IPVanish Review | Netflix & torrent ervaringen

IPVanish
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

IPVanish bewijst met zijn topsnelheid, betrouwbaarheid en waarde waarom het nog steeds een goede optie is. Ondanks de privacy schandaal in 2016, is het een prima VPN voor minder gevoelige zaken.

3.9

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

IPVanish is al vele jaren een top VPN provider met hun eigen servers. Ze zijn geregistreerd in New York in de Verenigde Staten.

IPVanish’s woorden:

Prijzen / Pakketten

Ieder pakket bevat sowieso het onderstaande.

 • Werelds snelste VPN netwerk
 • Torrent vriendelijke SOCKS5 proxy
 • Verberg je achter 40,000+ gedeelde IPs
 • 1900+ servers in 75+ locaties wereldwijd
 • Geen logs beleid
 • Wireguard, OpenVPN, PPTP en L2TP/IPsec protocollen
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen op meerdere apparaten
 • 24/7 Klantenservice via telefoon, live chat, email
 • 7-dagen Geld Terug Garantie

Bestelproces

Tijdens de bestelling vroegen ze alleen om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres. Na het invullen van deze informatie en de betaling, verscheen de VPN-toegangsinformatie in onze inbox.

IPVanish Kerstaanbieding 2020

Betalingsopties

IPVanish accepteert verschillende kredietkaarten: (VISA, Mastercard, American Express…), iDeal, giropay, Paypal, Boleto, Bitcoin.

IPVanish heeft momenteel 2 prijspakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie!

 • 1 Maand: €10.00
 • 1 Jaar: €31.88 – $38.38 – $3.2 per maand voor het 1e jaar. ($89.99 – $7.5 per maand, daarna)

Software en Connectiviteit

IPVanish biedt momenteel Windows, Mac OS X, iOS en Android clients. De VPN-clients maken het verbindingsproces zeer eenvoudig, omdat je niet veel hoeft te configureren. Maar het grootste voordeel is dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen servers.

Je kunt IPVanish ook op je Android TV installeren, een must voor bijvoorbeeld  Kodi kijken. De setup daarvan is  heel eenvoudig, wat ook geldt voor de IPVanish VPN uTorrent configuratie.

Als je een minder bekend besturingssysteem hebt zoals bijvoorbeeld Linux of Raspberry Pi dan is Cyberghost een alternatief omdat die veel systemen ondersteunen. Bovendien is Cyberghost Netflix vriendelijk.

Windows Software

De geteste Windows client v3.0.6 is stabiel en gaf geen problemen op Windows 10 x64. Zodra je de client opent, wordt je gevraagd om je login en wachtwoord in te voeren. De lijst van servers wordt via een heldere en gemakkelijk te gebruiken interface weergegeven.

Je kunt filteren op de stad, land, protocol en latency (ping). Als je verbinding wilt maken met een server in London, typ je gewoon “london” om alle servers in London te zien, in plaats van te moeten zoeken en scrollen door de lijst. Daarna hoef je alleen nog maar te dubbelklikken op de locatie en de verbinding te bevestigen.

Als er meerdere servers beschikbaar zijn in een stad, klik je op de cirkel met een getal erin om de zoekopdracht uit te breiden en alle servers afzonderlijk binnen dit gebied te bekijken. Eenmaal aangesloten, wordt de stad getoond, het land en het IP-adres. Je kunt kiezen tussen een OpenVPN (TCP), OpenVPN (UDP), L2TP en PPTP-protocol.

Je kunt het verbindingslog checken en je huidige IP-adres op de kaart controleren. Er bestaan onder andere mogelijkheden om automatisch verbinding te maken met de laatst gebruikte server, de dichtstbijzijnde server via netwerk latency of een server van eigen keuze met het gewenste protocol wanneer IPVanish opstart. Met de rechtermuisknop klikken op het pictogram in de taakbalk resulteert in de opties “Verbinding verbreken”, “Verbinden”, “Status”, “Huidig IP-adres”, “Wijzig IP”, “Toon in scherm” en “Afsluiten”.

Mac OS X Software

Niet getest vanwege het ontbreken van een OS X apparaat. Uit ervaring weten we dat de interface en het gebruik vrijwel hetzelfde is als die van Windows, dankzij de gestroomlijnde gebruikerservaring op alle besturingssystemen.

Android App

VPN voor Android instellen is niet moeilijk. Wij gebruikten voor de test de IPVanish Android VPN-app v3.0.13.987 is getest op Android 6.0 zonder enige problemen. Je kunt het OpenVPN TCP/UDP-protocol kiezen. Er is een “Scramble” binnen OpenVPN waardoor het in staat wordt gesteld om sensoren binnen het netwerkverkeer te omzeilen, die tot doel hebben het gebruik van een VPN te detecteren en blokkeren. Je kunt hierbij kiezen tussen poort 443 en 1194, terwijl je ook nog eens de mogelijkheid hebt om elke 45, 60 of 90 minuten automatisch je IP-adres te wijzigen.

De lijst met servers kan worden gesorteerd op land, stad, server en ping. Wanneer je verbonden bent, wordt je huidige download/upload snelheid weergegeven in een grafiek, naast de verbindingsinfo van de server. De snelheid wordt ook getoond in het systeemvak.

iOS App

De IPVanish iOS-app v3.0 is ook getest op een iPhone met iOS 6 10.1 zonder problemen. Je kunt in dit geval kiezen tussen het IPSec en IKEv2 protocol. Al het andere is vrijwel identiek aan de Android-app, met uitzondering van het ontbreken van OpenVPN. Vanwege de beperkte omvang van iOS zijn er minder configuratie mogelijkheden in vergelijking tot Android.

Connectiviteit Opties

Men biedt PPTP, L2TP, en OpenVPN. OpenVPN heeft UDP en TCP-opties op de poorten 443 en 1194 met de eerder genoemde “Scramble” optie. Bij het gebruik van applicaties zoals BitTorrent, die veel verbindingen maken, wordt het gebruik van het OpenVPN UDP-protocol aanbevolen. Het TCP-protocol heeft een verbindingslimiet, hierdoor kan je VPN-verbinding worden geschrapt als er te veel verbindingen actief zijn.

Wat eigenlijk nog sneller is dan torrents via VPN, is het gebruiken van de meegeleverde IPVanish SOCKS5 proxy. Je verliest bijna geen snelheid en je IP wordt alsnog verborgen maar er vindt geen versleuteling plaats.

Aangezien er een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig kunnen worden aangesloten, zijn ze hiermee de industrieleider op dit moment. Wij hebben dan ook een Android-telefoon en desktop computer geheel probleemloos tegelijkertijd kunnen aansluiten, net als in de Windscribe VPN review.

Snelheid

Alle snelheidstesten worden uitgevoerd met Speedtest, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

Snelheidstests

De testen zijn uitgevoerd met een 300/30 Mbps Ziggo verbinding in Amsterdam.

Resultaten zonder VPN in Nederland

 • Server Ziggo
 • Ping 10
 • Gemiddelde upload 31 Mbit/s
 • Gemiddelde download 314 Mbit/s
 • Maximum download 321 Mbit/s

Resultaten VPN – Amsterdam

 • Server Netherlands, ams-a02
 • Ping 12
 • Gemiddelde upload 30 Mbit/s
 • Gemiddelde download 190 Mbit/s
 • Maximum download 202 Mbit/s

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

 • Server ams.socks.ipvanish.com
 • Ping 32
 • Gemiddelde upload 30 Mbit/s
 • Gemiddelde download 308 Mbit/s
 • Maximum download 309 Mbit/s

De SOCKS5 proxy wordt aanbevolen als je torrents of HTTP-verkeer met maximale snelheid wilt downloaden/uploaden. Je hebt wel een browser extensie als FoxyProxy nodig voor Firefox/Chrome om SOCKS5 te gebruiken tijdens het browsen.

Hoewel deze niet versleuteld is, verbergt een SOCKS5 proxy je persoonlijke IP-adres terwijl je P2P en VoIP-verbindingen tot stand brengt. Dit zorgt ervoor dat je kunt downloaden zonder dat je je IP-adres prijsgeeft, terwijl je snelheid minimaal wordt vertraagd.

Servers

40,000+ IPs op meer dan 1900+ servers in 75+ landen en er worden dagelijks servers toegevoegd. Hieronder kun je de ondersteunde landen zien op het moment van schrijven.

Serverlocaties

IPVanish Servers

Betrouwbaarheid

De verbindingen worden snel gemaakt en blijven stabiel. Wij hebben zelf geen enkele keer meegemaakt dat een verbinding uitviel. Het PPTP protocol verbindt het snelst, maar is minder veilig en heeft een lagere doorvoersnelheid.

Als je bent ingelogd in je IPVanish-account en klikt op “server lijst”, dan krijg je alle beschikbare servers en hun status (huidige serverbelasting) te zien.

Met IPVanish is het helaas niet mogelijk om de blokkeringen van Netflix in het buitenland te omzeilen. Dus, kijk je Netflix of andere streaming-platformen, kies een goede VPN (bijvoorbeeld is Privado VPN Netflix vriendelijk) en kijk uit voor anti-privacy policies waarover je bijvoorbeeld in onze VPN Avast review kunt lezen. En ook heb je bij PrivateVPN Netflix toegang tot alle bibliotheken.

Privacy Level

IPVanish beweert niets te loggen wanneer je de VPN gebruikt. Daarnaast maakt IPVanish VPN gebruik van gedeelde IP-adressen. Dit betekent dat letterlijk 20 mensen gebruik kunnen maken van slechts 1 IP-adres, zonder daarbij afbreuk te doen aan je eigen snelheid en veiligheid.

Een gedeeld IP-adres maakt het bijna onmogelijk om web activiteiten van slechts één persoon te achterhalen. Maar ondanks dat, was IPVanish toch betrokken bij een logging schandaal, nadat ze logs van een pedofiele klant met de Amerikaanse overheid gedeeld hebben.

Het schijnt dat loggen gericht éénmalig gebeurde om de verdachte op te pakken. De PureVPN ervaringen op pricacy gebied zijn ongeveer hetzelfde. Hier ging het echter om een Cyberstalker.

We raden dus IPVanish af als je 100% privacy wilt, maar voor algemeen internet gebruik en torrents zijn ze uitstekend. Er is echter meer dan één goede VPN, dus lees ook onze andere VPN reviews (zoals onze Hideme VPN review) voordat je een beslissing neemt.

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. IPVanish heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Ook lekte het niet het DNS-adres van onze ISP. Dit komt overeen met wat het bedrijf beweert.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

IPVanish heeft sinds 2018 Live Chat ondersteuning:

De FAQ’s zullen de meeste van je vragen kunnen beantwoorden en de VPN Setup biedt stapsgewijs alle configuratie info die je nodig zou kunnen hebben. Het support forum (24/7) kan daarnaast ook hulp bieden.

Bij de live chat krijg je direct antwoord maar wij hebben ze ook per email gecontacteerd en kregen een vriendelijk antwoord op onze vraag binnen 70 minuten.

IPVanish

Prijs: 5.19

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, Mac OS X, iOS, Android

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
3.88

Voordelen

 • WireGuard protocol
 • Super snelheid en stabiliteit
 • Groot aantal servers wereldwijd
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen

Nadelen

 • Gevestigd in VS
 • Privacy schandaal in 2016

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

2 reacties op “IPVanish Review | Netflix & torrent ervaringen”

 1. ik snap er niets van wat ik nou moet doen met die landen en die servers en waar dat nu allemaal voor dient, wil alleen makkelijk een film kunnen kijken zonder al te moeilijk te hoeven doen???

  Beantwoorden

Plaats een reactie