheid gedeeld hebben. Ze loggen dus wel degelijk maar beweren het tegenovergestelde.

Hide.me VPN heeft door dit incident IPVanish uit onze top 3 verdrongen.

We raden dus IPVanish af als je 100% privacy wilt, maar voor algemeen internet gebruik en torrents zijn ze wel goed. Helaas zijn er ook andere VPN’s die niet zo bezorgt zijn om jouw privacy. Lees hier, in onze review over de anti-privacy van Avast.

Voor services zoals bijvoorbeeld PopcornTime is het aan te raden een betrouwbare VPN-dienst te kiezen.

Je kunt een van de beste VPN‘s gratis testen zoals bijvoorbeeld met de free NordVPN trial. Je moet wel eerst voor een maand betalen maar als je op tijd opzegt, krijg je je geld weer terug. Maar lees ook eerst onze andere VPN reviews voordat je een beslissing neemt.

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. IPVanish heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Ook lekte het niet het DNS-adres van onze ISP. Dit komt overeen met wat het bedrijf beweert.

 • IPv6 lek vrij
 • DNS lek vrij
 • WebRTC lek vrij

Ondersteuning

Volgens IPVanish starten ze op 2 Juni 2018 Live Chat ondersteuning:

IPVanish Live Chat Policy

De FAQ’s zullen de meeste van je vragen kunnen beantwoorden en de VPN Setup biedt stapsgewijs alle configuratie info die je nodig zou kunnen hebben. Het support forum kan daarnaast ook hulp bieden.

Bij de live chat krijg je direct antwoord maar wij hebben ze ook per email gecontacteerd en kregen een vriendelijk antwoord op onze vraag binnen 70 minuten.

2 gedachten over “IPVanish Review & Coupon”

 1. ik snap er niets van wat ik nou moet doen met die landen en die servers en waar dat nu allemaal voor dient, wil alleen makkelijk een film kunnen kijken zonder al te moeilijk te hoeven doen???

  • Het is heel simpel, selecteer de dichtstbijzijnde server of klik op de beste server en je kunt gerust downloaden of streamen.

Reacties zijn gesloten.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link