Anime kijken via de 9 beste anime sites in Nederland

Maak je klaar om het spannende rijk van anime kijken te verkennen. Ontdek populaire streaming platforms met Nederlandse ondertiteling, huur- en koopopties, en geniet van je favoriete anime series en films.

Laten we samen deze betoverende wereld verkennen.

anime kijken

Belangrijkste punten

 • Netflix biedt een breed scala aan anime films en series met Nederlandse ondertiteling, waardoor het toegankelijk is voor Nederlandstalige kijkers.
 • Crunchyroll is een gespecialiseerde online streamingdienst voor anime die een breed scala aan anime-inhoud met Engelse ondertiteling biedt.
 • HIDIVE is een ander streamingplatform dat zich uitsluitend richt op anime-inhoud en een goede selectie aan anime biedt in Nederland.
 • Het huren en kopen van anime is mogelijk via platforms zoals Pathé Thuis en websites zoals bol.com en Amazon.

9 Beste anime streaming diensten

Op zoek naar de beste anime streaming sites in Nederland? Zoek niet verder!

Van Netflix tot Crunchyroll, we hebben een breed scala aan opties om aan je anime-behoeften te voldoen.

Maak je klaar om je onder te dompelen in de wereld van anime met deze top streamingdiensten in Nederland.

 1. Crunchyroll: Een van de meest bekende platforms voor anime. Het heeft een uitgebreide bibliotheek, maar sommige shows zijn mogelijk niet beschikbaar in Nederland.
 2. Wakanim: Dit is de Europese versie van Funimation en biedt een behoorlijk aantal shows die niet op Crunchyroll staan. Het lijkt een goede optie te zijn voor mensen in Nederland.
 1. Netflix: Hoewel niet specifiek gericht op anime, hebben ze toch een grote anime selectie naast de spannende series op Netflix.
 2. Funimation: Hoewel voornamelijk gericht op de Amerikaanse markt, heeft het ook een aanwezigheid in Europa en biedt het een verscheidenheid aan anime.
 3. HIDIVE: Een andere optie die in sommige lijsten wordt genoemd. Het heeft een unieke selectie van oudere en nieuwere titels.
 4. Retrocrush: Dit platform richt zich op klassieke anime en kan een goede optie zijn als je van oudere shows houdt.
 5. Tubi: Een gratis streamingdienst die een verrassend goede selectie van anime heeft.
 6. AnimeLab: Hoewel voornamelijk gericht op Australië en Nieuw-Zeeland, is het toegankelijk met een VPN.
 7. VRV: Een bundel van verschillende streamingdiensten, waaronder Crunchyroll en HIDIVE.

Let op: De beschikbaarheid van diensten en shows kan variëren afhankelijk van je locatie. Lees verder hoe je dit met VPN kunt oplossen.

Waar kan ik gratis Anime kijken? Op YouTube en Pokémon TV en vergeet niet dat naast deze diensten het Sky Showtime aanbod binnenkort ook anime titels kan gaan bevatten, waardoor je keuzemogelijkheden nog rijker worden.

Anime-platforms met samenwerkingen in de anime-industrie

anime characters from popular series on Netflix

Benieuwd naar legale anime platforms in Nederland met samenwerkingen in de industrie? Bovengenoemde diensten hebben allemaal licentieovereenkomsten met anime-producenten en dragen bij aan de industrie.

Het is altijd goed om legale opties te ondersteunen om de anime-industrie te helpen groeien. Heb je al een keuze kunnen maken?

Ontdek drie platforms die belangrijke bijdragen leveren, waaronder Crunchyroll met zijn brede selectie populaire series, Netflix dat zijn anime-catalogus uitbreidt en de fusie van Funimation met Crunchyroll die nog meer inhoud met zich meebrengt.

Of je nu een fanatieke fan bent of nieuw bent in de wereld van anime, deze platforms bieden legale en bevrijdende opties voor jouw kijkplezier.

Wat is anime?

Anime, ook wel bekend als Japanse animatie, is een vorm van geanimeerde entertainment die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord “anime” is een afkorting van het Japanse woord “animēshon”, dat op zijn beurt weer is afgeleid van het Engelse woord “animation”. Anime wordt gekenmerkt door zijn unieke artistieke stijl, die vaak levendige kleuren, fantasierijke personages en complexe verhalen omvat. Het genre is enorm populair geworden en heeft wereldwijd een grote schare fans verzameld.

Anime omvat verschillende genres, waaronder actie, avontuur, romantiek, komedie en nog veel meer. Er zijn verschillende redenen waarom anime zo populair is geworden.

 1. Ten eerste heeft het vaak complexe verhaallijnen en diepgaande personage-ontwikkeling, waardoor kijkers zich emotioneel kunnen verbinden met de personages.
 2. Daarnaast biedt anime een breed scala aan genres, waardoor het toegankelijk is voor een divers publiek. Of je nu houdt van actie, romantiek, horror of zelfs iets niche als mecha of slice-of-life, er is voor ieder wat wils.
 3. Ten derde speelt de unieke artistieke stijl van anime een grote rol in de populariteit. De visuele elementen, waaronder de levendige kleuren en expressieve personages, maken het medium onderscheidend en aantrekkelijk. Dit draagt bij aan een meeslepende kijkervaring die je in andere vormen van media niet gemakkelijk vindt.

Dus, of je nu wordt aangetrokken door de diepgaande verhalen, de verscheidenheid aan genres, of de unieke kunststijl, er is altijd wel een reden om van anime te houden.

collage of popular anime characters

Culturele impact van anime

Anime heeft een aanzienlijke culturele impact gehad, waarbij het verschillende vormen van media heeft beïnvloed en fans van alle leeftijden heeft aangetrokken.

Verken de fascinerende wereld van anime – een unieke stijl van Japanse animatie die wereldwijd populair is geworden. Van actievolle avonturen tot hartverwarmende romances en prikkelende verhalen, anime biedt een breed scala aan verhalen en thema’s die aan ieders smaak voldoen.

Dompel jezelf onder in levendige visuals, diverse personages en onvergetelijke verhalen terwijl je een anime-avontuur aangaat zoals geen ander.

Ontdek de fascinerende impact van anime:

 • Anime heeft unieke vertelstijlen die het onderscheiden van andere vormen van media. Het gebruik van levendige beelden, complexe personages en ingewikkelde verhaallijnen trekt kijkers aan en houdt hen geboeid.

 • Anime heeft ook een aanzienlijke invloed gehad op verschillende aspecten van de popcultuur. Het heeft modetrends geïnspireerd, waarbij personages vaak opvallende en stijlvolle outfits dragen. Anime heeft ook zijn stempel gedrukt op de muziekindustrie, waar veel artiesten anime-thema’s en -geluiden in hun nummers verwerken.

 • De kunst van anime is visueel verbluffend, met gedetailleerde animaties en ingewikkelde achtergronden. De kenmerkende kunststijl heeft talloze kunstenaars beïnvloed en wordt zelfs erkend als een kunstvorm op zich.

 • Anime heeft niet alleen de popcultuur gevormd, maar heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van taal. Veel anime-termen en -uitdrukkingen zijn onderdeel geworden van het dagelijks vocabulaire, vooral onder fans van het genre.

the diverse world of anime,

Redenen voor de populariteit van anime?

Heb je je ooit afgevraagd waarom anime de harten van miljoenen heeft veroverd?

Ontdek de redenen achter de wereldwijde populariteit van anime:

 • De wereldwijde populariteit van anime kan worden toegeschreven aan het vermogen om een breed scala aan doelgroepen aan te spreken. Het biedt een diverse selectie van genres, van actievolle avonturen tot hartverwarmende romances, waardoor er voor iedereen iets is.

 • De opkomst van streamingplatforms heeft anime toegankelijker gemaakt dan ooit tevoren. Met platforms zoals Crunchyroll en Netflix die een uitgebreide bibliotheek van anime-series en -films aanbieden, kunnen fans gemakkelijk toegang krijgen tot hun favoriete shows van overal ter wereld.

Duik in de wereld van anime en laat je verbeelding gevangennemen.

Bereid je voor om betoverd te worden door de wereld van anime en ontdek waarom het een geliefde vorm van entertainment is geworden.

VPN’s voor toegang tot meer anime-content

Ontgrendel een hele nieuwe wereld van anime met een VPN. Zo doe je dat:

 1. VPN Kiezen: Kies een betrouwbare VPN-dienst zoals NordVPN, Surfshark of PrivadoVPN.
 2. Installeren: Download en installeer de VPN-app op je apparaat.
 3. Verbinden: Open de VPN-app en maak verbinding met een serverlocatie waar de anime beschikbaar is (bijvoorbeeld Japan of de VS).
 4. Streaming Site Openen: Ga naar je favoriete anime-streamingdienst, zoals Crunchyroll of AnimeLab.
 5. Kijken maar: Zoek je favoriete anime en begin met kijken.

En dat is alles. Nu kun je genieten van anime series en films die mogelijk niet beschikbaar zijn in Nederland.

Het gebruik van een torrentsite voor het vinden van zeldzame of moeilijk bereikbare anime kan een optie lijken, maar we benadrukken in onze gids de voorkeur voor officiële streamingdiensten om de anime-industrie te ondersteunen.

MyAnimeList – Om je bekeken anime bij te houden

MyAnimeList profile page with anime list, ratings, and progress bars

Ontdek de ultieme tool voor anime fans: Myanimelist.

 • Houd bij welke anime je hebt gekeken
 • Krijg persoonlijke aanbevelingen
 • Maak verbinding met een levendige community van anime liefhebbers

Maak je klaar om je onder te dompelen in populaire en meest bekeken anime titels.

Populaire en meest bekeken anime-titels

Ontdek de wereld van populaire en meest bekeken anime titels op dit moment, of je nu een ervaren fan bent of nieuw bent in het genre.

Met platforms zoals Netflix, Crunchyroll en HIDIVE die een breed scala aan anime-inhoud met Engelse ondertitels aanbieden, heb je genoeg opties om uit te kiezen.

Bovendien biedt Netflix toegankelijkheid in meerdere talen, waardoor het een geweldige keuze is voor degenen die de voorkeur geven aan Nederlandse ondertitels.

 1. Naruto / Naruto Shippuden: Een klassieker die de reis volgt van Naruto Uzumaki, een jonge ninja met een verzegeld demonbeest in hem.
 2. Attack on Titan (Shingeki no Kyojin): Een donkere fantasy-anime die zich afspeelt in een wereld waar de mensheid wordt bedreigd door gigantische mensetende Titans.
 3. One Piece: Volg de avonturen van Monkey D. Luffy en zijn piratenvrienden om de ultieme schat, de “One Piece,” te vinden.
 4. My Hero Academia (Boku no Hero Academia): In een wereld waar bijna iedereen superkrachten heeft, volgen we de jonge Izuku Midoriya op zijn reis om een superheld te worden.
 5. Death Note: Een intellectuele thriller over een jonge man die een notitieboekje vindt waarmee hij mensen kan doden.
 6. Dragon Ball Z / Dragon Ball Super: De avonturen van Goku en zijn vrienden terwijl ze de aarde beschermen tegen verschillende bedreigingen.
 7. Fullmetal Alchemist: Brotherhood: Twee broers gebruiken alchemie in hun zoektocht naar de Philosopher’s Stone om hun lichamen te herstellen na een mislukte poging om hun overleden moeder terug te brengen.
 8. Demon Slayer (Kimetsu no Yaiba): Een jonge jongen wordt een demonendoder om zijn zus te redden, die in een demon is veranderd.
 9. Sword Art Online: Spelers van een virtual reality MMORPG ontdekken dat ze vastzitten in het spel, met de dood in het spel die gelijkstaat aan de dood in de echte wereld.
 10. Hunter x Hunter: Twee jonge jongens worden Hunters om hun doelen te bereiken en dromen na te streven, en gaan op een avontuur dat veel meer onthult dan ze hadden verwacht.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige anime-series die er zijn. Elk heeft zijn eigen unieke stijl, thema’s en genres, dus er is voor ieder wat wils. Welke spreekt jou het meest aan?

Amerikaanse Netflix

Netflix Anime aanbod en andere favorieten in Nederland

Ben je klaar om je in het uitgebreide anime-aanbod van Netflix en andere streamingdiensten in Nederland te storten?

Van klassieke series tot nieuwe releases, er is voor elke anime-liefhebber iets te vinden. Hier zijn enkele populaire en veelbekeken anime-titels die je op Netflix Nederland kunt vinden:

 1. ONE PIECE: Een langlopende serie over piraten en avontuur.
 2. Hunter X Hunter (2011): Volgt twee jonge jongens die Hunters willen worden.
 3. Naruto: Het verhaal van Naruto Uzumaki, een jonge ninja met grote dromen.
 4. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: Een jongen wordt een demonendoder om zijn zus te redden.
 5. The Disastrous Life of Saiki K.: Een komische serie over een tiener met bovennatuurlijke krachten.
 6. Death Note: Een intellectuele thriller over een man met een dodelijk notitieboekje.
 7. One-Punch Man: Een parodie op het superheldengenre, waar de hoofdpersoon elke vijand met één klap verslaat.
 8. The Seven Deadly Sins: Een groep ridders probeert het koninkrijk te redden.
 9. Kuroko’s Basketball: Een sportanime over basketbal.
 10. VINLAND SAGA: Een historische anime over Vikingen.

Meer anime kun je vinden op Netflix in het buitenland met VPN. Ontdek waarom deze platforms de go-to opties zijn, met een breed scala aan mogelijkheden om te streamen en van te genieten. Andere populaire Anime services in Nederland zijn hierboven genoemd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik anime bekijken met Nederlandse ondertiteling?

Om toegang te krijgen tot anime met Nederlandse ondertiteling, kun je streamingplatforms zoals Netflix, Ziggo of Pathé proberen. Ze bieden een breed scala aan anime-films en -series met Nederlandse ondertiteling voor jouw plezier.

Zijn er anime streamingplatforms die Nederlandse nasynchronisatie aanbieden?

Ja, er zijn anime-streamingplatforms die Nederlandse nasynchronisatie aanbieden. Netflix heeft enkele anime-series, zoals Pokémon, met Nederlandse nasynchronisatie beschikbaar. Het is een geweldige optie als je liever anime in het Nederlands kijkt!

Waar kan ik anime-films huren of kopen in Nederland?

Je kunt anime films huren of kopen in Nederland van platforms zoals Pathé Thuis of websites zoals bol.com, Amazon en CD Japan. Het is een leuke manier om te genieten van je favoriete titels!

Wat zijn enkele grote anime streamingdiensten naast Netflix?

Op zoek naar grote anime streamingdiensten? Naast Netflix heb je Crunchyroll, het grootste en meest populaire platform met een ruime selectie aan series. Ze hebben zelfs Engelse nasynchronisaties en ondertiteling in meerdere talen!

Zijn er gratis opties om anime te kijken in Nederland?

Ja, er zijn gratis opties om anime te kijken in Nederland. YouTube heeft een aantal gratis anime series, en Pokémon TV biedt gratis Pokémon content aan.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie