Windscribe VPN Review | Torrent vriendelijk

Windscribe
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

Windscribe combineert geavanceerde en elegant ontworpen software met vele verschillende verbindingsmogelijkheden. Ze hebben een gratis en een betaalde service, maar snelheden stemden niet overeen met wat het bedrijf beweert. Desondanks is Windscribe een uitstekende VPN-dienst die aan de behoeften van de meeste mensen zou moeten voldoen.

3.7

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Volgens hun website is Windscribe een bedrijf dat zijn basis heeft in Canada.

Windscribe’s eigen omschrijving:

Bij Windscribe geloven we dat wat er gaande is niet goed is maar dat er wat aan gedaan kan worden. Omdat het internet een technologisch product is, kunnen deze problemen opgelost worden door andere technologieën op een slimme manier toe te passen.

Het is onze doelstelling om gemakkelijke en niettemin krachtige instrumenten te ontwikkelen die het voor iedereen mogelijk maken censuur te omzeilen, toegang te krijgen tot geografisch gelimiteerde informatie en blootstelling aan marketeers, criminelen en surveillance-netten te minimaliseren.

Laten we het internet weer terugbrengen naar waarvoor het bedoeld is.

Prijzen / Pakketten

Pakket Samenstelling

Windscribe biedt momenteel twee prijspakketten aan.

 • 1 Maand: $9 per maand
 • 12 Maanden: $90 – $7.50 per maand

Zij biedt ook een gratis service aan die beschikbaar is in een beperkt aantal landen. Deze service is begrensd m.b.t. beschikbare bandbreedte, die maximaal 10GB/maand bedraagt. Desalniettemin is het een unieke mogelijkheid waarmee deze VPN-aanbieder zich onderscheidt van vele andere, en hij is perfect voor ‘lichte’ gebruikers.

De prijzen zijn aan de hoge kant en als je een goed alternatief zoekt dat een stuk voordeliger is, misschien is dan een Cyberghost trial iets voor jou.

Windscribe prijzen
Prijzen

Alle pakketten bevatten momenteel de volgende functies:

 • VPN-servers in 45 landen
 • Ongelimiteerde hoeveelheid apparaten
 • Verbindingen worden niet opgeslagen (zero logging)
 • OpenVPN (UDP, TCP, en Stealth) protocollen
 • Anoniem torrenten met SOCKS5 en HTTP Proxy
 • Poort-doorschakeling
 • ES-256 cijfer-encryptie met SHA512 auth en een 4096-bit RSA sleutel
 • Verschillende ondersteuningsopties

Wil je eerst wat prijzen vergelijken en kijken of Windscribe bij de goedkope VPN diensten hoort? Volg dan de link en lees het artikel over goedkope VPN diensten.

Op de vraag of je met een gratis VPN account torrenten kunt, kunnen we een kort antwoord geven. Niet, of nauwelijks. Er zijn enkele gratis VPN providers die beweren dat je ermee kunt torrenten, maar in de praktijk blijkt het niet te werken. Maar, is uTorrent veilig?

Betalingsmogelijkheden

Windscribe heeft op dit moment de volgende betalingsmogelijkheden:

 • De belangrijkste creditcards
 • Bitcoin
 • PayPal
 • Paymentwall
Betalingsmogelijkheden

Bestelproces

Windscribe heeft een eenvoudig en mogelijk anoniem bestelproces d.m.v. een geldig e-mailadres en betaling met een van de hierboven genoemde mogelijkheden. Na het VPN aanschaffen kun je direct beginnen Windscribe op alle ondersteunde apparaten te gebruiken.

Software en Verbindingen

Windscribe heeft op dit moment interfaces voor Windows, Mac OS X, iOS en Android-systemen. Je zelfs kunt deze VPN op Android TV installeren, hoewel het er niet voor aangepast is.

Zij bieden ook browser-uitbreidingen voor Firefox en Chrome aan. Alle interfaces zijn prachtig ontworpen en ontzettend eenvoudig te gebruiken waardoor je een uitstekende gebruikersbeleving hebt.

Windows Interface

De geteste interface v1.70 combineert een prachtig ontworpen desktop programma met een overvloed aan verbindingsmogelijkheden. Het programma werkt soepel met het Windows besturingssysteem en je kunt vlot een verbinding met een VPN-server maken waardoor je veilig en anoniem kunt browsen.

De interface biedt mogelijkheden zoals een “Firewall-functie”, wat te vergelijken is met een ‘Afbreekknop’ of ‘Kill Switch’ van andere programma’s. Deze functie staat geen internetverbinding toe wanneer VPN niet aanstaat of per ongeluk wegvalt. Het is ook mogelijk om proxy-instellingen te kiezen en er zijn handige functies zoals bijvoorbeeld “Openen bij het opstarten” (Launch at startup).

Het navigeren gaf een prettige ervaring. Het enige ontwerpprobleem dat wij konden vinden is de kleine en regelmatig omslachtige server selectielijst, waarbij het soms moeilijk was om door te scrollen.

Als je dit vergelijkt met onze NordVPN ervaringen dan is dit een klein verbeteringspuntje. Vergelijk ook eens PureVPN vs NordVPN. 

Ondanks dit alles kunnen we stellen, dat met een ongeëvenaarde eenvoud en design Windscribe een uitstekend softwareproduct is dat werkt zoals het hoort met Windows.

Windscribe is echter vrij duur, zeker in vergelijk met de prijzen uit de IPVanish reviews. Wil je een goede maar gunstig geprijsde VPN check dan eens PrivateVPN reviews.

Mac OS Interface

De geteste Mac OS VPN v1.70 combineert ook een prachtig ontworpen desktop programma met een overvloed aan verbindingsmogelijkheden. Het programma ‘woont’ hoofdzakelijk in de menubalk van het besturingssysteem, waardoor de gebruiker vanuit elk scherm toegang tot het programma heeft.

Terwijl het van de ene kant erg gemakkelijk is om instellingen te veranderen en verbindingen te maken zonder dat je van window hoeft te veranderen, was het van de andere kant soms lastig te gebruiken, omdat het venster erg klein is en het daardoor niet iedereen goed zal bevallen. Het is dus niet “the best VPN Provider app”.

De interface heeft dezelfde instelbare functies als de Windows interface. Tijdens onze testen hebben we geen enkele keer storingen of vastlopen van het programma ervaren. Het is een artistiek ontworpen programma waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. Het enige minpuntje is het kleine server selectievenster waarin het wat onhandig is om goed te scrollen.

Android App

De Windscribe VPN-app voor Android was tijdens het testen nog niet beschikbaar. Momenteel is de app, hoewel vooralsnog in de betaversie, well  beschikbaar voor het brede publiek.  Je kunt hem dus al wel testen bijvoorbeeld op je Android TV voor gezellig Kodi kijken.

Maar het lijkt niet de beste VPN Android app op de markt te zijn.

iOS App

De Windscribe iOS app v1.15 is een elegante en eenvoudige interface die aan ieders  VPN-basisbehoeften zou moeten voldoen. Het combineert de eenvoud van een mobiele app met een veelvoud aan server locaties om uit te kiezen.

Hierdoor wordt het een volledig en anoniem platform voor het surfen van het internet op jouw mobiele apparaten. Je hebt minder dan een minuut nodig om de app te downloaden en verbinding te maken, waardoor je tijd bespaart en de veiligheid van je persoonlijke gegevens bewaard blijft.

Het WireGuard iOS protocol gaf de snelste resultaten.

Chrome-uitbreiding

De Google Chrome-uitbreiding is een unieke interface van het programma met enkele noemenswaardige functies die niet beschikbaar zijn in de desktop-interfaces. Het is ontworpen met dezelfde elegantie en eenvoud als de andere Windscribe-interfaces, maar biedt een paar extra opties m.b.t. internet browsen.

De uitbreiding maakt het niet alleen mogelijk om direct vanuit je browser-window verbinding met VPN te maken en deze te verbreken, maar heeft ook een beveiligde link-generator. Hierdoor is het voor de gebruiker mogelijk om een website-link in de browser-uitbreiding te zetten, via kopiëren en plakken, waardoor een veilige versie van die link gecreëerd wordt en je veiligheid en anonimiteit nog beter worden.  Er is ook een functie beschikbaar die “Cruisecontrol” genoemd wordt. Deze functie laat de browser-uitbreiding zelf automatisch de beste server selecteren en verbinden zodra Chrome open is.

De Google Chrome-uitbreiding is gratis inbegrepen in je abonnement en is een uitstekende interface waarmee dit bedrijf zich onderscheidt van sommige andere VPN-diensten. Het kleine server selectievenster is ook hier weer een probleem. Het is niet gemakkelijk om door te scrollen.

Verbindingsmogelijkheden

Windscribe geeft je de keuze tussen Wireguard, OpenVPN- (UDP-, TCP-, Stealth-) protocollen voor desktop programma’s en het IKEv2-protocol voor mobiele apparaten. In vergelijking met andere VPN-diensten is dit een vrij gelimiteerde keuze aan verbindingsopties.

Desalniettemin zijn Wireguard en OpenVPN veelzijdige protocollen die geen merkbare beperkingen zou moeten opleveren. Bovendien kun je met deze VPN torrenten.

Helaas werkte Windscribe niet met Netflix.

Snelheid

Alle snelheidstesten worden uitgevoerd met Speedtest, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

Snelheid testen

De test is gedaan met een 300 / 30 Mbps draadloze verbinding aan de Oostkust van de Verenigde Staten.

Resultaten zonder VPN in Durham NC

 • Server Duke University
 • Ping 22ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 22 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 329 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 332 Mbit/s

Resultaten VPN – US East

 • Server US East
 • Ping 49ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 19 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 76 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 81 Mbit/s

Resultaten VPN – Netherlands

 • Server Netherlands
 • Ping 98ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 11 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 56 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 60 Mbit/s

Deze resultaten zijn echter nog redelijk te noemen in vergelijking tot de super trage Avast Secureline VPN.

Servers

Windscribe biedt momenteel 48 servers in 45 landen aan. Vergeleken met andere VPN-diensten (zie bijv. Hide.me VPN review) is dit een behoorlijk gelimiteerde server keuze.

Het is echter mogelijk dat deze keuzemogelijkheden eenvoudigweg per locatie gemarkeerd zijn, waarbij achter iedere locatie een aantal servers staat die automatisch geselecteerd worden afhankelijk van de beschikbaarheid.

Serverlocaties

Windscribe

Aangegeven server locaties zijn inbegrepen in het gratis pakket.

Betrouwbaarheid

De verbindingen gemaakt met Winscribe waren altijd betrouwbaar. Na alle interfaces vele uren gebruikt te hebben voor internet-browsen en andere activiteiten, hebben we nooit een verbroken verbinding gehad. Windscribe biedt een prachtig ontworpen interface gecombineerd met betrouwbare verbindingen.

Privacy Niveau

Windscribe  heeft een “zero logging” beleid. Dit betekent dat ze nooit je persoonlijke gegevens zullen opslaan. Ze beweren ook dat ze alle logs  drie minuten na je browsing-sessie wissen.

“No Logging” beleid

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. Windscribe heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Ook lekte het niet het DNS-adres van onze ISP. Dit komt overeen met wat het bedrijf beweert.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

Als ondersteuningsmogelijkheden biedt Windscribe op dit moment een ‘Veel-gestelde-vragen-pagina’ (FAQ), een support ticket-optie en de mogelijkheid hen een e-mail te sturen.

Wij hebben ze een e-mail gestuurd en kregen binnen 12 uur een antwoord die onze vraag volledige beantwoorde.

Windscribe

Prijs: 7.5

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, Mac OS X, iOS, Android

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
3.7

Voordelen

 • Geen IP lekken
 • Vele verbindingsmogelijkheden
 • Internetbrowser uitbreiding voor Chrome

Nadelen

 • Omslachtige server selectie
 • Server snelheid kan beter
 • Op dit moment is er geen Android app beschikbaar

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie