Beste VPN services (diensten)

beste VPN services

In een tijd waarin het internet steeds meer gecontroleerd wordt en je internetverkeer door wie dan ook opgeslagen kan worden om het voor welke doeleinden dan ook te gebruiken, zijn er steeds meer mensen die hun privacy willen beschermen.

Geen wonder dat de hoeveelheid abonnementen van Virtueel Privénetwerk aanbieders snel stijgt en er wekelijks nieuwe aanbieders bijkomen. Maar wat is een VPN verbinding eigenlijk precies?

Voor privacy moet je altijd een VPN gebruiken, vooral bij een online video platform, en zorg dat je niet ingelogd bent. Ook kun je beter andere zoekmachines dan Google gebruiken, die je privay waarborgen. 

Het is een relatief nieuwe toepassing van virtuele privénetwerken (Virtual Private Networks of VPN).  Bovendien is er een enorme hoeveelheid aan providers en verscheidenheid en kwaliteitsverschil van aangeboden diensten.

Daarom heeft GratisNieuwsgroepen.nl voor jullie een aantal van de beste VPN-aanbieders onder de loep genomen om alle voor- en nadelen duidelijk weer te geven (ook voor Belgische VPN). Hierdoor kunnen onze lezers het optimale programma kiezen dat voor hun doeleinden geschikt is.

Ook hebben we veilige alternatieven voor Skype voor je op een rijtje gezet. 

In de eerste drie reviews die wij voor jullie hebben gedaan, gaan we in detail in op onze NordVPN, IPVanish en ExpressVPN ervaring. Dit zijn drie robuuste diensten die alledrie hun voor- en nadelen hebben, maar wij hebben als favoriet NordVPN gekozen.

Lees in deze review over onze ervaringen voor een geheel gratis NordVPN trial.

Top VPN diensten

#1 – NordVPN

De prijs-kwaliteitverhouding van deze VPN-service, in vergelijking tot anderen zorgt ervoor dat ze op het moment de beste kandidaat zijn bij de keuze van een VPN. NordVPN heeft vele voordelen, zoals op de eerste plaats de snelheid.

Het privacyniveau dat door deze service geleverd wordt is ook een van de besten in de industrie. NordVPN vertoonde geen enkele DNS lek en werkt goed met Netflix.

Je kunt, onder andere, switchen naar SOCKS5 proxy om de beste surfsnelheden te bereiken en het is geschikt voor bittorrent en andere torrents. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van Usenet vs torrent?

De voordelen van deze VPN-aanbieder hebben dus overduidelijk de overhand.

NordVPN is een algemeen gerespecteerde en aanbevolen naam in de industrie. Mocht hierdoor je interesse gewekt zijn nodigen wij je uit om onze NordVPN review te lezen voor alle ins en outs.

#2 – Surfshark

Wat de prijs-kwaliteitsverhouding betreft komt Surfshark direct na NordVPN. Onlangs hebben we in Nederland, Den Haag, een snelheid van 400 Mbps gemeten met Surfshark. Het privacyniveau van Surfshark is zeer goed en we hebben bij onze testen geen DNS lekken vastgesteld.

Lees over onze ervaringen met deze uitstekende VPN in de Surfshark reviews.

Ze zijn geregistreerd zijn op de Britse Maagdeneilanden, waar geen log-plicht is voor VPN-diensten. Hierdoor loop je niet het risico, net als bij IPVanish, dat ze door de autoriteiten gedwongen kunnen worden jouw internetverkeer-logs te overhandigen.

Hun betrouwbaarheid is onlangs door een onafhankelijke audit bevestigd.

Met veel VPN-diensten kom je niet op de Amerikaanse Netflix. Maar Surfshark weet deze Netflix blokkeringen, net als NordVPN te omzeilen.

Je hebt volledige toegang tot Amerikaanse en andere Netflix content. Bovendien is Surfshark een van de weinige VPN’s die goed in China werken.

Zoals iedere goede VPN hebben ze natuurlijk een Kill-switch die je volledige internet toegang kan blokkeren als de VPN wegvalt. Je kunt de Kill-switch ook instellen om alleen bepaalde programma’s aftesluiten in zo’n situatie. Heel flexibel en gebruiksvriendelijk.

#3 – PrivadoVPN

PrivadoVPN is nieuw maar heeft de juiste aanpak en hun eigen servers. Je privacy is bij hen in goede handen omdat ze in Zwitserland gevestigd zijn en niets loggen. Privado heeft apps voor Windows, Mac, Android en iOS die allemaal zeer gebruiksvriendelijk zijn.

Ondanks dat ze nog niet zo veel servers hebben zijn het er al wel voldoende en is de snelheid goed. Je kunt er alle streaming services zoals Netflix mee gebruiken. De SOCK5 proxy is gigantisch snel. Sneller zelfs dan die van NordVPN. 

Het mooiste van alles is, dat ze een gratis pakket hebben met behoorlijk wat opties.

#4 – Hide.me

Hide.me VPN is gevestigd in Maleisië. Ze kunnen dus niet verplicht worden om te loggen.  De verbindingssnelheden zijn zeer goed en ze hebben een groot aantal servers. Hun mooie interfaces zijn makkelijk te gebruiken op alle apparaten.

Als enige minpunt kunnen we alleen de wat hogere prijs melden. Maar met de 2020 Cyber Week Actie is het maar $2.5 per maand, wat erg scherp is. Lees meer in de Hideme review.

#5 – ExpressVPN

Een andere top service is ExpressVPN. Zij hebben een zeer hoog veiligheidsniveau en zijn zeer stabiel in het gebruik. Als je deze dienst gebruikt heb je geen last van afgebroken of langzame verbindingen.

Net als bij alle VPN’s wordt je internetverkeer verborgen, waardoor je onzichtbaar wordt bij het surfen op het net. De snelheid van ExpressVPN is erg hoog en constant, en hun naam is een begrip in de internet-privacy- en VPN-wereld.

ExpressVPN is nog steeds een van onze top VPN providers en waarom kun je hier onze uitgebreide ExpressVPN review lezen.

#6 – IPVanish

IPVanish is ook een noemenswaardige naam in de VPN-industrie met heel veel mogelijkheden. Het levert een van de beste snelheden en maar minder betrouwbaarheid. Het aantal servers is hoog, met honderden servers om uit te kiezen, verspreid over de hele wereld.

Ondanks de claim dat ze een zero-logging policy hebben, kwamen ze onlangs in opspraak doordat ze toch logs aan de Amerikaanse autoriteiten hebben overgedragen. Als je dus een VPN voor gevoelige content zoekt, is dit geen goede oplossing.

Met deze VPN-service zul je daadwerkelijk verdwijnen omdat er geen gegevens of verbindingen gelogd worden. Het is en blijft daarom ook een van onze favoriete VPN’s voor torrenten. Vergeet je niet dat je met je Android ook continu op het web zit.

En waarschijnlijk maak je ook vaak gebruik van publieke hotspots, wat super riskant is. IPVanish heeft net als vele anderen een super goede VPN-app voor Androids. Wij bevelen deze VPN-service echt iedereen aan die zijn privacy serieus neemt en op zoek is naar een aanpasbaar en configureerbaar VPN-programma.

Een complete, alles-inbegrepen NordVPN review informeert je over al onze bevindingen tijdens het testen. NordVPN is ook aan te raden als uTorrent VPN en met de SOCKS5 proxy ondersteuning kun je de hoogste snelheden verwachten. Volg de link voor de instellingen (uTorrent VPN). 

#7 – VyprVPN

VyprVPN is een goede service met een verhaal. Zij zetten hun VPN-service op nadat zij door de Amerikaanse regering, via het internet, gemonitord werden. Met lage prijzen om over op te scheppen, een enorme hoeveelheid gedeelde IP-adressen en mooi ontworpen software, is VyprVPN zeker een geweldige VPN-dienst voor de meeste VPN-gebruikers.

Ze hebben veel servers en onze snelheidstesten toonden bliksemsnelle verbindingen. Hierdoor ze een zeer goede keuze zijn voor een breed scala aan klanten. Iedereen die niet graag bandbreedte verliest, door het gebruik van VPN, zou VyprVPN zeker moeten overwegen.

Maar ook vanwege de anonimiteit en veiligheid is Vypr een uitstekende keuze, met name in China. Het is niet gemakkelijk om een goede China VPN te vinden. We raden ze iedereen aan die op zoek is naar een solide VPN.

Voor een kritische blik lees hier de VyprVPN review.  Uit onze test bleek dat je VyprVPN Netflix toegang hebt bij een aantal Europese landen maar niet in de VS. Als je VyprVPN vs NordVPN of anderen vergelijkt, komen ze er goed uit.

#8 – PrivateVPN

Onder andere vanwege PrivateVPN’s toegankelijke prijzen en de zeer eenvoudige maar configureerbare interface bevindt PrivateVPN zich in deze lijst van beste VPN-aanbieders. Private-VPN heeft een ‘geen log’-beleid en veilige P2P verbindingen met de torrent-vriendelijke PrivateVPN SOCKS5 proxy, waardoor het voor bijna alle gebruikers een interessante keuzemogelijkheid is.

Ze hebben veel servers wereldwijd, waardoor je de snelste verbinding kunt maken onafhankelijk van waar je woont of bent. PrivateVPN wordt geprezen vanwege hun focus op eenvoud en anonimiteit, maar ook vanwege de relatief lage kosten in verhouding tot andere providers.

De verbinding is altijd erg stabiel en betrouwbaar. We raden PrivateVPN aan zowel voor torrenten alsook voor internet browsen. Maar wil je alles over ze te weten komen lees dan onze PrivateVPN review.

We hebben ook reviews gedaan van veel andere goede VPN’s zoals PureVPN.

Waar je op moet letten bij je keuze

De belangrijkste functies van een VPN-aanbieder zijn de anonimiteit waarborging, de mogelijkheid verschillende virtuele servers te kiezen in verschillende landen en daarbij natuurlijk zo min mogelijk snelheid te verliezen. VPN Avast komt qua privacy zeer slecht uit onze test. 

Zowel NordVPN als Surfshark houden geen logs bij; jouw internetverkeer wordt dus niet opgeslagen. IPVanish doet daar nog een stapje bovenop en verbergt gebruikers achter meer dan 60.000 IP-adressen.

Beide aanbieders bieden een onbeperkte bandbreedte aan, wat betekent dat je zoveel MB’s kunt up- en downloaden als je maar wilt. Ook als je wilt torrenten, file-sharing wilt doen of P2P, zijn deze aanbieders zeer geschikt als torrent/P2P VPN.

De snelheid waarmee NordVPN dit doet is ongekend. In onze test bereikten wij een stabiele snelheid van 100-200 Mbps bij de meeste servers met een 300 Mbps-verbinding. De snelheid van het OpenVPN (UDP) protocol was het beste. IPVanish heeft ook een hoge snelheid van gemiddeld 183 Mbps, ideaal voor streamen en downloaden. Beide programma’s werkten zeer stabiel met weinig snelheidsschommelingen.

NordVPN heeft een veel grotere hoeveelheid servers en landen, die je kunt kiezen als de locatie van jouw virtuele server.

De maandelijkse kosten zijn, bij het goedkoopste aanbieding voor NordVPN €2.99 als je een 2-jaar plan koopt. Het goedkoopste plan van IPVanish is $6.49 per maand voor een jaar plan, natuurlijk met onze kortingscode.

Maar als je onze coupon code voor 20% korting voor IPVanish gebruikt, zijn de maandelijkse kosten slechts $5.19, bij een jaarplan. De meeste top aanbieders hebben regelmatig een actie met tijdelijk nog betere prijzen.

Wil je zo anoniem mogelijk een VPN kopen, betaal dan met cryptogeld zoals Bitcoin. Zo wordt een VPN dienst erg aantrekkelijk. Dit alles en nog veel meer kun je in onze uitgebreide VPN diensten reviews lezen; onlangs hebben we CyberGhost VPN en Hide.me VPN getest.

Conclusie

Al deze VPN-diensten zijn door zware testen gegaan om erachter te komen of ze wel betrouwbaar zijn en voldoende privacy bieden. Bij de meeste van deze diensten verlies je minimaal aan bandbreedte wat hoge internetsnelheden mogelijk maakt, wat je ook op het web doet.

Het belangrijkste is echter dat al deze diensten je een veel hoger anonimiteits- en veiligheidsniveau bieden bij het websurfen of online zakendoen. Toegang krijgen tot geblokkeerde websites, je online-identiteit verbergen, veilig torrenten en vele andere voordelen zijn maar een paar klikken verwijderd.

En laat je niet gek maken wat betreft met een gratis VPN-app. Lees in ieder geval eerst ons onderzoek naar gratis VPN-diensten. Als je niet persé het beste van het beste wil, maar een goede goedkope VPN, geen probleem; volg de link voor een uitgebreid verslag.

Oh, ja. Voor wie wel eens een gratis filmpje online meepikt… Je leest dit artikel niet voor niets, want er zitten meer risico’s aan vast dan je misschien op dit moment wel vermoedt.

Er zijn al een aantal Nederlanders tegen hoge straffen aangelopen door bijvoorbeeld Popcorn Time te kijken zonder VPN. Ook raden we af om zonder VPN vanuit nieuwsgroepen gratis te downloaden, zelfs met de beste newsreader

Maar wat is Usenet eigenlijk? Voor informatie over nieuwsgroepen, Spotnet etc. volg de links. Bij het Spotnet alternatief Spotlite download je via je Usenet newsreader. Volg de link voor een Pure newsnet ervaring.

Ook hiervoor raden wij VPN aan. Veel Usenet providers hebben standaard VPN, zoals TweakNews VPN

Wil je Usenet providers vergelijken? Hebben wij al voor je gedaan. Met een Usenet trial kun je zelf proberen en een goedkope payserver uitkiezen. Hier is alvast een XSNews coupon. De UsenetServer retentie is boven de 4500 dagen, standaard bij de top 5. 

Eweka retentie is bijvoorbeeld de moeite waard zelf te testen en kijk hier voor UseNeXT instellingen. Ook hebben we getest welke de beste NZB search site is. We hebben de beste VPN-providers uitgezocht en we kunnen je daarom met een gerust hart aanraden om hieruit je keuze te maken.

Maar wil je liever een Nederlandse VPN met Nederlandse ondersteuning? Daar kunnen we inkomen. Lees dan ons verslag over de eerste VPN in Nederland kopen, GooseVPN.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link