ad

Beste BitTorrent (P2P) VPN en Proxy providers

uTorrent
Torrent on!

Wist jij dat onder de VPN-gebruikers, Bittorrenters met stip de grootste groep zijn? Het is daarom niet verwonderlijk dat er zoveel VPN-services zijn die beweren torrent-vriendelijk te zijn, maar in feite hen alleen maar tolereren zonder dat beetje extra te doen voor snel en veilig torrenten.

Na het lezen van dit artikel zou je in staat moeten zijn om een weloverwogen VPN-keuze te maken. Neem hierbij de volgende punten in acht:

 1. Kies de service die aan jouw behoeften voldoet. Jaarpakketten zullen je een hoop geld besparen.
 2. Controleer of er VPN-servers in jouw land of bij jou in de buurt aanwezig zijn voor optimale download/uploadsnelheden.
 3. Alle hieronder opgesomde VPN-providers ondersteunen torrentverkeer en hebben geen bandbreedtelimieten.
 4. Het log-beleid van iedere service is toegevoegd om jou duidelijk te tonen welk privacyniveau je bij hen kunt verwachten. Dit is een belangrijke overweging met betrekking tot jouw VPN-gebruik.

De drie Torrent VPN-categorieën

 1. Torrent vriendelijke VPN-providers
 2. VPN-providers die torrents tolereren
 3. VPN-providers die torrents blokkeren

Binnen deze categorieën hebben we de providers gesorteerd op:

 • Log-beleid (logging policy)
 • IP-lekken
 • Downloaden (SOCKS5 proxy)

Beste Torrent VPN diensten

Uiteraard werken deze top VPN / proxy providers met alle Bittorrent clients.

VPN dienstTorrent CategoriePrivacyIP-lekkenDownload MbpsSOCKS5 proxyServers
1Zero logging0589ja200+
1Zero logging0198Ja5456+
1Zero logging0198Ja3200+
1Zero logging084.3Ja3000+
2Zero logging1140Ja100+
2Zero logging0190Nee700+
1Logt0308Ja1600+
2Logt je gebruik324Nee54

Categorie 1 – Torrent vriendelijke VPN-providers

Hoewel het gemakkelijk is om te zeggen dat p2p is toegestaan, echt torrent vriendelijk is toch heel wat anders. Na het analyseren van de honderden VPN-diensten over de hele wereld, zien we dat er maar een paar in de eerste categorie vallen.

Maar hoe kunnen we dit in ons onderzoek tastbaar maken?

Om echt serieus te zijn wat betreft torrenten dient een VPN-dienst een zogenaamd “zero logging” beleid te hebben. Dit is het top criterium voor VPN-services. Het tweede criterium is de IP-lektesten volledig te bestaan. Een VPN-dienst uit categorie 1 mag helemaal niets lekken.

Behalve dat, dient een categorie 1 VPN-provider hoge snelheden te leveren, wat meestal bewerkstelligd wordt met een SOCKS5 proxy die alleen de IP-adressen van de gebruikers verbergt, terwijl VPN ook het internetverkeer versleutelt. De SOCKS5 proxy is daarom een heel stuk sneller en ideaal voor torrenten, omdat het hier allemaal op snelheid aankomt.

Bij Gratis Nieuwsgroepen reviewen we alleen de allerbeste VPN-providers op de markt. We testen ze allemaal zelf en publiceren onze bevindingen ongecensureerd in het VPN gedeelte van onze site.

Na een van onze laatste review stond Surfshark torrent VPN #1. Recent hebben we echter met Privado VPN ervaringen op gedaan die ons versteld deden staan. We meetten namelijk de hoogste download snelheden die we ooit gezien hadden met hun SOCKS5 proxy.

Categorie 2 – Torrent tolererende VPN-providers

Het grootste gedeelte van de VPN-diensten die op dit moment beschikbaar zijn, vallen onder deze categorie. De meeste VPN-providers geven er de voorkeur aan om te zeggen dat ze torrenten toestaan, zonder dat ze echt torrent vriendelijk zijn en meer geld uitgegeven hebben om de extra snelheid te bieden die torrenters nodig hebben.

Daarom hebben we gemiddelde snelheden, doordat bijvoorbeeld de provider geen proxy zoals SOCKS5 heeft, ingedeeld in categorie 2. Lees hier over onze PureVPN ervaringen

Onze IP-lektesten bestaan altijd uit drie testen:

 • IPv6-lektest
 • DNS-lektest
 • WebRTC-lektest
Internet security/privacy

Als de VPN-dienst een of meer lekken vertoont, is het categorie 2. En laat jezelf niet in de luren leggen door andere criteria, zoals locatieland. Als er een “zero logging” beleid is, heeft de provider niets om aan de autoriteiten te overhandigen, zelfs als het door de wet is voorgeschreven.

Categorie 3 – Torrent blokkerende VPN-providers

Deze groep van VPN-diensten blokkeert torrentverkeer of verbiedt het en laat het aan de gebruikers over om niet te torrenten. Maar als je het wel doet, annuleren ze vaak je account. Over het algemeen is de beveiliging van deze gratis VPN verbindingen zo slecht dat ze hun vingers niet aan torrenten willen verbranden.

De meeste gratis VPN-diensten vallen daarom in deze categorie, zoals je kunt lezen in ons uitgebreide review gratis VPN. Er zijn ook enkele betaalde VPN-diensten die torrenten niet toestaan. Dat zijn over het algemeen goedkope VPN diensten die op kosten, met betrekking tot bandbreedte en/of logistiek en rechtszaken, sparen.

Ultieme VPN-services voor torrents

Eerlijk gezegd was het top-drie-resultaat voor ons geen verrassing. NordVPN, Surgshark en ExpressVPN zijn de beste VPN diensten op de markt en dat is wat je moet weten bij het aanschaffen van een VPN. Speel geen Russische Roulette met categorie 2 diensten, omdat het dan een vraag is van ‘wanneer‘ en niet van ‘of‘.

Zoals je kunt zien voldoen Windscribe en Proxy.sh aan de eerste twee torrent criteria (Log beleid en IP-lektesten), maar voor torrenten is de snelheid niet al te best en zijn ze daarom naar de tweede categorie gezakt. Als ze hun snelheid zouden kunnen verbeteren in de nabije toekomst en in het geval van Windscribe nog een paar extra servers opzetten, zouden ze allebei ook uitstekende VPN-diensten voor torrenten zijn.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadVPN is een relatief nieuwe speler in de VPN industrie, maar het moederbedrijf heeft 20 jaar ervaring met het runnen van Usenet server data centra, vandaar ook dat ze zelf de eigenaar zijn van al hun servers, wat veel veiliger voor jou is. 
Bovendien zijn ze gevestigd in Zwitserland waar de strengste wetten ter wereld zijn wat betreft privacy bescherming. Kortom, ze zijn super veilig. 
We hebben ook een paar bemerkingen, maar die kun je lezen in onze review. Een punt moeten we hier echter wel vermelden. De SOCKS5 proxy download snelheid die we gemeten hebben is “door het dak”. Hiermee is PrivadoVPN de beste Torrent VPN van dit moment. 
Als ze nog die puntjes oplossen die ons niet goed bevielen, dan zouden ze wel eens heel groot kunnen worden. 

NordVPN

NordVPN

NordVPN was opgericht uit ideologie. De oprichters, oude schoolvrienden, ondervonden zelf de steeds toenemende wereldwijde censuur en content-controle, en zij besloten er iets aan te doen. Goed gedaan.

Net als IPVanish, heeft NordVPN geen IP-lekken getoond in onze lektesten en de meeste servers hebben zeer snelle verbindingen met de SOCKS5 proxy. Je internetverkeer wordt niet gescand of geanalyseerd en NordVPN slaat geen gegevens van jou op. Noch je internetverkeer noch je IP-adressen worden op enigerlei wijze gefixeerd.

Behalve dat, werken zij vanuit Panama, een land dat geen gegevensbewaring wetten (data retention laws) heeft. Je kunt NordVPN bovendien anoniem betalen met Bitcoin. De geteste snelheid van 198 MBPS is ultrasnel en meer dan genoeg voor torrent-freaks.

Surfshark

Surfshark is een betrouwbare VPN met een sterk server-netwerk. Voor het streamen van Netflix en andere dergelijke services zijn ze ideaal. Je kunt dus vanuit waarook ter wereld de Amerikaanse Netflix films en ander media kijken.

Voor torrenten en andere P2P toepassingen zijn ze ook heel goed en ze hebben een razendsnelle SOCKS5 proxy die beschikbaar is op de meeste servers. De gewone VPN snelheden zijn ook zeer hoog bij de meeste servers alhoewel minder stabiel als bij ExpressVPN.

Een top drie VPN hoort natuurlijk niet je IP-adres te lekken en Surfshark bestond danook zonder problemen onze serieuze lektesten. Meer hierover kun je in de uitgebreide review lezen, die binnenkort online komt.

Natuurlijk heeft Surfshark een app voor de meest gangbare besturingssytemen. De apps zijn goed,  intuitief en hebben veel opties. De mobiele interfaces zijn iets minder uitgebreid dan de desktop versies, maar hebben wel het zelfde design en basismogelijkheden.

Bovendien zijn ze, zeker met hun seizoensactie, de goedkoopste VPN, terwijl ze kwalitatief een van de beste zijn. Goedkoop is dus niet altijd duurkoop.

ExpressVPN
ExpressVPN

ExpressVPN is een offshore VPN met ‘zero logging’ beleid. Ze verwerken geen informatie die gebruikers zouden kunnen identificeren tijdens een onderzoek door middel van een zogenaamde tijdstempel (time stamp). De IP-adressen van ExpressVPN worden gedeeld onder hun gebruikers en ze hebben geen mogelijkheden om klanten met deze IP-adressen te linken.

Bitcoin is een van de anonieme betalingsmethoden die zij aanbieden voor financiële privacy. Dus, ondanks de claims van andere review-sites dat ExpressVPN gedeeltelijk logt, konden wij daar geen bewijs voor vinden. Hoewel de snelheid van 84 Mbps die we in onze testen gemeten hebben niet enorm hoog is, is het toch genoeg voor torrenten en is bovendien zeer stabiel.

Tijdens onze testen hebben we geen enkele ExpressVPN DNS leak ontdekt. Als ze een zwakke beveiliging zouden hebben hadden we dit zeker met onze unieke test methode ontdekt.

Met een Hide me VPN torrent je een stuk goedkoper als met Express.

IPVanish

IPVanish VPN

Vele jaren stond IPVanish in de top drie van onze ranglijsten. Ook in de VPN-eredivisie, torrenten, kwamen ze er heel goed uit. Dit komt door de zeer gebalanceerde resultaten en de ontzettend hoge snelheid, dankzij de SOCKS5 proxy.

Helaas blijken ze toch te loggen en erger nog, hebben ze klanten-logs met de authoriteiten gedeeld. Oppassen dus. De vergelijking IPVanish vs NordVPN komt daarom aan op betrouwbaarheid. Snelheid is OK maar de eerste vereiste, privacy, moet ten allen tijde gewaarborgd zijn.

IPVanish vertoonde geen IP-lekken en heeft een ongelooflijk aantal servers. Hoewel het niet gemakkelijk is om onze drie lektesten te doorstaan, is het wel een eerste vereiste voor iedere VPN-dienst en niet alleen voor torrent VPN-providers.

IPVanish heeft bovendien nog meer dan 60.000 IP-adressen, gedeeld onder hun gebruikers. Dit zou voor een extra veiligheidsniveau moeten zorgen. Het is bovendien niet moeilijk om bijvoorbeeld IPVanish VPN voor uTorrent te configureren.

IPVanish zegt dat ze een strikt “zero logging” beleid hebben, maar we weten nu dat dit niet zo is. Bij hun claims dat zij zelfs geen informatie opslaan van Google Analystics die personen identificeerbaar kunnen maken, moeten we nu grote vraagtekens plaatsen. Zijn de betalingsgegevens en accounts echt niet gelinkt, zoals ze claimen? De ongelooflijke snelheid van 308 Mbps werd bereikt met de SOCKS5 proxy, die uitermate geschikt zou zijn voor torrenten als je privacy niet in gevaar zou zijn geweest.

Verschillen tussen VPN en SOCKS5 proxy

Een proxy server is eigenlijk een tussenschakel tussen jouw computer en het internet. Jouw internetverkeer wordt via deze proxy geleid en krijgt daardoor het IP-adres van deze proxy. Jouw eigen IP-adres is daarom onzichtbaar.

SOCKS5 is een proxy zonder versleuteling, die alleen je IP-adres verbergt. Omdat het niet je internetverkeer versleutelt, is het sneller dan VPN. Dit is in grote lijnen het verschil, omdat een VPN naast je IP-adres te verbergen je internetverkeer volledig versleutelt. Met een SOCKS5 proxy ruil je dus eigenlijk hogere snelheden voor veiligheid.

Zijn er ook gratis mogelijkheden?

De beste manier om VPN-providers te vergelijken, zonder daar geld voor uit te geven. De door ons recent getestte providers Cyberghost en Hide.me hebben gratis pakketten en proefperiodes.

Er zijn enkele gratis proxy’s voor torrenten die je zou kunnen gebruiken, maar houd er rekening mee dat ze zeer gelimiteerd zijn wat betreft server locaties, snelheid en bandbreedte. Het kost tijd en kan bovendien frustrerend zijn om een server te vinden waar je een hele dag mee vooruit kunt.

Gebruik in GEEN GEVAL de HideMyAss betaalde aanbiedingen voor filesharing; zij bevriezen je account en geven je de betaling niet terug, zoals in hun log beleid (logging policy) is aangegeven.

Sommige Usenet providers hebben een gratis VPN. Voor meer info over nieuwsgroepen, volg de link.

Wat je ook moet begrijpen is dat gratis VPN vaak vervelende adware of malware bevat die je computer (privacy) kunnen beschadigen en browserinstellingen kunnen veranderen, die je daarna apart moet opsporen en terugzetten omdat het deïnstalleren niet je standaardinstellingen terugzet.

Conclusie

Gebaseerd op onze professionele, grondige testen en strikte maar rechtvaardige criteria, hebben we de beste torrent VPN-providers van deze planeet bepaald en we geven zelfs 20% korting op IPVanish.

Als je nieuw bent wat betreft VPN en je afvraagt waarom je eigenlijk VPN nodig zou hebben, lees dan ons artikel ‘Wat is VPN’. Het geeft je informatie over de basisbeginselen van VPN en wij zijn er redelijk zeker van dat dit artikel je zal overtuigen dat het deze dagen echt nodig is. Je neemt hoge risico’s als je op het internet surft, en bijvoorbeeld ook internetbankiert, zonder VPN-bescherming.

Vergeet niet dat je ook met je smartphone veel op het internet zit en we daarom de beste VPN Android apps hebben getest.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Beste encryptie
Bespaar 88%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

2 gedachten over “Beste BitTorrent (P2P) VPN en Proxy providers”

 1. Kunnen jullie ook ProtonVPN en SetupVPN onderzoeken. Deze zijn geheel gratis. Ik heb als extension WebRTC control en Web RTC shield toegevoegd aan Chrome. Toch heb ik het idee dat er iets lekt bij SetupVPN (dat is mijn favoriet). Ergens is het ook merkwaardig als je via de IP van een buitenlandse stad gaat, de taal in Google Nederlands blijft. Dit is dan toch ook inconsequent ? Gaarne uw bevindingen. Zijn ze veilig voor torrentverkeer ?

  • ProtonVPN is een bekende maar we hebben ze nog niet getest. Ze ondersteunen geen P2P bij de gratis versie. Google taal kan ook aan de zoekinstellingen liggen.

Reacties zijn gesloten.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link
VPN

Beste BitTorrent (P2P) VPN en Proxy providers

leestijd: 9 min
1