Hide.me VPN Review | Torrent ervaringen

Hide.me VPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

Hide.me combineert een artistiek ontworpen VPN-service met geavanceerde aanpasbare instellingen en goede verbindingssnelheden. Ze hebben een breed scala aan prijsopties die veel gewenste functies bieden. De prijzen zijn echter aan de hoge kant in vergelijking tot andere VPN-providers.

4.1

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Hide.me VPN geeft op hun website aan dat ze in Maleisië gevestigd zijn.

Hide.me’s eigen omschrijving:

Wij zijn gevestigd in Maleisië en lokale wetten kunnen ons niet verplichten om gebruikers-logs op te slaan en te bewaren, in tegenstelling tot de meeste Europese, Amerikaanse en Australische landen waar VPN-providers geen andere keuze hebben dan gebruikers logs te bewaren omdat de lands wetten hen daartoe verplichten.

Wij wilden altijd al een VPN-service opzetten die je niet opmerkt. Daarom bieden wij Gigabit snelheden en gebruiken vooruitstrevende hardware en software, waarvan een deel door ons speciaal ontworpen is om bepaalde taken te volbrengen.

Prijzen / Pakketten

Het premiumpakket biedt momenteel de volgende functies:

 • 2300+ snelle VPN servers op meer dan 85 locaties en 52+ landen
 • Gelijktijdige verbinding met TIEN apparaten
 • Verbindingen worden niet opgeslagen (gecertificeerd zero-logs)
 • WireGuard®[1],OpenVPN, IKEv2, SoftEther en SSTP protocollen
 • Geavanceerde opties: Multi-hop VPN, hide.me Bolt, Kill Switch, Split Tunneling en Native IPv6-Support.
 • Bliksemsnelle 10G infrastructuur
 • Torrenting (P2P)
 • Apps voor alle platformen: Windows, macOS, Android, iOS, Apple TV, Android TV, Amazon Fire OS, Routers, Consoles en Linux.
 • Ondersteunt internationale streaming met speciale servers
 • Geen Logs, Geen Advertenties
 • Klantenservice 24/7 Live chat en ondersteuning in Engels, Duits en Spaans
 • 30-dagen geld-terug-garantie

Bestelproces

Hide.me heeft een snel en eenvoudig bestelproces. Je kunt eenvoudigweg je pakket en prijsplan kiezen, je emailadres, factuuradres en betalingsmogelijkheid invullen. Daarna ben je klaar en kun je van de services van Hide.me gebruik maken op alle ondersteunde apparaten en besturingssystemen.

Zij hebben ook een 14-dagen-geld-terug garantie, in het geval je niet tevreden bent met de geleverde service. Als je op zoek bent naar een de beste VPN, lees dan ons uitgebreide verslag.

Betalingsopties

Hide.me biedt momenteel de volgende betalingsmogelijkheden aan:

 • Belangrijkste credit cards
 • Bitcoin
 • PayPal

Hide.me heeft standaard drie betaalde pakketten, één gratis pakket en een 30-dagen geld-terug-garantie!

 • Premium
  • 1 Maand: € 9.99/maand
  • 1 Jaar: € 6.66/maand
  • 2 Jaar: € 3.84/maand
  • Gratis pakket

Hide.me heeft ook een goede gratis VPN. Je hebt dan wel een datalimiet van 10 GB, wat niet zo veel is voor een gemiddelde internet gebruiker tegenwoordig. Maar als je VPN bijvoorbeeld alleen gebruikt op publieke WiFi, dan zou het voldoende kunnen zijn.

Voor deze gratis service hoef je niet eens je email adres te verlenen om je in te schrijven, waardoor het een van de meest anonieme VPN-providers is die wij tot nu toe gereviewed hebben. Je kunt als vergelijking over onze Windscribe VPN ervaringen lezen.

Voor een alternatief, lees onze Cyberghost reviews en als negatief contrast kun je de Avast VPN review bekijken.

Software en Connectiviteit

Hide.me ondersteunt Windows, Mac OS, iOS en Android Systemen. Deze interfaces zijn allemaal artistiek en elegant ontworpen, zonder dat snelheid, verbindingen of instellingen daaronder lijden.

Werkt Hide.me met Netflix?

Hide.me is een uitstekende Netflix buitenland VPN. Zelfs de Amerikaanse Netflix werkt bij de betaalde pakketten. Bij het gratis pakket van Hide.me werkt de Amerikaanse Netflix niet. Ontdek of je bij het gratis pakket van PrivadoVPN Netflix toegang hebt.

Windows interface

De geteste interface v.1.1. is een goed ontworpen VPN-interface die eenvoudigheid met geweldige verbindingsmogelijkheden combineert. Het programma liep uitstekend en zonder problemen op het Windows 10 besturingssysteem. De interface is ook voor een deel geïntegreerd met de Hide.me website om upgrade-betalingen direct vanuit de interface mogelijk te maken.

Enkele noemenswaardige functies zijn een ‘kill switch’, beveiligde DNS-binding, VPN direct starten bij systeem opstart en verschillende protocol mogelijkheden voor verbindingen. De ‘kill switch’ is een bijzonder belangrijke functie, die alle internetverbindingen verbreekt als de VPN-verbinding om een of andere reden wegvalt, waardoor de anonimiteit gewaarborgd blijft.

De Hide.me website-integratie is een interessant functie, maar het is af en toe verwarrend en rommelig. Ondanks dat is de VPN-interface toch goed ontworpen en eenvoudig wat een snelle login en VPN-verbinding mogelijk maakt.

Als vergelijk is het IPVanish instellen gemakkelijker, maar zij hadden weer Privacy problemen zoals je in de IPVanish review kunt zien.

Mac OS interface

De geteste interface v.1.0.5. is eenvoudig maar effectief en biedt geavanceerde instellings- en verbindingsmogelijkheden. De interface loopt snel op het Mac OS-besturingssysteem en is afgestemd op de eenvoudigheid en het gebruiksgemak van Mac OS. Het is gemakkelijk en snel om met een bepaalde VPN-server of -locatie verbinding te maken, waardoor een nieuwe gebruiker al na enkele seconden na het downloaden van de interface met VPN verbonden kan zijn.

De Hide.me Mac OS-interface biedt een snelle en effectieve VPN-verbinding, terwijl er ook veel geavanceerde VPN-functies zijn. De interface blinkt uit door het design en spiegelt de eenvoudigheid van het Mac OS-besturingssysteem, waardoor je een goede VPN-service met een prettig design hebt.

Android app

De geteste interface v.1.5.4. liep gladjes en zonder problemen op Android Nougat 7.0. Het is een artistiek ontworpen VPN-app met veel animaties, maar waar enkele basisfuncties m.b.t. instellingen ontbreken. Ondanks dat, kan er snel met servers verbinding gemaakt worden en de navigatie was gemakkelijk te begrijpen.

De interface is goed ontworpen en zorgt voor een prettige gebruikerservaring van downloaden tot verbinding maken. De Android VPN-app onderscheidt zich als een van de betere mobiele apps die wij getest hebben, vanwege het gebruiksgemak en goede verbindingen.

iOS app

De Hide.me VPN iOS app v.2.7.1. liep vlot en efficiënt op iOS 11. Hoewel er een paar basisfuncties ontbreken zoals de mogelijkheid om tussen protocollen te switchen, is het mooi ontworpen en is het kiezen en verbinding maken met een server heel eenvoudig. De app is gemakkelijk wat betreft de navigatie en alle is duidelijk zichtbaar en toegankelijk.

De gebruikerservaring van deze app is prettig en de animaties tijdens het verbinden zijn plezierig en cool. Voor een VPN-service is het een tamelijk standaard app, maar qua design is het duidelijk bovengemiddeld.

Connectiviteit Opties

Hideme biedt de volgende verbindingsmogelijkheden: PPTP, L2TP, SSTP, IPsec, OpenVPN, en SoftEther protocollen. In vergelijking tot andere VPN-diensten is dit een ruime keuze, waardoor je een hele flexibele service hebt.

Met Hide.me kun je ook torreten en het is een goede P2P VPN, maar voor een nog snellere ervaring kies je beter NordVPN of als gunstig alternatief Private VPN torrent. Geef je niet zo om privacy kun je PureVPN torrent VPN overwegen.

Snelheid

Upload- en ping-testen worden gedaan m.b.v. de dichtstbijzijnde beta.speedtest.netserver, wat de meest betrouwbare HTML5 snelheidstest is, dankzij meer dan 2300 servers wereldwijd.

Snelheidstesten

De test wordt met een 180/60 Mbps draadloze verbinding in Chapel Hill, NC aan de oostkust van de Verenigde Staten, met de server “UNC Chapel Hill” uitgevoerd. De snelheidstesten hebben we uitgevoerd met de VPN-server “Washington D.C.” via het OpenVPN protocol.

Resultaten zonder VPN

 • Server UNC- Chapel Hill
 • Ping 12 ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 52 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 102 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 120 Mbit/s

Resultaten met Hide.Me

 • Server US- Washington D.C.
 • Ping 32 ms
 • Gemiddelde uploadsnelheid 44 Mbit/s
 • Gemiddelde downloadsnelheid 82 Mbit/s
 • Maximale downloadsnelheid 89 Mbit/s

Servers

Hideme biedt op dit moment 34 serverlocaties in 28 landen aan. In vergelijking met andere VPN-diensten is dit een redelijk kleine pool. Het is echter mogelijk dat er meerdere servers per locatie zijn en dat Hide.me dit niet vermeld heeft om het eenvoudig en overzichtelijk te houden.

Hide.me heeft ook een paar servers in Nederland, maar wat is eigenlijk de beste VPN voor Nederland?

Serverlocaties

Hide.me Servers

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van de verbinding was altijd uitstekend en leverde geen problemen op tijdens de gehele testcyclus. We hebben geen een keer een verbroken verbinding gehad en ook hadden we geen problemen om verbinding te maken met eender welke server locatie. Het artistieke design van Hide me, gecombineerd met de uitstekende verbindings betrouwbaarheid zorgen ervoor dat Hideme een mooie en betrouwbare VPN-provider is.

Privacy Niveau

Hide.me Privacy Beleid

Hide me heeft een “zero logging” beleid en ze claimen de beste in de business te zijn. Deze claim is gebaseerd op het feit dat zij gevestigd zijn in Maleisië, waar ze volgens de wet niet eens internetverkeer hoeven te registreren en op te slaan.

Dit betekent dat Hide.me nooit in de positie kan komen om aan de autoriteiten verbindings- en internetverkeer gegevens uit te moeten leveren omdat ze eenvoudig nooit gecreëerd zijn.

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. Hide me heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Ook is het DNS-adres van onze internetprovider niet gelekt. Dit komt overeen met de claims die ze maken m.b.t. de veiligheid van hun VPN-service.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De ondersteuning van Hide.me is buitengewoon goed. Met hun 24/7 live chat en ondersteuning, is Hideme een voorbeeld van prominente toewijding aan klanten. De vragen worden beantwoord binnen een paar minuten en het ondersteunende personeel is vriendelijk en heeft verstand van zaken.

Hide.me

Prijs: 2.96

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, macOS, Android, iOS, BlackBerry, Android TV, Amazon Fire OS, Linux

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
4.09

Voordelen

 • Artistieke en elegante mobiele interface
 • Flexibele pakketten en prijscategorieën
 • Absoluut ‘zero logging’ van gegevens

Nadelen

 • Prijzig
 • Gebrek aan instelling flexibiliteit

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie