Surfshark vs ExpressVPN – Welke is beter? (vergelijk)

Surfshark vs ExpressVPN

Tussen Surfshark en ExpressVPN kun je makkelijk een keuze maken. In onze vergelijkingstabel zie je in één oogopslag de belangrijkste verschillen. Zo kies je snel welke VPN-provider het beste bij jouw behoefte past.

Surfshark vs ExpressVPN: In het kort

ExpressVPN en Surfshark zijn beide populaire VPN diensten, maar ze hebben toch een paar verschillende eigenschappen. Terwijl Surfshark goedkoper is, biedt ExpressVPN meer server locaties en een betere klantenservice. Het is dus afhankelijk van je budget en je eisen welke van de twee VPNs het beste bij jou past.

Surfshark – Veelzijdig en goedkoop

 • Editor’s keuze

Onze bevindingen

Surfshark biedt de beste prijs en heeft heel veel locaties. Het is één van de snelste VPN’s ter wereld doordat ze gebruik maken van de nieuwste WireGuard technologie.

Dankzij verschillende strenge audits kun je zonder enig risico genieten van het internet zoals het bedoelt was. Wil je meer weten, lees dan onze gedetailleerde Surfshark review.

Pros

 • Jurisdictie Britse Maagdeneilanden
 • Onafhankelijke security audits doorstaan
 • Hoge snelheden met WireGuard
 • Goede klantenondersteuning

Cons

 • De Windows interface kan beter
 • Werkt niet (meer) in China

30-dagen geld-terug garantie

ExpressVPN – Hoogste privacy

Onze bevindingen

ExpressVPN is één van de stabielste VPN service providers. Ze houden geen logs bij, hun snelheid is goed, en ze hebben heel veel serverlocaties om verbinding mee te maken over de hele wereld.

Al de ExpressVPN-apps zijn gemakkelijk in het gebruik, en ExpressVPN biedt snelle toegang tot Netflix-content in verschillende landen. Daarnaast is de ExpressVPN de populairste VPN in China. Wil je meer informatie, lees dan onze onafhankelijke ExpressVPN review.

Pros

 • Veel serverlocaties
 • Gebruiksgemak
 • Prestaties (stabiliteit)
 • Werkt in China
 • Netflix ondersteuning

Cons

 • Overgenomen door Kape Technologies in 2021
 • Ingebouwde speedtest is onnauwkeurig
 • Prijzig

30-dagen geld-terug garantie

SurfsharkExpressVPN
Prijs84% Korting – Check laagste prijs49% Korting – Check laagste prijs
Geld-terug garantie30 dagen30 dagen
JurisdictieBritse Maagdeneilanden / Nederland?Britse Maagdeneilanden
Snelheid (Mbps)339352
Beveiliging256-AES256-AES
Gebruiksgemaktoptop
OS CompatibiliteitAndroid, iOS, Mac, Windows, LinuxAndroid, iOS, Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Fire OS
ProtocollenOpenVPN, IKEv2, WireGuardOpenVPN, IKEv2, Lightway
Aantal apparatenONgelimiteerd5
Aantal servers/locaties3200+ in 142 locaties3000+ in 160 locaties
Dedicated IP
Ondersteuning24/7 Live chat24/7 Live chat
DNS lek test
Port forwarding
Dubbele VPN
Obfuscated servers
Kill switch
Split tunneling
Ad blocker
RAM servers
Private DNS
Malicious website blocker
Torrent toegestaan
Tor boven VPN
Onafhankelijke audit
Bezoek Surfshark Bezoek ExpressVPN

Vergelijking van functies

Wat betreft verschillen tussen ExpressVPN vs Surfshark qua VPN functies, heeft ExpressVPN The Onion Router (Tor) over VPN en Surfshark niet. Omgekeerd heeft Surfshark dubbele VPN en ad- en malware blockers wat ExpressVPN weer niet heeft.

Aangezien Tor over VPN alleen interessant is voor zeer gevoelige zaken, is het voor de meeste mensen geen must. Een dubbele VPN zal voor de meeste mensen veilig genoeg zijn, terwijl het een snellere verbinding levert dan Tor over VPN.

De keus hangt dus van jou situatie af, als je alles bij elkaar optelt en afweegt, dan wint Surfshark het qua aantal extra’s.

Netflix

Beide diensten in deze Surfshark vs ExpressVPN vergelijking bieden toegang tot de Amerikaanse (en andere) Netflix, waardoor je geniet van toegang tot de beste content die Netflix te bieden heeft.

China

Wat betreft China is ExpressVPN duidelijk beter omdat ze al vele jaren stabiele resultaten in China tonen. Surfshark werkte ook een tijdje in China zonder problemen, maar de laatste tijd werkt het niet meer met de Surfshark app.

Of een VPN werkt in China of niet verschilt vaak per provincie, dus misschien dat er een paar provincies zijn waar Surfshark wel werkt totdat ze weer geblokt worden. Met de OpenVPN app werkt Surfshark wel beter, maar dat is moeilijker op te zetten.

Prijsvergelijk van ExpressVPN en Surfshark

ExpressVPN is een van de meest populaire VPN-diensten, maar het is wel duurder dan Surfshark. De privacy is beter bij ExpressVPN, maar je kunt maar met vijf apparaten tegelijk verbinden. Surfshark biedt onbeperkt verbindingen en is bovendien voordeliger.

Je betaalt dus bij ExpressVPN meer voor privacy, de zeer stabiele verbindingen en onion over VPN wat voor activisten, journalisten, en hackers echt handig en waardevol is.

Surfshark vs NordVPN

Welke VPN is veiliger, Surfshark of ExpressVPN?

Surfshark en ExpressVPN gebruiken 256-AES encryptie en hebben een kill-switch, obfuscated servers, en split tunneling (wat bij Surfshark ‘Bypasser’ heet) als beveiligingsfuncties. Bovendien heeft Surfshark ook nog ad- en malware blockers en dubbele VPN voor multi-hopping, waardoor Surfshark iets veiliger is als je niet al gebruik maakt van een ad- en malware blocker.

Kijkend puur naar de VPN functies, is ExpressVPN veiliger met de Tor over VPN functionaliteit.

Apps en gebruiksgemak

Als we de apps van ExpressVPN vs Surfshark vergelijken, stellen we vast dat ze beiden grote kwaliteit hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn. We merken dat ze qua design en functionaliteit even goed zijn.

ExpressVPN en Surfshark bieden beide high-end apps met gemakkelijk te bedienen interfaces. De apps zijn snel en gemakkelijk te installeren op je telefoon, tablet of PC en zelfs je router[i].

Beide apps scoren hetzelfde op compatibiliteit (alle gangbare OS) en ze hebben beide een strak en modern design.

Surfshark Android servers screen
Surfshark
ExpressVPN - Chrome locaties
ExpressVPN

Protocollen

Ook op het gebied van protocollen als je Surfshark vs ExpressVPN vergelijkt, zijn ze bijna hetzelfde. Het enige verschil is dat Surfshark WireGuard gebruikt en ExpressVPN het ‘eigen’ protocol dat Lightway heet.

Speed test: Is Surfshark sneller dan ExpressVPN?

ExpressVPN is net iets sneller dan Surfshark. In onze tests heeft ExpressVPN een gemiddelde downloadsnelheid van 352 Mbps bereikt, terwijl de Surfshark speed 349 Mbps was.

Dit betekent dat het snelheidsverschil Surfshark vs ExpressVPN ongeveer 4% is. De snelheid van NordVPN vs ExpressVPN is nog hoger.

Surfshark speedtest
Surfshark

Server aanbod

ExpressVPN heeft meer dan 3000 servers in 94 landen (160 locaties), terwijl Surfshark meer dan 3200 servers in 100 (142 locaties) landen heeft.

De serverhoeveelheid van 3000 vs 3200 is bijna hetzelfde. Surfshark heeft zes landen meer op de server keuzelijst. ExpressVPN is echter met 160 locaties in 18 steden meer dan Surfshark aanwezig.

Wat betreft servers liggen beide dus vrij dicht bij elkaar wat niet het geval is in onze Surfshark vs NordVPN vergelijking.

Betrouwbaarheid

Wij hebben beide VPN-apps getest. Deze tests onthulden dat beide app’s betrouwbaar zijn. Wij hadden geen problemen met verbinding maken in onze tests bij ExpressVPN of Surfshark. Beide VPN’s toonden trouwens ook geen lekken.

Privacy

ExpressVPN is op de Britse Maagdeneilanden gevestigd. Dit betekent dat ze niet verplicht zijn om privégegevens te verzamelen of aan andere partijen te geven. Deze vestigingsplaats lijkt dus zeer veilig.

Surfshark had hetzelfde jurisdictie als ExpressVPN (Britse Maagdeneilanden), maar na 2021 opende Surfshark ook in Nederland kantoor. Daarnaast geven ze nu toe, op hun website in de Terms & Conditions, dat contracten na 1 oktober 2021 met het Nederlands bedrijf Surfshark B.V. worden afgesloten.

Ze beweren dat ondanks het NL contract toch de jurisdictie van de Britse Maagdeneilanden blijft gelden – maar of dit daadwerkelijk ook zo is, lijkt ons niet zo zeker.

Ondersteuning

Alhoewel ExpressVPN en Surfshark goede klantenservices hebben, heeft ExpressVPN beter gepresteerd voor ons. Beide VPN-diensten bieden een live chatfunctie aan waarin deskundige medewerkers aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden.

Onze ervaring is dat ExpressVPN sneller reageert, hoewel de medewerkers van Surfshark ook vriendelijk waren. Reacties op onze emailvragen kwamen bij beide snel binnen en ze beantwoordden de vragen duidelijk en professioneel.

Conclusie

SurfsharkExpressVPN
Prijs
Veiligheid
Apps
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Als je Surfshark vs ExpressVPN vergelijkt zie je dat het allebei goede VPN-diensten met veel voordelen zijn. Zowel Surfshark als ExpressVPN biedt een hoge mate van beveiliging, een groot serverpark en fantastische snelheden.

Surfshark biedt minder privacy maar is goedkoper dan ExpressVPN en kan op een onbeperkt aantal apparaten gebruikt worden. ExpressVPN heeft een aantal unieke functies, zoals de Tor boven VPN.

Als je geen privacy compromissen wilt doen, want je wilt gewoon een veilige en anonieme VPN-service, is ExpressVPN de juiste keuze.

Surfshark heeft dubbele VPN en ad- en malware blockers, wat ExpressVPN weer niet heeft, dus als dat voor jou belangrijker is, dan heeft Surfshark het voordeel.

Veelgestelde vragen

Welke VPN is beter dan ExpressVPN?

PrivadoVPN is beter dan ExpressVPN. PrivadoVPN is in Zwitserland gevestigd en is eigenaar van alle servers waardoor ze erg veilig zijn. Bovendien is de Express VPN-verbinding twee keer zo langzaam als die van PrivadoVPN.

Is Surfshark een goede VPN?

Ja, Surfshark is een goede VPN met hoge snelheid en servers over de hele wereld. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel aanpasbare functies.

Welke VPN is beter dan Surfshark?

ExpressVPN is een betere VPN als het op anonimiteit aankomt, maar Surfshark heeft ook een aantal voordelen.

Is ExpressVPN echt de beste?

ExpressVPN is een van de beste VPN diensten, maar er zijn ook andere goede opties. Zoals bij elk product is het belangrijk om te kijken naar wat voor jouw behoeften het best past.

Welke is beter: NordVPN, ExpressVPN of Surfshark?

NordVPN is de beste VPN van dit trio omdat ze beter scoren op functionaliteit, veiligheid, snelheid, servers en prijs.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie