Beste Torrent VPN om torrents anoniem te downloaden (P2P)

Torrent vpn
Torrent on!

Download jij torrent files zonder VPN? Wellicht is het je dan ontgaan dat je zo je echte IP-adres aan jan-en-alleman prijsgeeft.

Daarom hebben wij tientallen torrent VPN’s getest en de beste vijf vergeleken zodat je geen snelheid verliest en toch nog veilig kunt downloaden.

Beste Algemeen

Editor’s keuze: PrivadoVPN

Snelste VPN server netwerk in eigen bezit. Zwitserse privacy wetten.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5
 • Torrent: 5/5

Bekendste Top VPN

NordVPN
NordVPN

Bekendste VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 5/5
 • Torrent: 4/5

Prijs-Kwaliteitsverhouding

Surfshark
Surfshark

Voordelige VPN met uitstekende privacy en veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 4/5
 • Torrent: 3/5

Vergelijkingstabel van de beste (P2P) Torrent VPN’s

Dit zijn de beste en snelste torrent VPN’s. Uiteraard werken deze top VPN providers met alle Bittorrent clients.

Download MbpsUpload MbpsServersSOCKS5PrivacyIP-lekkenTorrent Cat.
58951200+JaZero logging01
339483200+JaZero logging01
308301600+JaZero logging01
19030700+NeeZero logging01
145305456+JaZero logging01
14021100+JaZero logging12
84.3303000+JaZero logging01

Er is tegenwoordig ook een snelle Nederlandse VPN waarmee je torrenten kunt en toegang hebt to Netflix en andere streaming services.

Drie Torrenting VPN categorieën

 1. Torrent-vriendelijke VPN – P2P geoptimaliseerd, SOCKS5 voor max snelheid, en geen IP-lekken
 2. Torrent-tolererende VPN – niet geoptimaliseerd voor P2P file sharing en met gemiddelde snelheden
 3. Anti-Torrenting VPN – blokkeren of verbieden P2P
Internet security/privacy

Vergelijkingstabel van de snelste VPNs – WireGuard

Downloadsnelheid (Mbps)Snelheidsreductie
PrivadoVPN74126%
NordVPN37662%
Surfshark33966%
VyprVPN26074%
IPVanish190*81%
PrivateVPN140*86%
ExpressVPN84*92%
Avast VPN24

* zonder WireGuard getest

Waarop we de VPN’s hebben getest

Voor torrents vinden wij dat een VPN-dienst een zogenaamd “no logs” beleid moet hebben. Dit is het top criterium voor VPN-services. We willen toch ook niet dat onze apps en berichten gelogt worden. Daarom gebruiken steeds meer mensen bijvoorbeeld een alternatief voor Skype.

De torrenting VPN’s die wij als beste gekozen hebben, voldoen aan onze strenge criteria. Bij deze torrenting VPN vergelijkingstest letten we speciaal op privacy en veiligheid, gebruiksvriendelijkheid van de apps en torrent-functies, SOCKS5 proxyserver snelheid.

Privacy en veiligheid

Net als bij andere toepassingen moet een uTorrent VPN gevestigd zijn in een land waar geen wettelijke log plicht is (no logs policy). Natuurlijk moeten ze een veilig SOCKS5 proxyprotocol hebben en geen IP en DNS adressen lekken.

Gebruiksvriendelijkheid en torrent-opties

Het SOCKS5 protocol is op verschillende manieren toegankelijk, afhankelijk van de provider. Hoe eenvoudiger je in de app naar deze torrent proxy kunt omschakelen hoe beter. Ook kijken we naar speciale torrent opties die sommige providers hebben.

SOCKS5 proxy-snelheid

Uiteindelijk draait het bij torrenting vooral om snelheid. Wij maten de snelheden van SOCKS5 proxies op verschillende plaatsen in de wereld.

Zelf een goede torrenting VPN kiezen

Om zelf snel een goede torrenting VPN te kiezen kun je de volgende criteria aanhouden.

 1. Kies de service die aan jouw behoeften voldoet. Jaarpakketten zullen je een hoop geld besparen.
 2. Controleer of er VPN-servers met SOCKS5 in de buurt aanwezig zijn voor optimale download/uploadsnelheden.
 3. Alle hier vermelde VPN-providers ondersteunen torrentverkeer en hebben geen datalimieten.
 4. Het log-beleid van iedere service is door ons geanalyseerd, dus kies een privacyniveau dat bij jou past.

Waarom een VPN gebruiken?

Je kunt een (torrenting) VPN gebruiken voor:

 • Privacy & Veiligheid
 • Bescherming op openbare WiFi
 • Geo-blocking omzeilen
 • Censuurvrij internetten

Filmmaatschappijen – maar ook hackers en cybercriminelen – scannen P2P (peer to peer) netwerken constant af. Zo kun je het slachtoffer worden van een (onterechte) geldboete, iets wat in Duitsland vaak gebeurt.

Daarnaast kunnen cybercriminelen kwetsbaarheden in je systeem misbruiken door bijvoorbeeld je privé data te versleutelen en losgeld te eisen (ransomware).

Torrents downloaden zonder VPN

Er geldt in Nederland al jaren (sinds 2014) een verbod op het downloaden van films, muziek en andere programma’s met auteursrecht.

Het downloaden van torrents vanaf “the public domain” is op zich niet illegaal (en dus niet strafbaar) zolang de torrent-content niet door auteursrecht beschermd is. Al het andere kan geclassificeerd worden als illegal torrenting.

In Nederland controleren de Stichting Brein en de Dutch Filmworks schendingen van het auteursrecht. Zij hebben dan ook toestemming om gegevens te verzamelen van illegale downloads en uploads.

Dit betekent concreet dat zij bijvoorbeeld IP-adressen of ISP DNS -adressen verzamelen en bij jouw internet service provider kunnen aankloppen voor verdere gegevens van jou. Maar als je een goede VPN (for torrenting) gebruikt wordt zowel je IP-adres verborgen als ook het DNS-adres van je ISP.

Verschillen tussen VPN en SOCKS5 proxy

Een proxy server is eigenlijk een tussenschakel tussen jouw computer en het internet. Jouw internetverkeer (torrenting traffic) wordt via deze proxy geleid en krijgt daardoor het IP-adres van deze proxy. Jouw eigen IP-adres is daarom onzichtbaar.

SOCKS5 is een proxy zonder versleuteling, die alleen je IP-adres verbergt. Omdat het niet je internetverkeer versleutelt, is het sneller dan VPN. Dit is in grote lijnen het verschil, omdat een VPN (for torrenting) naast het verbergen van je IP-adres, ook je internetverkeer volledig versleutelt.

Met een SOCKS5 ruil je dus eigenlijk hogere snelheden voor een stukje veiligheid (is VPN veilig?).

Wat is de beste Torrenting VPN?

De beste VPN voor het veilig downloaden van torrents is PrivadoVPN. NordVPN en Surfshark zitten er vlak achter.

Bij het testen hebben we ons geconcentreerd op VPN’s die claimen torrenting te ondersteunen. Er zijn echter nog steeds veel VPN’s die zeggen torrent-vriendelijk te zijn om klanten te trekken, maar in feite niets extra’s bieden om het voor torrenters beter te maken.

Beste en goedkoopste VPN’s voor torrenten scoren hoog op drie punten:

 • Log-beleid (logging policy)
 • IP-lekken
 • Snelheid (SOCKS5 proxyserver)

Bovendien moet de best VPN for torrenting een kill switch (leak protection) hebben om je internet verbinding af te kappen zodra je VPN verbinding wegvalt. Heb je geen kill switch, lekt gelijk je IP adres.

Port forwarding kan een krachtig hulpmiddel zijn, maar het kan ook ernstige veiligheidsproblemen opleveren, vandaar dat geen van de door ons geteste VPNs port forwarding heeft. Wel hebben ze allemaal een 24-7 live chat voor ondersteuning.

Als je verder leest, zal je in de vergelijkingstabel per VPN provider zien wat de behaalde snelheden zijn. Ook beschrijven we de drie torrenting VPN categorieën.

1. PrivadoVPN

PrivadoVPN

Na één van onze laatste reviews stonden NordVPN en Surfshark torrenting VPN bovenaan. Echter, de PrivadoVPN SOCKS5 download snelheid die we laatst gemeten hebben is “through the roof”.

PrivadoVPN is een relatief nieuwe speler in de VPN industrie, maar het moederbedrijf heeft 20 jaar ervaring met het runnen van Usenet server data centra. Vandaar ook dat ze zelf de eigenaar van al hun servers zijn, wat veel veiliger voor jou is.

We hebben ook een paar bemerkingen, zoals is te lezen in onze Privado VPN ervaringen. De handige split tunneling optie heet bij Privado “Smart Route”. Tijdens de uitgebreide testen hadden we stabiele verbindingen.

De eenvoudige apps voor Windows, Mac, Android en iOS zijn handig en simpel.

Bovendien zijn ze gevestigd in Zwitserland, een land met de strengste privacy wetten ter wereld. Kortom, er zijn maar weinig VPN providers die dit niveau van veiligheid bieden. En het is ook nog één van de beste gratis VPN’s met een 10 GB datalimiet.

Onze feedback is in uitvoering: WireGuard is geïntroduceerd en werkt al stabiel met geweldige download speeds.

Ze luisteren naar kritiek en verbeteren. Hierdoor is PrivadoVPN de beste Torrent download VPN (best torrenting VPN) van dit moment.

2. NordVPN

NordVPN

Net als de andere top torrent VPN’s, heeft NordVPN geen IP-lekken getoond en werkt de kill switch uitstekend. NordVPN heeft speciale P2P servers en de meeste servers waren zeer snel met SOCKS5 op onze torrent client.

Je internetverkeer wordt niet gescand of geanalyseerd en NordVPN slaat geen gegevens van je op (no logs). Bovendien hebben ze een van de meest solide torrent servernetwerken ter wereld en de apps hebben veel security features.

Behalve dat, werken zij vanuit Panama, een land dat geen gegevensbewaring wetten (data retention laws) heeft. Je kunt NordVPN bovendien anoniem betalen met Bitcoin. Tegenwoordig kun je zelfs tegen meerprijs een ad blocker krijgen.

De geteste snelheid van 198 MBPS is ultrasnel en meer dan genoeg voor de meeste torrent-freaks. NordVPN was trouwens jarenlang de Best Torrenting VPN, totdat Privado een nog hogere snelheid behaalde.

3. Surfshark

Surfshark

Surfshark is een betrouwbare VPN met een sterk server network en een kill switch. Voor het streamen van Netflix en andere dergelijke services zijn ze ideaal. Je kunt dus vanuit waar ook ter wereld de Amerikaanse Netflix en ander streamingdiensten uit the US kijken.

Een groot pluspunt van Surfshark is dat je een onbeperkt aantal apparaten kunt gebruiken (unlimited devices simultaneously).

Voor torrenten en andere P2P toepassingen zijn ze ook heel goed vanwege een razendsnelle SOCKS5 die beschikbaar is op de meeste servers. De gewone VPN snelheden zijn ook zeer hoog bij de meeste servers alhoewel minder stabiel als bij ExpressVPN.

Een top drie VPN hoort natuurlijk niet je IP-adres te lekken en Surfshark doorstond dan ook zonder problemen onze serieuze lektesten. De Surfshark apps werken met de meest gangbare besturingssystemen (inclusief Android). De apps zijn goed, intuïtief en hebben veel opties.

De mobiele interfaces (wij hebben Surfshark VPN op iPad getest) zijn iets minder uitgebreid dan de desktop versies, maar hebben wel hetzelfde design en basismogelijkheden. Bovendien zijn ze, zeker met hun seizoen actie, de goedkoopste VPN, terwijl ze kwalitatief één van de beste zijn.

Goedkoop is dus niet altijd duurkoop.

4. ExpressVPN

ExpressVPN is een offshore VPN met ‘no logging’ beleid. Ze verwerken geen informatie die gebruikers zouden kunnen identificeren. De IP-adressen die verdeeld worden onder hun gebruikers kunnen niet aan klanten gelinkt worden.

Je kunt ExpressVPN betalen met Bitcoin, één van de anonieme betalingsmethoden voor extra financiële privacy. Ondanks claims van andere review-sites dat ExpressVPN gedeeltelijk logt, konden wij daar geen bewijs van vinden.

Hoewel de snelheid van 84 Mbps die we in onze testen gemeten hebben niet enorm hoog is, is het toch genoeg voor torrenten en is bovendien zeer stabiel.

Tijdens onze testen hebben we geen enkele ExpressVPN IP of DNS lek ontdekt en werkte de kill switch perfect.

5. IPVanish

IPVanish VPN

IPVanish heeft zeer gebalanceerde resultaten en een ontzettend hoge snelheid, dankzij het SOCKS5 proxyprotocol.

Ondanks de no logs policy blijken ze toch te loggen want een aantal jaren geleden hebben ze de logs van één klant met de autoriteiten gedeeld. Hoewel het niet gemakkelijk is om onze drie lektesten te doorstaan had IPVanish geen IP-lekken, mede dankzij de betrouwbare kill switch.

IPVanish heeft veel servers en bovendien meer dan 60.000 IP-adressen, verdeeld onder hun gebruikers wat een extra veiligheidsniveau is. Ook is het niet moeilijk om IPVanish VPN, bijvoorbeeld, voor uTorrent[1] te configureren.

Een mooie snelheid van 308 Mbps werd bereikt met de SOCKS5, uitermate geschikt voor torrents.

Gratis vs betaalde VPN’s

De beste gratis VPN diensten, zoals Proton VPN, zou je voor torrents kunnen gebruiken, maar houd er rekening mee dat ze zeer gelimiteerd zijn wat betreft data, server locaties en snelheid (Proton VPN heeft bijv een snelheidslimiet). Het kost tijd en kan bovendien frustrerend zijn om een server te vinden waar je een hele dag mee vooruit kunt.

Gebruik in GEEN GEVAL de HideMyAss betaalde aanbiedingen voor filesharing; zij bevriezen je account en geven je de betaling niet terug, zoals in hun log beleid is aangegeven.

Wat je ook moet weten is dat gratis VPN’s vaak vervelende adware of malware bevatten en/of jou privé data verkopen aan derden.

Veelgestelde vragen

Zijn torrents illegaal?

Torrents op zich zijn niet illegaal. Het ligt aan jou hoe je ze gebruikt en wat je downloadt. Het downloaden van illegale content met behulp van torrents is wel illegaal.

Is torrents downloaden veilig?

Torrents downloaden is veilig als je een goede VPN provider kiest, zoals bijvoorbeeld Surfshark.

Wat maakt een VPN bijzonder geschikt voor torrenten?

Een VPN is bijzonder geschikt voor torrenten als:
1) de VPN provider in een land gevestigd is zonder log-plicht.
2) het geen IP en DNS adressen lekt
3) het een SOCKS5 protocol heeft met hoge snelheden en voldoende servers wereldwijd

Wat is de beste VPN voor torrents?

De beste VPN voor torrents is PrivadoVPN, welke de hoogste snelheid haalt zoals je in onze test kunt zien.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past