eweka

Beste Newsservers Vergelijken

Wat is een nieuwsserver?

betaalde nieuwsserver vergelijken

Met een betaalde nieuwsserver kun je vaak met je maximale snelheid nieuwsgroepen downloaden. Het is aangeraden om eerst betaalde nieuwsservers gratis te proberen voordat je een prepaid Usenet account kiest. Zo besluit je het beste welke nieuwsserver bij je past, terwijl je geld bespaart.

Er zijn vele newsservers maar we willen je tijd niet verdoen met het opsommen van waardeloze news server providers. Alleen top Usenet browsers met de beste prijs / kwaliteit verhouding worden vergeleken.

Top 8 nieuwsservers

Hieronder worden de prijzen van het onbeperkt downloaden pakket getoond. Pakketten met lagere snelheden hebben lagere prijzen dus bezoek de providers site voor meer info.

De vermelde prijzen zijn voor jaarabonnementen (Eweka uitgezonderd) en via GratisNieuwsgroepen.nl krijg je de laagste prijs garantie. Vergeet niet onze TweakNews review te lezen.

Wil je bijzondere aanbiedingen (-60%) en tips ontvangen, vul je e-mailadres in om een paar keer per jaar bericht te krijgen over de beste aanbiedingen zoals met Black Friday en Cyber Monday.

ProviderPrijs/mSnelheid & ExtrasRetentieWaarderingAanmelden
Eweka
€7onbeperkt4597+ dagen9.5 Lees ReviewBezoeken
Easynews
$7.50onbeperkt + GRATIS VPN4601+ dagen9.5 Lees ReviewBezoeken
Newshosting
$8.33onbeperkt + GRATIS VPN4601+ dagen9.5 Lees ReviewBezoeken
UsenetServer
$7.95onbeperkt + GRATIS VPN4601+ dagen9.0 Lees ReviewBezoeken
TweakNews€7.50onbeperkt + GRATIS VPN4200 dagen9.0 Lees ReviewBezoeken
UseNeXT
€6.99onbeperkt3800 dagen8.5 Lees ReviewBezoeken
Pure Usenet
€5.97~400 Mbit4100 dagen8.0 Lees ReviewBezoeken
XS News
€8.12onbeperkt2000 dagen7.0 Lees ReviewBezoeken

Belangrijke punten bij het kiezen van een nieuwsserver

  • Prijs – Wij gebruiken het liefst Newshosting. Het is een van de beste Usenet providers die het meeste biedt voor een scherpe prijs. Je krijgt er nu ook gratis VPN bescherming bij t.w.v. $4.99 /maand.
  • Retentie –  Vind je het belangrijk om hele oude posts te kunnen downloaden of download je vooral recent geüploade? Meeste Spotnet gebruikers downloaden posts niet ouder dan een aantal maanden en daar voldoen alle providers aan. 
  • Downloadvolledigheid – Je wilt niet te veel last hebben van “missing articles”, let dan op de downloadvolledigheid bij de Usenet reviews.
  • Usenet free trial – Met gratis payserver trial accounts heb je voor een week ofzo een free Usenet server om te testen en te kijken of het wel wat voor jou is. Meeste top providers bieden een gratis testperiode aan zodat je zelf kan bevestigen of ze goed zijn.
  • Connecties en Snelheid – Het aantal connecties is niet zo belangrijk, echter de beloofde snelheid wel. Bepaal aan de hand van je maximaal haalbare downloadsnelheid welke pakket je neemt, als je zo kosten kan besparen.
  • Groepen – Niet zo belangrijk omdat de meeste actie in een handvol binary groepen gebeurt dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets mist. Het is wel handig om gebruik te maken van goede NZB sites (NZB search).
  • SSL – Download anoniem en bescherm zo je privacy. Zowat alle providers bieden SSL aan dus vergeet er geen gebruik van te maken, vooral als je in de EU of VS zit, waar bespieden van burgers helaas vaker voorkomt.
  • Server Locatie – Het is ideaal om dichtbij de server te zijn. Alle genoemde newsservers hebben servers in Europa dus zit je standaard goed als Europeaan. Sommigen hebben servers zowel in Europa als VS, dus mocht je in de VS zijn dan kan je alsnog van maximale snelheid genieten.

Interessante Usenet informatie

Spotnet vs Spotlite

Spotnet is populair, maar er is ook een Spotnet light versie, Spotlite genaamd, deze werkt ook op Linux en Mac. Maar je kunt op verschillende manieren downloaden en een keus maken is niet zo gemakkelijk. Wij hebben daarom gekeken wat beter is Usenet of torrent

Usenet reviews

EasyNews, Eweka Usenet, Newshosting en UsenetServer behoren tot de top providers met de hoogste retentie. We testen de beste Usenet providers, lees bijvoorbeeld onze UsenetServer review

Veel Usenet providers kun je gratis uitproberen. Hier leggen we uit hoe je het UseNeXT Spotnet duo, 14-dagen gratis kunt testen. 

Pure Usenet heeft een aantrekkelijke prijs voor verschillende downloadsnelheden. Mocht je een VDSL of kabelverbinding rond de 60 Mbps hebben, dan is het Pure Usenet XL pakket voldoende. Pure Usenet server instellingen vind je hier. 
Wil je voor een paar centjes meer onbeperkte snelheid en hoogste kwaliteit, dan kom je bij de XSNews aanbieding uit.

Privacy

Als je veel op het internet zit en vooral als je download is privacy heel belangrijk. Gebruikt dus zo veel mogelijk een VPN. Maar wat betreft privacy kijk ook eens naar een alternatief voor WhatsApp. En surf het internet met een privacy-vriendelijk Google alternatief.

Geo-blokkeringen zijn ook een vorm van privacy-schending. NordVPN en Surfshark kunnen die omzeilen, maar het werkt niet bij alle VPN’s. Vypr VPN werkt helaas niet met de Amerikaanse Netflix.

Secureline VPN van het alom bekende Avast biedt verbazingwekkend zowat geen privacy.

Hier een overzicht van de beste Belgische VPN providers. En natuurlijk heb je in Nederland VPN ook voor je privacy nodig. 

Torrenten

Mocht je gebruik maken van BitTorrent of andere P2P file sharing programma’s, zorg dat je één van de beste VPN diensten gebruikt (klik hier voor uTorrent VPN settings).

Zoals je in de Private VPN review kunt zien kun je er veilig mee torrenten. Het is niet altijd nodig om de grootste te nemen.

Eweka
Bezoek Eweka

Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4507 Dagen Retentie
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link